Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Kertokaa auton lisälämppäristä miten sitä käytetään?

<< < (3/6) > >>

Ossi66:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 20.10.2021     kello on 20:50 ---lisälämppäriä ei kannata paljoa varttia enempää käytellä. Siinä ajassa auto on lämpimämpi kuin 2h sähkölämppärillä.
Akku tyhjenee suottaa jos pidempään puhisee.


--- Lainaus päättyy ---

Tuolla vartinkin käytöllä saa varmasti lämppärin tukkoon, neste ei mitenkään kerkiä normi käyntilämpöiseksi vartissa.

Minä siis ostin auton nelivuotiaana ja meni eteenpäin 15 vuotiaana. Lämppäriä ei montaa kertaa sammutettu jos se oli startattu. Tunninjan se vaan pöhisee. Eikä lämmitintä tarvinnut huoltaa yhtään kertaa 11.5 vuodessa minkä minulla oli.

Karabiilisti:
Riippuu varmaan autosta miten nopeasti lämpiää. Ja sisätila puhallin pidetään tietty ykkösellä. Muuten on akku tyhjä hetkessä. Auton flekti kun ottaa virtaa tuhottomasti.
Kyllä auto on varttissa samassa moottori lämmössä kuin 2h lämmitys 750w lohkiksella. Eberissä/Webassa kun on about 5000w.
Mulla on ollut käytössä weboja ja ebereitä 92 vuodesta alkaen. Ei noissa uusissa autoissa saa jäämään noita käymään jos auton sammuttaa esim kauppaan tullessa. Vanhoissa onnistui. Ei niiden huoltoa tarvi pelätä verrattain yksinkertainen värkki on purkaa ja kasata. Varaosia saa.

Aakku:
Palaan noihin omiin kokemuksiini ylempänä...

Ainutkaan lämmitin ei ole mennyt rikki, taikka edes tukkoon, vaikka niissä on termostaattiohjaus. Ajo voi monesti olla vain muutaman minuutinkin, jossa ajassa lämmitin syttyy tulille ja sammuu. Toki ne sammuu aina ohjelmallisesti, eikä lämmittimen virtoja katkaisemalla.
Autoilla ajettu 10 vuotta / 420 tuhatta km ja 13 vuotta / 300 tuhatta, sekä 24 vuotta / 200 tuhatta ilman vikoja lämmittimissä.

Itse oletan, että lämppärin suurin ongelma on pitkät käyttämättämät jaksot, mikä on mahdollista ilman termostaattiohjaust a. Henkilöautossani ei ole termostaattiohjaust a ja siksi joutuu pitkän tauon jälkeen käynnistämään parikin kertaa. Johtunee polttoaineen haihtumisesta putkistossa.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Ossi66 - 21.10.2021     kello on 06:12 ---Tuolla vartinkin käytöllä saa varmasti lämppärin tukkoon, neste ei mitenkään kerkiä normi käyntilämpöiseksi vartissa.

--- Lainaus päättyy ---

Siksi tuo omani onkin samalla myös ns. ajonaikainen lämppäri, jota auto itse ohjaa päälle/pois aina tarvittaessa. Eli käytännössä ensin kaukkarilla käskien tuo 15min esilämpöä, jonka jälkeen auto startataan ja lähdetään liikkeelle. Tässä vaiheessa auto ottaa weban ohjat ja pitää sen päällä ihan niin kuin itse haluaa = käytännössä siis jatkaa weban käyttöä, koska moottori on vasta esilämmin, ei vielä lähellekään normaalissa käyttölämpötilassaa n. Ja vasta riittävän moottorin lämpötilan saavutettuaan auto itse lopulta sammuttaa tuon weban Thumb

Karabiilisti:
Lämppäriä pitäis käytellä kerran kuussa myös kesällä.
Samoin kuin ilmastointia talvella.

Onhan noissa kuluvia osia esim palopuhallin josta laakerit loppuu joskus. Noin 100-150eur.
Aivoissa on joskus juotosvikoja, jotka voi korjatakin (ite kolvasin viime talvena yhden kuntoon) tai korjauttaa 100-150eur.

Mutta ei noita pelätä tarvi varsin oivia vekottia ja lisää mukavuutta.

Jos vikaa tulee niin weba/eberi korjaamoon mars, ei marmorille... marmorilla ne sanoo ettei niitä voi korjata ja uuden saa asennettuna 2000-3000 eur.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View