Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Automaattivaihteisto ja Renault-alusta

<< < (3/5) > >>

K.E.V:
Oliko kysymys matkailuautoista?

"Masi":

--- Lainaus käyttäjältä: putkimies - 29.10.2023     kello on 20:40 ---  Mepit vaativat kovempia toimia laittoman matkamittarilukemie n vääristelyn kitkemiseksi. Ajokilometrien epärehellinen vähentäminen nostaa käytetyn auton arvoa keskimäärin 2000–5000 euroa.

Tutkimusten mukaan matkamittarihuijauk sia tapahtuu tavallista paljon useammin rajat ylittävässä autokaupassa. Ulkomailta tuoduissa autoissa huijauksia esiintyy noin 30–50 % tapauksissa, kun taas kotimaisessa autokaupassa vastaava lukema on 5–12 %. Lisäksi todennäköisyys ostaa tuontiauto, jonka matkamittaria on manipuloitu, on huomattavasti korkeampi (jopa 80 %) tietyissä jäsenvaltioissa.
 

 Lähde:
 https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20180525STO04312/kaytettyjen-autojen-matkamittarihuijaukset

--- Lainaus päättyy ---

Nykyisen rajalinjan voi vetää suuriinpiirtein puolan kohdalta itään päin, muuallahan manipulointi on rikos. Saksassakin on jo monta vuotta ollut laki asiasta.
Tosin tämä Belgian ja Hollannin systeemi on tällä hetkellä paras. Eli jos aikoo huijata on kaikki paperit, myös viralliset väärennettävä ajoneuvon ensirekisteröinnist ä alkaen.
Ja suurin osa noista väärennöksistähän koski aiemmin halvempia autoja eli osta hyvä mersu, on ajettu vain tuhat kilometriä kun normilla saman ikäisellä on painettu 500 000 km. Silloin kannattaa vilkaista peiliin ja miettiä tarkaan kuka huijaisi ja ketä vai huijasiko itse itseään ;)
Eli aina kun kilometrilukema on keskimääräistä vuosisuoritetta vähemmän, on oltava tarkana eikä kuviteltava tekevänsä elämänsä kaupat.

Ja kun euroopan puolelta ostaa ajoneuvon ensikertaa, kannattaa käyttää välittäjää, niitä löytyy myös hyviä, tältäkin palstalta löytyy suosittelijoita jotka ovat ajoneuvon ostaneet välittäjän avulla.

putkimies:
 
  Kirjoitin edellä perinteistä momentinmuunnin- automaattivaihteist oa koskevasta ongelmasta. Kiihdytettäessä automaatti vaihtaa pienempään, veto katkeaa hetkeksi, auto hetkeksi hidastuu.
  Joku muukin on huomannut tämän:
Tässä kyse robottivaihteistost a

Lyhyt lainaus jäljempänä olevan linkin pidemmästä kirjoitiksesta:
 
 "Kun moottoritielle tai kehätielle mentäessä kiihdyttää vauhtia oikeaoppisesti rampissa ja sitten joutuu sopivaa rakoa päätien liikenteessä hakiessaan hetkeksi löysäämään kaasupoljinta, robottiohjattu vaihteisto lähtee latomaan isompia vaihteita sisään, veto katkeilee vaihtoajat yhteen laskien todella pitkäksi aikaa eikä auto isolla vaihteella enää kiihdy eikä laatikko vaihda alaspäin niin että pääsisi nopeammin kulkevan liikenteen rytmiin mukaan."


 https://www.taloustaito.fi/vapaalla/robottivaihteiston-kanssa-on-vaikea-loytaa-yhteisymmarrysta/#aefea58c

Aakku:
^
Reagoi siis samaan tapaan, kuin manuaali...

Manuaalissakin vauhti hidastuu, kun joutuu kytkimellä vedon vapauttamaan vaihtaessa isompaan. Minusta robotin isoin ongelma on risteystä lähestyttäessä, kun lähes pysähdyksistä kakkosella kiihdytetään liikenteen sekaan. Silloin robotti alkaakin etsiä ykköstä ja veto loppuu risteyksen keskellä.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 30.10.2023     kello on 09:40 ---^
Reagoi siis samaan tapaan, kuin manuaali...

Manuaalissakin vauhti hidastuu, kun joutuu kytkimellä vedon vapauttamaan vaihtaessa isompaan. Minusta robotin isoin ongelma on risteystä lähestyttäessä, kun lähes pysähdyksistä kakkosella kiihdytetään liikenteen sekaan. Silloin robotti alkaakin etsiä ykköstä ja veto loppuu risteyksen keskellä.

--- Lainaus päättyy ---
Ei kait manuaali reagoi mitenkään  8) kuski ehkä.. vaihtajissa on eroja.

Kyllä manuaalivaihteisill a (lähes kaikilla) 2. vaihteella pystyy jatkamaan kunhan auto on liikkeessä - loppujakin kun kytkimellä hieman avustaa, ei kaasua juuri kaverina.
Jos robo rupeaa 1. tarjoamaan, niin ehkä kaasulappu ollut liian syvällä.

Joissakin roboautoissa ongelmaa voi olla yhdellä jalalla lievään ylämäkeen paikaltalähdössä - valahtaa taakse, jos ei kässäriä lisänä. Liian monta aivoitusta (jarru,kytkin, kaasu - niin ja se vaihde).
Empä ole ihisen voittanutta robottivaihdetta kohdannut - laiskan ihmisen ehkä..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View