Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Automaattivaihteisto ja Renault-alusta

<< < (2/5) > >>

K.E.V:
Höpö höpö taas. Useita autoja ostanut Euroopasta. Niitä löytyy isojen merkkiliikkeitten huoltokirjoillakin. Tää on kuin iltapaskan spammaus taas🤣

putkimies:

--- Lainaus käyttäjältä: K.E.V - 29.10.2023     kello on 19:43 ---Höpö höpö taas. Useita autoja ostanut Euroopasta. Niitä löytyy isojen merkkiliikkeitten huoltokirjoillakin. Tää on kuin iltapaskan spammaus taas🤣

--- Lainaus päättyy ---

 
Traficom selvitti syksyllä 2018 matkamittariväärenn östen yleisyyttä Suomessa ensirekisteröidyiss ä henkilö- ja pakettiautoissa. Katsastusten välillä laskeneet matkamittarilukemat osoittautuivat melko harvinaisiksi Suomessa käytössä olevissa autoissa (0,6 prosenttia), mutta ulkomailta Suomeen maahantuoduissa autoissa niitä havaittiin verrattain usein (5–17 prosenttia).
Siis noissa on Suomessa vähennetty katsastuksen välillä...
   

"Masi":

--- Lainaus käyttäjältä: putkimies - 29.10.2023     kello on 18:26 ---   Niin, eri maissa  kauppaa käydään hieman eri tavoin.
  Joissakin maissa autojen kk maksuerä määrätyyy arvioidun vuotuisen ajokilometrimäärän mukaan,  järjestelmä jossain määrin kannustaa mittarin kilometrien vähentämiseen.
 Tämä on eri asia kuin se että myyjä ruuvaa kilometrejä pois. Mutta tuplavoittokin on mahdollista.
 
 
 

--- Lainaus päättyy ---
On myös monta maata missä joka kerta katsastustodistukse ssa  on km lukema aina, sekä maita missä katsastaja näkee auton huoltohistoria jos huollot on tehty rekisteröidyssä huoltopisteessä ja kaiken päälle aina kun auto myydään siihen tehdää käytetyn ajoneuvon myyntikatsastus jossa näkyy joka vuoden katsastus vikoineen ja km lukema.
Nuo juttusi/ luulosi ovat pääosin noin 15 - 20 vuoden takaa.
Miltei 30 vuoden kokemus asiasta.

K.E.V:

--- Lainaus käyttäjältä: "Masi" - 29.10.2023     kello on 20:29 ---Nuo juttusi/ luulosi ovat pääosin noin 15 - 20 vuoden takaa.
Miltei 30 vuoden kokemus asiasta.

--- Lainaus päättyy ---
Juuri näin.

putkimies:

  Mepit vaativat kovempia toimia laittoman matkamittarilukemie n vääristelyn kitkemiseksi. Ajokilometrien epärehellinen vähentäminen nostaa käytetyn auton arvoa keskimäärin 2000–5000 euroa.

Tutkimusten mukaan matkamittarihuijauk sia tapahtuu tavallista paljon useammin rajat ylittävässä autokaupassa. Ulkomailta tuoduissa autoissa huijauksia esiintyy noin 30–50 % tapauksissa, kun taas kotimaisessa autokaupassa vastaava lukema on 5–12 %. Lisäksi todennäköisyys ostaa tuontiauto, jonka matkamittaria on manipuloitu, on huomattavasti korkeampi (jopa 80 %) tietyissä jäsenvaltioissa.
 

 Lähde:
 https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20180525STO04312/kaytettyjen-autojen-matkamittarihuijaukset

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View