Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Kertokaa auton lisälämppäristä miten sitä käytetään?

<< < (2/6) > >>

Aakku:
Mulla on termostaattiojaukse llakin kestäneet lämmittimet...

Retkiautossa termostaattiohjattu Eberi. Sitä en itse ole yli kymmenen vuoden aikana huoltanut. Ei myöskään ilma-Eberiä ole koskaan tarvinnut huoltaa. Auto on jo 24 vuotias.
Vanhassa Expertissä oli termostaattiohjattu Webasto, sekä kello. Sitä ei tarvinnut koskaan huoltaa 420 tuhannen ajokilometrin aikana. Auto oli käytössä 10 vuotta.
Nykyinen C4 diesel Citikkaan on uutena asennettu Webasto kello-ohjuksella. Sillä on ikää nyt 10 vuotta ja lämmitin toimii moitteetta. Akkukin on alkuperäinen.
Nykyisessä Scudossa on termostaattiohjattu Webasto kelloineen. Se on nyt 14 vuotias ja Webasto siinäkin on aina toiminut moitteetta. Kolmas akku menossa.
Nykyisessä Expertissä on termostaattiohjattu Webasto kellolla. Kellolaite asennettiin pari vuotta sitten ja vaatimuksena oli, että termostaattiohjaust a ei saanut poistaa. Tähän autoon asennan parasta aikaa Planar ilmalämmitintä. Aika näyttää miten kestää.

Autot tankattu halvimmalla dieselillä, eikä siis missään lämmittimessä ole ollut koskaan vikoja. Kop..Kop.

Ossi66:
Edellisen Volvon kanssa opettelin käyttämään lämppäriä pelkällä omalla ohjauksella. Startataan kun tarvii esilämmityksen, nopeamman lämmityksen, lämmön parkissa tai jos moottorin lämpö ei riitä kovalla pakkasella pitämään hyttiä lämpimänä.

Jos haluaa laitteen toimivan ongelmitta vuosia, älä koskaan sammuta sellaisessa vaiheessa ettei moottorin neste ole lämmintä. Silloin lämmitinkin on polttanut noet jo puhtaaksi ja laite toimii jatkossakin ongelmitta.

Naapurilla oli S80:ssä Webasto ensin kolme-neljä vuotta automaatilla. Siinävaiheessa saatiin toimimaan enää palopesän vaihdolla.

Kun hommasin entiseen V70:n Tammerin maskisuojan, nopeutui lämpiäminen eikä tarvinnut startata lämppäriä ajossa -20 lukemissa kuten ilman suojaa - nykyiseen suoja kesällä hankittu odottamassa pakkaskautta.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Ossi66 - 20.10.2021     kello on 12:00 ---Kun hommasin entiseen V70:n Tammerin maskisuojan, nopeutui lämpiäminen eikä tarvinnut startata lämppäriä ajossa -20 lukemissa kuten ilman suojaa - nykyiseen suoja kesällä hankittu odottamassa pakkaskautta.

--- Lainaus päättyy ---

No maskisuojanhan pitäisi olla jo ihan itsestäänselvyys, sen verran se nopeuttaa moottorin lämpenemistä, pitää moottorin helpommin lämpimänä myös kovemmissa pakkasissa ja pienillä plussakeleillä pitää sen suolaloskan poissa syylarilta, joka puolestaan edesauttaa tuonkin komponentin pitkäikäisyyttä Thumb

Ossi66:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec - 20.10.2021     kello on 12:14 ---No maskisuojanhan pitäisi olla jo ihan itsestäänselvyys, sen verran se nopeuttaa moottorin lämpenemistä, pitää moottorin helpommin lämpimänä myös kovemmissa pakkasissa ja pienillä plussakeleillä pitää sen suolaloskan poissa syylarilta, joka puolestaan edesauttaa tuonkin komponentin pitkäikäisyyttä Thumb

--- Lainaus päättyy ---

Niinpä.
Ja kuuluu oleellisesti kysyjän aiheeseen, kun vähentää lämmittimen tarvetta ajossa.

Suojan saa yleensä 50 eurolla kuluineen. Kesällä muuta tilatessa täytin suojalla Virtasenkaupan koria noin 45eur hintaan

Karabiilisti:
lisälämppäriä ei kannata paljoa varttia enempää käytellä. Siinä ajassa auto on lämpimämpi kuin 2h sähkölämppärillä.
Akku tyhjenee suottaa jos pidempään puhisee.

Ajon aikana kannattaa käyttää jollei auto muuten lämpene normi lämpöön.

Tankkauksen aikana ei kantsis kait käytellä ettei ime kaikkia roskia sihtiin jotka pöllähtää liikkeelle kun uutta polttoainetta tankkiin lorisee

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View