Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Kertokaa auton lisälämppäristä miten sitä käytetään?

(1/6) > >>

Pena10:
Minulla on ensimmäistä kertaa auto jossa on polttoaine käyttöinen lisälämmitin. Tuo huollettiin ja laitettiin kuntoon.
Sain siihen etäohjelman jolla saan matkapuhelimella käynnistettyä sen etänä, mikä mahtavaa.

Kysymys. Siinähän on mahdollisuus, että se käynnistyy myös ajon aikana. Onko se ominaisuus teillä käytössä?
Ohje kirjassa lukee, että kun menee tankkaamaan, niin se ei saa olla päällä ?

Reissaaja80:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena10 - 20.10.2021     kello on 10:08 ---Kysymys. Siinähän on mahdollisuus, että se käynnistyy myös ajon aikana. Onko se ominaisuus teillä käytössä?
Ohje kirjassa lukee, että kun menee tankkaamaan, niin se ei saa olla päällä ?

--- Lainaus päättyy ---

Oli käytössä ajon aikana silloin, kun oli webasto autossa. Riippuen autosta, pienikulutuksinen diesel ei välttämättä lämpiä kovemmilla pakkasille normaalilämpöön ilman lisälämmitintä tai lämpiää hitaasti. Eli minulla se lähti päälle silloin ajon aikana, jos lämmöt moottorissa tippui alle tietyn lämpötilarajan. Ja ulkolämpö oli alle +5 astetta.

No tankilla ollessa jotku pitää autonkin käynnissä, niin eiköhän tuo kuulu valmistajan perusohjeisiin.

kimi:
Ja jos on ajonaikainen toimito päällä ja sammutat moottorin kylmänä lämmittimen vielä käydessä se kannattaa ohjelmoida käymään vielä hetken.

Joissakin tuo siis pysähtyy kun sammuttaa moottorin ja mikäli ei ole kunnolla lämmennyt ajastaa siihen 15-30 min käyntiaikaa

HiTec:
Erittäin hyvä laite näissä nykyisissä nuuka-dieseleissä Thumb

Itselläkin nykyiseen käyttikseeni tuon ruksasin mukaan, vaikka kuinka on OK-talomme kotipihassa roikkaankin laittamisen mahis olemassa, yhdistettynä talon järjestelmiin s.e. ajastukset ja kauko-ohjauksetkin lohkolämppäriin olisivat käytettävissä. Silti juuri tuo ajonaikainen lämmitys ja ennen kaikkea paikasta riippumattomuus olivat ne pointit miksi tuon halusin. Lisäksi kun tuo autoilu on meillä melko epäsäännöllistä, niin laita se lohkari sitten lämmittelemään min. tuntia ennen. Nyt weban kanssa himasta kaukkarilla vehjes tulille ja vielä ei ole niin kovia pakkasia vastaan tullut ettei jo 15min puhkumisen jälkeen olisi auto pihassa valmiina, ikkunat sulina liikkelle lähtöä odottelemassa :)

Winkki: Kannattaa pienellä seka-tankkauksella huolehtia että tankissa on sen min. 15% tuollaista uutta HVO-dieseliä, niin webastakin lähtee enää vain vieno kynttilän tuoksu, mutta ennen kaikkea se nokeaa tulipesäänsä vähempi ja näin toimii myös paremmin 8)

megaman:
Mulla Boxerissa webasto on täysin manuaalikäytöllä. Liekkinapista päälle ja pois. Akku kestää.

Firman autolla jos lähti puolilämpöisellä esim. postiin hakemaan kamaa vajaan kilsan päästä, pöhinää riitti mennen tullen ja palatessa, ei mitään logiikkaa ja akut kesti sen 3 vuotta, vaikka oli säännöllistä matka-ajoa.
Boxerin akku on helmikuussa 9v. Mutta nyt menee ehkä oikeasti vaihtoon. Ei kestä puhallusta pitää päällä, kun vartin töhöttää ennen lähtöä. Starttivirtaa jättää aina reserviin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View