rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Retkeilyauto Ducato 244 koriin  (Luettu 38145 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« : 30.05.2015 kello on 13:46 »
Tossa jäi käsiin halvalla kuormuriksi rekisteröity -03 mallinen maxi ducato. Siitä piti tekniikka raksia pois ja myydä, mutta kun tuota pahviautoa tuossa on koittanut saada kaupaksi, niin alkoikin kiinnostaa jospa tekisikin tästä retkeilyauton :D
Mutta vielä ei ole päätöstä tehty vaan nyt tehdään tutkimusta ja piirtelen eri vaihtoehtoja.

Minimivaatimuksena on siis 2 aikuiselle + 2  juniorille makuupaikat sekä matkustuspaikat. WC ja lavuaari, mutta ei suihkutarpeita. Hella, jääkaappi ja lämmitys tietty.

Sänkymäärä vaatii autoon katon korottamisen ja siihen onkin aika heikosti vaihtoehtoja. Lisäksi sekin mietityttää että miten sen saa edes tehdä? Alkuperäinen katto pois ja lasikuitukorotus kiinni? Reimon sivulta ei löytynyt maxiin sopivia valmiita kattoja, vain matalan korottamiseen (eikä muutenkaan kuuklettamalla). Ensimmäisessä maxiducatossa on lasikuituinen 40 cm kattokorotus ja se jopa menisi mittojen puolesta katolle (kunhan takapään tekee uusiksi). Ulkonäöllisesti ehkä hieman hassu kun etureunan kulma jyrkentyisi korotuksessa.  :-\ No kuvakäsittelyllähän sen saikin tehtyä, tässä tekstin suoltamisen välissä.


Eikä tuo nyt ihan pahalta välttämättä näytä :D

Alas sängyt siis muodostuisi kuljettajan penkin taakse tulevalla vastakkainistuttava lla istuinryhmällä ja naama menosuuntaan tulisi sportscraft turvavyökehikko jos vaan katsuri sen kelpuuttaa ja selkä menosuuntaan tulisi kehikolla istuinpaikat (kuten monessa isossakin autossa).
Toinen sänky etuosaan ylös, niin että se nousisi korotuksen sisään. Eristyksien jälkeen leveydeksi jäisi vielä 150cm ja pituutta saisi sen 190 cm, sängyn ollessa ylhäällä korkeutta olisi suurinpiirtein vakiokorkeus 190cm. Ja jotta siellä pystyisi olemaan niin korkeutta pitäisi olla kattoon noin 70cm ilman patjaa. Eli alaslaskettuna alapuolinen korkeus olisi noin 150cm mikä on sama korkeus mitä ohjaamon katto on asuntopuolen lattiasta.
Sivukaappeja saisi alaraunaan kiinni eli liikkuisi mukana alaspäin. Takaosaan jäisi 190 cm korkeutta 350cm kokonaispituudesta 150cm eli lakivaatimukset täyttyisi vielä :D

Keittiövehkeet tietty niinkuin ne retkiautoissa on, eli osittain liukoven eteen.
Taakse vielä vessan ja takatallin sijoittelu. Varastotilaa kun ei ole koskaan liikaa niin mielessä on ollut josko kuitenkin jättäisi ihan taakse täyskorkean ja täysleveän 50 cm korkean tavaratilan mihin pääsisi liukuoven kautta sisältä (asuntotilan pituus/korkeus).

Tässä alkuvisioita ja näköjään tämä tulee toimimaan osittain muistiinpanoinakin :D
Seuraavaksi pitää alkaa piinata katsastusmiehiä tuon korotuksen ja penkkisysteemin suhteen.

Edit, Ja mittoihin pitää heti tehdä muutoksia kun tarkistusmittauksis sa takaosan koko onkin 320cm eikä 350 cm :D

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #1 : 30.05.2015 kello on 21:03 »
Ja kun pienessä vatsataudissa oltiin viime yö ja voimat on pois niin hiirtä jaksaa heiluttaa :DUlkoseinät puuttuu mutta kalusteet pitäisi sisälle mahtua :D

Eli ohjaamo vasemmalla, liukuovi hellan takana ja takaovista pääsee kaasupulloon. Jääkaappi tiskipöydän vieressä ylempänä. Muutamia väliseiniä vielä taakse.
Sitten on alaosa valmis ja voi yläosaa alkaa tutkailemaan.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:13.07.2020 kello on 23:07
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #2 : 31.05.2015 kello on 20:26 »
Ainakin vanhemmissa ei-tyyppihyväksytyissä sai kattoa korottaa kunhan ei katko ns. a- b- ja c-pilareita. Eikä sille uudelle katolle ole mitään vaatimuksia.

Kaasut jättäisin pois, mutta saatan olla ainoa joka on sitä mieltä.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #3 : 1.06.2015 kello on 08:15 »
Tuosta kaasuttomasta olen ihan samaa mieltä, mutta... Sitten vaan pitäisi laittaa kaikki uutta, käytettyjä kun on hyvin heikosti kaupan.
Käytettyjä kaasulla toimivia vehkeitä taas on hyväkuntoisena niin paljon kaupan.

Toisaalta, tuo wallas liesi/lämmitin ei ihan pahan hintainen ole uutenakaan. Sen tehokin saattaisi riittää kun talviset yöpymiset olisi varmasti sähköjohdon varassa.

Ja cramer sitten taas tarvii aina kaasua eli pullo olisi mukana  :-\


*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #4 : 9.06.2015 kello on 12:21 »
No niin, korotus käyty läpi katsurin kanssa. Pitää pystyä todistamaan että kattorakenne on yhtä vahva kuin vakiokatto. Eli näillä näkymin tämä pitää hylätä, tai pitää nyt vielä vähän pyöritellä ideoita ilman korotusta. Mutta kovin mataliksi jää sänkyjen välit jos ne on päällekkäin.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:09
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #5 : 9.06.2015 kello on 12:59 »
No niin, korotus käyty läpi katsurin kanssa. Pitää pystyä todistamaan että kattorakenne on yhtä vahva kuin vakiokatto. Eli näillä näkymin tämä pitää hylätä, tai pitää nyt vielä vähän pyöritellä ideoita ilman korotusta.

Eikös noitakin ole kaikenlaisilla korotuksilla liikenteessä? Jos sitä kattoa korotetaan, ei siinä juurikaan ole kyse lujuudesta, vaan että se pysyy siellä.
Vertaa poliisiautot.   ;D

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 12:25
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #6 : 9.06.2015 kello on 19:26 »
Jos kattoa korotetaan, joutuu leikkaamaan kantavia osia. Eli korotettavan osan jos teet, niin rakenna valmis metallirunko jonka sitten pulttaat/hitsaat tai hitsautat alkuperäisiin tukipilareihin pitkittäispalkin avulla. Sitten teet joko pellistä, alumiinista tai muovista sen katteen sivuseinäosineen.Jo s teet metallista, voit valmiisiin levyihin tehdä ikkunoitakin varten aukot. Tuossa on hyviä kuvia millanen runkorakenne on noissa korotetuissa.Tässä on kaveri itse tehnyt tuollaisen self made RV:n

http://inhabitat.com/man-quits-job-to-convert-old-van-into-a-cozy-solar-powered-mobile-cabin/

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #7 : 9.06.2015 kello on 22:26 »
Illalla ehdin saunan jälkeen miettimään rauhassa.

Jos kuitenkin ottaisi uuden ajatuksen.

eli takaa eteenpäin.
- taakse 50 cm syvä täyskorkea tavaratila
- poikittainen kerrossänky missä 70cm leveyttä kuskin puolella ja 80cm toisrlla puolella. Alasängyn alla tavaratilaa ja alasänky taitettavissa ylös. Eli tavaratilaa reilusti lisää.
- vessa 80*80 kuten tuossa hahmotelmassa ja keittiötä toisella puolella.
- kuskin penkin takana 120cm leveä istuinosa pitkittäin ja kartturin penkin taakse istuinpaikka ja näistä saisi sitten kasattua 120/100cm leveän 180 pituisen sängyn. Ehkä upottaisi kuskin puolelta seinään niin saisi muutaman lisäsentin.

Tämä järjestys päässä mietittynä, katotaan jossain kohtaa cadilla miten mahtuu oikeasti.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #8 : 12.06.2015 kello on 08:13 »
No niin nyt on tehty pikaista sijoittelua.Eli, edellisen viestin vision mukaan sijoittelin. Kerrossängyn leveys tuossa kuvassa 70cm. Mutta vessan leveys muuttuu varmaankin kymmenellä sentillä pienemmäksi eli 70 cm leveyteen ja järjestys muuttuu erilaiseksi.

Pienihän toi koppi on, varsinkin kun tähän asti on ajeltu 7-metrisellä alkoviautolla :D

Lämmittimen paikka on sitten oltava tuolla takalokasuojan vieressä, mutta sekin pitää sitten valita. Truma 3002 ei sovi mihinkään, tai ainoa paikka missä voisi olla on tuossa kerrossänkyjen alla keskellä ja ei voi mitenkään siihen laittaa. Eli täytyiskö sitten laittaa vesikiertoinen lämmitys? Sitten taas pattereiden sijoitus noin pieneen koppiin on hankalaa, ilmaputkien sijoittelu ja lämmonjakaminen on helpompaa.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:53
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #9 : 12.06.2015 kello on 08:48 »
^
Tuo näyttäisi hyvältä ryhmittelyltä omiinkin tarkoituksiini...

Ymmärsin, että kaasuton ei kävisi hinnan puolesta, mutta Webasto/Eberin saisi auton alustaan sopimaan. Keittimenä voisi olla kiinteä spriikeitin ja muuten sitten sähkövermeet verkkovirralla ja invertterillä. Kaasupullokaappi jäisi silloin pois tilaa viemästä.

Johonkin pitäisi saada sitten paikka riittävälle vesisäiliölle ja jätevesisäiliölle. Akuille pitäisi löytyä paikka. Vaatekaappikin voisi olla suotava. Yleensäkin kaappitilaa pitäisi olla kattiloille ja muille purnukoille.
Yläreunaa voisi kaapittaa, tai sitten luopuisi siitä liukuoven vieressä olevasta istuimesta ja siihen kaappi. Ongelmana on sitten se lisäpetien tila. Tilaahan pitäisi olla neljälle.
Joissakin se on ratkaistu niin, että peti levitetään yöksi ikäänkuin kaapin sisälle, jossa päiväaikaan on petivaatteet. Johonkinhan ne petivaatteetkin on sijoitettava. Yläpeti olisi lyhyelle autolle kätevä tilanlisääjä.

Ylipäätänsä minusta tuon kokoisesta autosta ei saa kuin kahden hengen auton.
Mullakin retkuiluauto on neljälle pedille, mutta ei siinä matkaa tee kunnolla, kuin kaksi.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #10 : 12.06.2015 kello on 21:31 »
Hyviä muistutuksia.

Normaali webastohan tuossa onkin jo ihan vakiona ja sehän ei kyllä isosti virtaa syö, jos ei olisi puhaltimella vaan pattereilla. Vähemmän taitaisi kuluttaa kuin ilmatruma?

Vesisäiliö menisi tuonne istunryhmän alle, vessaan koukkua ulkovaatteille ja takatilan yläosaan henkariputki mihin ulkovaatteita myös. Kuvasta puuttuukin vielä kaapit istuimen yläpuolelta ja tilaa on myös ohjaamon yläpuolella. Vuodevaatteet saa olla yläsängyllä matkan aikana. Jätevesisäiliö pitää saada sopimaan lattian alle ja ei tarvii olla eristetty. Lisäakku tai kaksikin mahtuu hyvin kuskin penkin alle. Etupenkki muokkaantunee kahdelle, koska sivuoven käyttö hyvin vaikeata kun keskipeti tehtynä. Tuo kartturin puoleinen istuin pitää olla että saa tyynyt jonnekin ja sen alapuoleinen loota on kengille varattu ulosvedettävä kori ja sieltä leviäisi samalla sängyn pohja mitä voisi tietty käyttää istuimenakin eli molemille puolille pöytää sopisi kaksi henkeä.

Hellaksi katselinkin jotain wallas petroolikäyttöstä. Kuumaa vettä saa tietty noillakin ja toisaalta kuumaa ei välttämättä edes tarvita koska autossa sisällä oleva vesi on käsipesuun jne. riittävän lämpöistä. Todella harvoin on tarvittu tähänkään asti kuumaa vettä, eli senkin voi keittää.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #11 : 8.07.2015 kello on 16:14 »
Ei näin kesällä tunnu tapahtuvan mitään fyysistä tuon suhteen.

Mutta ahatukset tietty varmistuu edes hiukan.

Jääkaappi, tavallinen pieni malli invertterillä mitä tuolla jossain keskustelussa on kovasti puitu.

Keittopuoli hieman mietityttää, juuri osui kaupassa silmiin pienellä kaasupatruunalla toimiva salkku mallinen pöytäkeitin. Tehoksi luvattiin 2500w (outo yksikkö kaasulle, vastannee tuollasta sähköliettä) ja täydellä teholla 220gr panos (tjsp.) riittäisi 1,5 tuntia. Keittoajat on pieniä niin tuo voisi olla yksi hyvä vaihtoehto.

Lämmitykseen olisi vaihtoehtona vesikierto vanhoilla vaunun patereilla, mutta vaatii enemmän työtä että ne saa sellasiin paikkoihin että toimii hyvin. Webasto voisi noissa kierrättää vettä kun ollaan paika?laan.

Kattoluukkujakin on tutkailtu, oikeastaan löytyy vain pari kaupallista jos haluaa sen ison että sen kohdalla sisätilakorkeus riittäisi. Voi olla että laitan kuitenkin pari pientä ja tekisi ison  kattoikkunan millä saisi riittävän korkeuden.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #12 : 16.07.2015 kello on 21:46 »
Taas on pähkäilty. Kyllä se vaan parhaalta tuntuu että laittaa wallas 85 dt dieselilieden. Mutta tuo wallaksen oma lämmityspuhallin ei kelpaa. Siihen on pakko tehdä sellanen kansipuhallinsystee mi että saa lämmön jaettua putkia pitkin koppiin. Visioita jo löytyykin.  :D

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:05
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #13 : 27.07.2015 kello on 14:16 »
Todellista hommaa kun ei paljon ole päästy tekemään niin tämäkin projekti muuttanee taas muotoaan :D

Eli taitaa sittenkin mennä myyntiin ihan kuormurina mutta lisätään vielä neljälle paikat ja tietty siirrän väliseinän.
Tuolla rahalla näyttää saavan jo uudempikorisen ducaton missä L3H2 koossa sisäkorkeus riittää helpommin ja sisäpituuttakin tulee 30cm lisää.

Pikaisen hahmottelun perusteella tuohon saisikin sitten kaikki sängyt pitkittäin. Kerrossängyt taakse 80x180 koossa ja eteen koottava peti vastakkain istuttavasta pöytäryhmästä.

Matkustuspaikat asuintilaan saa tehtyä ennen 10/2007 rekisteröityyn selkä menosuuntaan (näin siis lailliset paikat, laittomilla vöillä voisi sitten tehdä naama menosuuntaan paikat.

Tavaratila pienenee hiukan, mutta vessa suurenee 100x70 kokoon asti.  Lisäksi mahtuu 50cm leveä täyskorkea kaappikin.

Tässä pikainen hahmotelma, korkeat levyt on liian korkeita, kaapin/vessan ovi on jo katossa asti.No ensi viikolla tuo alkuperäinen aihio tulleekin jo sitten myyntikuntoon :D
*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:18
Vs: Retkeilyauto Ducato 244 koriin
« Vastaus #14 : 27.07.2015 kello on 14:27 »

Eli taitaa sittenkin mennä myyntiin ihan kuormurina mutta lisätään vielä neljälle paikat ja tietty siirrän väliseinän.
Tuolla rahalla näyttää saavan jo uudempikorisen ducaton missä L3H2 koossa sisäkorkeus riittää helpommin ja sisäpituuttakin tulee 30cm lisää.

Viisas ratkaisu. L3 korimallissa tavatilan pituus on 3700 mm joten lyhyet sängyt sopivat peräkkäin.

Niin, ja äläkä osta Ducatoa, vaan Jumper tai Boxer. Niistä löytyy paremmin ketjumoottoreita ja huoltopuolikin on paremmin organisoitu.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything