rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin  (Luettu 171629 kertaa)

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #195 : 1.11.2018 kello on 07:38 »
Lämpimät  ( +6 astetta )  marraskuiset torstain toivotukset!

Lerssinen löytänyt kovan petroolitarjouksen.  Samantyyppinen tarjous oli taannoin täällä eteläisessä Suomessa.  Pari alan miestä kävi tutustumassa tarjottuun petrooliin ja totesivat sen olevan sopimatonta valolaitteisiin.  "Mitä lie lentokerosiinia..." sanoi puosu ystäväni kun haisteli ainetta.
Kyllähän sellaisella voisi olla käyttöarvoa vaikkapa perinnemaalin valmistuksessa.  Muistitiedon mukaan vernissa ja petrooli ovat oivallisia talomaalien ainesosia.

Verotiedot lätkäistään julki.  Turkulainen reikäveneen omistaja valittelee 165 600 euron  jättimätkyjä.

Trumpetti torvi uhoaa lähettävänsä Meksikon rajalle jopa 15 000 sotilasta.  Pentagon on ymmällään...

Lämppärit ovat paljon läheisempiä asioita kuin torven toilailut jossakin kaukana.  Mainio Aladdin lämmitin on kovaa valuuttaa kun luonto läväyttää vielä kunnon talven.  Upea blue flame on nimensä veroinen.  Liekin lämpötila on n. 1300 astetta ja palaminen on puhdasta.  Eikä tässä lämmityksessä ole välistä vetäjiä...

 

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #196 : 2.11.2018 kello on 07:27 »
Perjantain puhinat.  Mukavan lämmintä,  ihan keski-eurooppalainen talvisää.
Median ykköstärkeät puheenaiheet ovat maksetut ja mätkäistyt verot.  Hakutietojen perusteella eniten kansalaisia ovat kiinnostaneet Cheekin, Jaajo Linnomaan ja sotemies Sipilän tulot. 

Yhdysvaltain merkittävimpiin sanomalehtiin kuuluva The New York Times on vieraillut Turun saaristossa Airiston Helmeä koskevaan tutkintaan liittyen. Toimittaja kävi Säkkiluodon saarella. Lehti vertaili paikkaa James Bondin vastustajan,  roiston Ernst Stavro Blofeldin luxuspiilopaikkaan. Hämmästelivät.  Mihin tarvitaan yhdeksää laituria?

Thaimaassa oli kasvisravintolan kanta-asiakasta kohdeltu tylysti.  Asiakkaat tekivät viranomaisille ilmoituksen kun nuudeliannoksista oli löytynyt jauhelihaa.
Tarkastuksen yhteydessä havaittiin,  että liha oli peräisin ihmisestä.  Keittiössä oli veriroiskeita ja 61-vuotias kanta-asiakas oli tapettu ja tungettu likakaivoon.

"Vegaani ja vegaani,  kyllä pentele on vaan turvallisinta syödä lähiruokaa.  Omaa läskisoosia ja juhlapyhinä Kivikylän käyrää."  Totesi puosu ystäväni.

Petrovalo valaisee hienosti,  oli sitten käytössä isompi tai pienempi lyhty.  Optimus kolmesatasen rinnalla pärjäilee valossa pienempikin jossa on tehoa 250 kynttilää...

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #197 : 3.11.2018 kello on 07:46 »
Löörtagia vaan!
Kyllä kaulahuivi on tarpeen vaikka ei kovin kylmää olisikaan.  Tuon voi vahvistaa se tamperelainen joka pelastui veden varasta roikuttuaan kaverinsa huivin varassa kunnes ammattipelastajat tulivat.
"Poliisi tahtoo auttaa."  Tällaisella lauseella vahvistettiin poliisin imagoa joskus 1960-luvulla.  Eipä silti, toimiihan se vieläkin.  Poliisi auttoi ohjaamosta ulos Norwegian  matkustajakoneen kapteenin.  Toiminta saattoi auttaa matkustajien lomamatkan onnistumiseen.
Turkista puolestaan on tullut tietoa,  että sauditoimittajan paloiteltu maallinen maja oli "maadutettu" hapossa.  Osataan sitä muuallakin kuin Sisiliassa.

Täällä meillä vaan jatkuu lämmin syksy.  Pimeää riittää kun ei ole vielä sitä valkoista kuorrutetta.  Onneksi pihalla ja retkillä voi pimeyttä karkoittaa omilla laitteilla ilman vittunfallin tai vortumin hanakkaa kouraa...
*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #198 : 4.11.2018 kello on 07:28 »
Sunnuntai morot!

Väärät pallot tulleet putkesta taaskin.  Taas tuhannet ovat pettyneet kun väärillä numeroilla merkityt pallot ovat lopsahtaneet koloihinsa.
"Kyllä nyt jännittää."  Sanoi mummo kun vaihtoi kahvimerkkiä.  Siis kohtuullinen jännitys kuuluu elämään.  On se kihelmöivää kun ulkomailla ajaa moottoritiellä ja polttoainemittari näyttää punaista ja nollaa.  Lähimmälle asemalle vielä ties kuinka pitkälti.  Kuumentaa se pollaa mutta aina voi löytää positiivisiä seikkoja siinäkin tilanteessa;  "onneksi tää mistraali on myötäinen..."

Volvo-kaupunki jööteporissa on juhlittu.  Ja ammuskeltu siten,  että useita on haavoittunut.  Onkohan poliisi uskaltautunut paikalle ilman armeijaa...?
Kaukaisella Korean niemellä on plösö tuttihuuli juippi uhonnut taas ydintussareilla.  Onkohan se ollut koulukiusattu?

Kyllä mittarit ovat hyödyllisiä.  Antavat tietoa tilanteesta.  Tämä mittari näyttää Hipoliton paineet ja todistaa lampun tiiviyden ja paineiden pitävyyden.
*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #199 : 5.11.2018 kello on 06:56 »
Maanantain morot!

Naukean lämmintä pitää.  Tellus hellii meitä mutta saas nähdä ottaako kunnolla takaisin.  Pistääkö Siperian puhurit rangaistusretkelle. ..
Sitä ennen nautiskellaan Brysselin normisäästä.
Mikä kansalaisia oikein riivaa?  Raumalla joku juippi hurjasteli saksilla.  Ei siis puukottanut vaan saksetti ihmisiä.  Ei siis riitä,  että seksihurjastellaan vaan halutaan verta esiin.  Vieläpä sunnuntaiaamuna,  ei mitään tolkkua.
Salossa murhattiin liikuntarajoitteine n nainen.  Toinen epäillyistä alaikäinen.  Omituista menoa. Ei kai vain kuvattu tekoa? 
Osaa ne rakkaassa naapurissakin.  Ruotsalaisessa kansankodissa ainakin yhdeksän ihmistä joutui sairaalahoitoon eri ampumavälikohtauksi en vuoksi.

Näiden epätavallisen leutojen säiden kannustamana voi tehdä vaikka pieniä luontoretkiä. Eväät ja keittovehkeet reppuun ja matkaan.
Perillä jollakin laavulla tai nuotiopaikalla voi sitten tirauttaa kaffet.  Tietysti pienellä retkikeittimellä.  Millä niistä monista?
Valittavana on petroolikeitin, bensiinikeitin ja spriikeitin. 
Mikä on niistä kevein tai nopein?  Mikä nokeaa pannun?  Mikä on tuulelle arka? 
Ennen retkeä voi tehdä vaikkapa pieniä testejä.  Niinhän suuressa maailmassa tehdään.

Laitamme ensin kuvan yhdestä laitteesta.  Vanha suomalainen laite joka on muotoilultaan ollut upeasti aikaansa edellä ja olisi palkitsemisen arvoinen.  Eipä paljasteta vielä tänään laitteen merkkiä,  ehkä joku sellaisen jopa omistaa.
Kuvissa värkki "mahallaan" ja toisessa jalat avattuina ja edelleen mahallaan.*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #200 : 6.11.2018 kello on 07:39 »
Tiistain morot!

Nyt ne pääsevät,  ne samaa sukupuolta olevat,  vihille myös Helsingin tuomiokirkossa.  Puosu ystäväni kommentoi;  " se on sitten tuomio.  Onneksi ei näytön paikka." 

Salossa tapahtuneen liikuntarajoitteise n naisen murhasta epäillyistä toinen on 15-vuotias tyttö.  Poliisi kuvannut tekotapaa brutaaliksi.  Onko ajassamme jotakin pahasti sairasta?

Lehdessä kehoitetaan varomaan keminmaalaista muumimukikauppiasta .  23-vuotiaan naisen epäillään tehneen lukuisia nettihuijauksia.  Rahat kelvanneet mutta mukeja ei toimitettu. "Sarjapetostelija."
Eikös siellä Keminmaalla ole ollut joku toinenkin mukikauppias...? 

Amerikassa useat uutiskanavat ovat pistäneet torvi-trumpetin rasistisen vaalimainoksen pannaan.
Brasiliassa tunnettu jalkapalloilija murhattiin ja pää, pallit ja pili leikattiin irti.  24-vuotias potkupalloilija oli yrittänyt raiskata murhasta epäillyn liikemiehen vaimon.  Kuubalaiset palloilijat pääsivät todella vähällä...

Eipä voida vaikuttaa suuren maailman menoon, mutta omiin keittojuttuihin voidaan.  Eilinen värkki,  joka ei ole ulkomuodostaan huolimatta tullut ulkoavaruudesta,  on päässyt jaloilleen ja on lähes valmis tulitöihin.
Esittelee jopa nimensä ja firmansa...*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 12:13
 • "Where days drop as softly as fruit from trees"
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #201 : 6.11.2018 kello on 08:30 »
^

Löysin mukavaa jatkumoa tälle stoorille Näpsä keittimestä.
https://classiccampstoves.com/threads/petro-valo-napsa-made-in-finland.11832/

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #202 : 7.11.2018 kello on 07:44 »
Keskiviikon morot!

Moppc on löytänyt kivan linkin ulkoavaruuden kulkuneuvoa muistuttavan keittovehkeen esittelyyn.
"Näpsä" on todellakin nimensä veroinen.  Nimi ei ole kuitenkaan rekisteröity yhdelle vaan saman niminen kamera,  sellainen laatikkomallinen,  on aikoinaan ollut markkinoilla.

Maailmalla sattuu ja tapahtuu.  Etenkin jääkiekkokaukaloiss a sattuu.  Mies oli kannettu paareilla pois.  Taas jalkapallopuolella eivät kaikki ole niitä kuuluja huligaaneja.  Hollannissa katsojia ilahdutti alaston naikkonen siellä pelikentällä ja järjestysmiehet olivat yleisön mieliksi varsin passiivisia...

Kuopiossa hurjasteltiin kunnolla.  Vaarallinen takaa-ajo käynnistyi kun rattijuoppo ajoi poliisia pakoon.  Nelikymppinen juippi ajoi 180 km/h ja ruhjoi kolme poliisiautoa.  Poliisi toteutti niinsanotun pakkopysäytyksen.  On siinä kaasujalalla miettimistä pitkäksi aikaa.  Ottikohan edes selfietä ikimuistettavasta automatkastaan...?
Poliisista puheenollen,  se tunnettu vuokraisäntä jota somessa on kutsuttu palsternakaksi,  on verotietojen mukaan rahamiehiä.  Päihittää jopa poliisiylijohtajan ja Supon päällikönkin tuloillaan.

Niin,  se varsinainen asia tällekin päivälle on retkikeitin ja sen teho.  Tuo vääräsäärinen ja erikoisenmallinen retkikeitin käyttää spriitä joka antaa hienot siniset liekit.  Sinänsä tavallista monille spriikeittimille.
Perkolaattori kahvinkeittimessä oli 0.5 litraa kymmenasteista vettä ja sen kiehumiseen tarvittava aika mitattiin. Mikäpä tulos?
Aika hyvä.  Näpsä painaa laatikkoineen 255 g ja laatikon mitat 11x11x7 cm eli mahtuu melkein pompan povitaskuun.
Veden kiehuttamiseen tarvittava aika oli 7 min 45 sekunttia.  Ei huono aika noin pienelle laitteelle.  Polttoaineena oli Marinol.
Tuulessa ja tuiskussa tilanne olisi tietenkin erilainen.


*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 21:36
 • viihtyy puskissa
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #203 : 7.11.2018 kello on 16:39 »
No täytyy sanoa, että on kyllä ihan nimensä veroinen laite tämä.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #204 : 8.11.2018 kello on 07:38 »
Torstain tervehdys!

Lämmintä pitää,  kuusi astetta aamutuimaan.  Porissa hurja tilanne kun parkkipaikalla ollut rekka-auto vyöryi parkkipaikalla kohti henkilöautoa ja paria ihmistä.
Jyräävä rekka kulki ilman kuljettajaa.  Onneksi henkilövahinkoja ei tullut.
Narkkareille on ehdotettu piikitystiloja. Helsinki selvittää voisiko ehdotuksen toteuttaa.  Vihreän valtuutetun aloitetta on kannattanut 20 muuta valtuutettua.  Poliisi ei kannata asiaa.

Torvi-trumpetin kabinetissa myllerrys jatkuu;  oikeusministeri sai potkut.  Ei auttanut Torvea Venäjä-tutkintaa koskevissa asioissa.  Torven tulevaisuutta varjostaa verotietojen mahdollinen julkistaminen.
CNN:n reportteri sai porttikiellon Valkoiseen taloon suututettuaan Torven.

Jatketaanpa retkikeittimien vertailua.  Pöydällä puhisee hyvän maineen hankkinut Optimus 111 petroolikeitin.  Tämä tukevassa metallilaatikossaan toimiva ja roaring-polttimolla varustettu keitin kiehutti 10 asteisen veden,  sen puoli litraa, kiehuvaksi ajassa 5 min ja 18 sekunttia.  Varsin hyvä tulos tältä tanakalta laatukeittimeltä.  Sen voi myös vahvistaa ystävämme elwari kera makoisien perkolaattorikahvie n.*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #205 : 9.11.2018 kello on 07:34 »
Perjantain morot!

Eipä ole loskaa vielä maassa mutta tulli on saanut nuuskaa.  Tänä vuonna ovat takavarikoineet jo noin 2400 kg.

Toimittaja naikkonenkin  oli saanut "nuuskaa"   Tuntematon mies oli haukkunut Veitolan akan kotibileissä:  "Sä oot Suomen uittumaisin akka"  No voiko tuohon mitään sanoa? 
Kyllä tuntematonkin mies,  vaikka ei olisi pekka puskasta,  saattaa olla oikeassa.

Maailmalta kuuluu kummia. Australiassa ei karannut mopo käsistä vaan kokonainen juna jossa oli 268 vaunua. Juna kulki karanneena 92 kilometriä ja lopulta se syöstiin tahallaan kiskoilta.  Juna oli malmilastissa ja sen keskivauhti oli 110 kilometriä tunnissa.
Amerikoissa puolestaan oli yksi asekahju surmannut 11 asiakasta ja yhden poliisin kantriravintolassa.  Ampuja oli käyttänyt aseenaan pelkästään Glockin .45-kaliiperista pistoolia. Oli ollut laillinen ase ja varustettu erikoissuurella lippaalla.  Että oikein laillinen, sepä hyvä asia, toteavat  monet aseuskovaiset!
Naapurissamme tapahtuneen pääministeri Palmen murhan tutkinnassa on löytynyt uusia vihjeitä.  Jotkut uskovat,  että murha vielä selvitään.  Jäljet johtavat Etelä-Afrikkaan ja Palmen kotimaisiin vihaajiin.  Saas nähdä...

Kotoisiin keittopuuhiin taas.  Perkolaattorin 0.5 litran kymmenasteinen vesi kiehui tällä Primuksen bensiinillä toimivalla retkikeittimellä 12 minuutissa ja 13 sekunnissa.  Keittimen suuttimessa oli hivenen häikkää joka selittää näin pitkän ajan.  Toisaalta,  ei siinä puuhassa mikään kiire ole.  Ei tässä mitään ennätyksiä haeta.  Testaillaan vaan silkasta mielenkiinnosta mukavia ja laadukkaita värkkejä kohtaan.  Ja nautitaan aromikkaista perkolaattorikaffei sta... 

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #206 : 10.11.2018 kello on 07:48 »
Taas pukkaa lauantaita harmaan pimeänä.  Jotain plussaa kuitenkin kun ollaan lämmössä sillä puolella.

Alan toi jämäkästi esille tuon surkean jäänteen eli matkustajailmoituks ien täyttämisen leirintäalueilla.  Matkaparkeissa,  esimerkiksi liikenneasemien parkkipaikoilla yövytään ja aamulla jatketaan matkaa.  Ilman mitään lomakesulkeisia. 

Mikä tekee kämppäreillä yöpymisen erilaiseksi?  Saunan käyttömahdollisuusk o?  Toki on alueita joilla ei ole vuosikausiin leikitty tärkeitä virkamiesleikkejä.  On riittänyt karvanaamarin jäsenkortti kertomaan,  että kuka on parkkeerannut alueelle ja majoittunut omaan kulkimeensa.
Mitä tulee siihen henkilötunnuksen käyttämiseen niin olen tanakasti sitä mieltä,  että numerotunnuksen loppuosa ei kuulu isänvuoroaan hoitavalle kansalaiselle.
Jotenkin se loppuosa aina vaan unohtuu ja kerran kesätyössään oleva tytönrakkula vaati ja vänkäsi sen saamiseksi paperiin.  Ei saanut!  Eikä ole poliisi perään kysellyt...

Historiallisia huvittuvuuksia on aina ollut.  Polkupyörätkin olivat aikoinaan rekisteröityjä ja itäisessä Euroopassa kirjoituskoneet olivat numeroituja ja rekisteröityjä kirjasinnäytteineen viranomaisilla.
Vain auktoriteettiuskova iset noudattavat typeriä ja aikansa eläneitä tarpeettomia sääntöjä.  Meissä suomalaisissa veljensä vartijoita riittää ja niitä joiden mielestä viinakortti olisi vieläkin aivan välttämätön kansanterveyden vuoksi.

Seksinukke bordelli avaa ovensa ensi viikolla Helsingissä.  "Kaikkea metkaa ne venäläiset keksivätkään.  Nyt ei sutenöörien tarvitse pitää passeja panttina."  Totesi ystäväni puosu.

Uutisista: "Kepun kansanedustajat maakunnista odottavat sydän syrjällään,  koska liikenneministeri Berner tulee viimeistelemään Sipilän tuhotyöt.
Pääministeri osti jo uuden lentokoneen karttaakseen kuoppaiset maantiet."

Joka mantereella tapahtuu.  Puukkohyökkäys Melbournessa Australiassa:  kaksi loukkaantui, yksi kuoli: poliisi ampui puukottajan.

Mennäänpäs petroguru asiaan.  Ruotsalainen hieno Optimus No. 8 retkikeitin toimii bensiinillä.  Puoli litraa 10-asteista veden  kiehuttamiseen se otti aikaa 8min ja 45 sekunttia.  Kätevä värkki konsanaan eikä ole luvanvarainen avotuli!
*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 21:36
 • viihtyy puskissa
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #207 : 10.11.2018 kello on 18:49 »
Kyllä tuossa vanhassa kunnon petrooli-Optimuksessa näkyy tehoa piisaavan, selvästi hakkaa tehossa bensamallin. Juu, hyvät oli kahveet, pitäisikin taas poikkeilla, jos et pahaa tykkää :) Voisi joskus mittailla tuon hiljaisen Optimuksen keittotehoa, netin syövereistä löytyneiden tietojen mukaan sen pitäisi olla saman tehoinen kuin ärjymallikin.*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #208 : 11.11.2018 kello on 07:48 »
Sopuisaa sunnuntaita näin Isänpäivänä.  Kyllä äijämäistä isääkin hemmotellaan;  Madeiran viiniä ja brändyä.  Kuutta eri lajia ohrapirtelöitä ja tietysti aamukaffet.

Olet elwari oikeassa,  on se petrooli Optimus No 111 hyvä värkki.  Sellainen tanakka luottovärkki kera äijämäisen suhinan.  Ei tietenkään sovi postaushommiin sen  äänen vuoksi.  Mitäpä salaamista perkolaattorikaffie n keitossa olisikaan...?  Täytyypi tehdä se vertailu eri poltinmallien kesken.

Lottopotti jäi hautumaan seuraavaan viikkoon.  Suomalaisista pipoista tullut hitti Aasiassa.  Pari mummoa matkustaa Japaniin joulukuussa.  Menevät Takashimayan tavarataloon neulomaan myssyjä.
Kaliforniassa löydetty lisää ruumiita maastopalon jäljiltä.  Turkkilaislehti väittää,  että Khashoggin hapossa sulatettu ruumis huuhdeltiin alas viemäristä.  Että sellaista mualimalla...

Näissä kotoisissa kaffenkeitto puuhissa kokeiltiin ruotsalaista Sepil keitintä.  Laite toimii spriillä, on kätevän kokoinen ja laadukas rakenteeltaan ihan peltikoteloa myöten.  Liekille on säätömahdollisuus mitä kaikissa spriikeittimissä ei ole.  Puoli litraa vettä kiehui ajassa 7 minuuttia ja 54 sekuntia.
Siinä kuten muissakin spriikeittimissä on huonona puolena noen tuotto siihen pannun kylkeen.  Neekeripuuteri nokipannun kyljessä on sitten asia erikseen...


*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:19
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #209 : 12.11.2018 kello on 07:46 »
Maanantai morot!
Nyt on sitten perkolaattorista karistettu Isänpäivän porot ja karvanaamarin arki alkaa.  Sää mukavasti plussan puolella joten teillä on kitkaa sopivasti karavaanarimatkan tekoon.

Kyllä se häiritsijä on saatava selville ja sanottava kova sana.  Joku helvetin juippi mennyt gepsisignaaleja häiritsemään.  Onkohan tyypillä ollut saappaanvarret löysällä vaiko vain ilkeyttään häirinnyt?  Kyllä siitä nyt on otettava selvää.  Noin ovat pontevat päättäjät julistaneet.  Ettei se juippi vain erehtyisi kevään vaaleja pilailemaan...

Sipoossa on autoilla kolaroitu.  Yksi kuoli ja kolme loukkaantui.  Usein sanotaan,  että matkailu avartaa.  Joo,  Kreikassa oli nuori suomalaismies lätrännyt 35 gramman kannabisannoksen kanssa.  Kreikan oikeuslaitos antoi 10 vuoden vankeustuomion.  Nut suomen Rikosseuraamuslaito s on vuoden verran pohtinut tunnustaako se Kreikan antaman tuomion.
"Pitäisi vain pysyä Metaxa- tai ouzolinjalla niin ei joutuisi kalteriarpajaisiin."  Sanoi puosu ystäväni, joka on sentään vieraillut jopa sunnuntaina Pireuksessa Melinaa moikkaamassa.

Volvomiehelle peltipoliisi oli välähtänyt ja posti toi miehelle terveiset kotiin.  Oli ajanut bensa-Volvolla 37 km/h ja kuva tuli maksamaan 170 euroa.  Itä-Suomen hovioikeuskaan ei myöntänyt miehelle jatkokäsittelylupaa .  Oli siinä miehelle varmaan tullut "Orpo-olo."  Homma on budjetoitu ja tavoitteet asetettu ja byrokratian talkoot on luvattu pitää.
"Ostakoon lentokoneen niin ei tolpat välähtele!"  Sanoi keppanakioskin roksitossu ja totesi,  että niin sote-sutenöörikin on tehnyt.

Kalifornian palojen jäljiltä löytyy lisää kuolleita ja Gasassa on ammuskeltu.  Norjalaiset merisotilaat ovat sitten itsepäistä sakkia. Merivoimien fregattia varoitettiin radiolla monta kertaa ennen säiliöalukseen törmäämistä.  Omituisen hento rakenne sotalaivassa kun alkaa uppoamaan pienestä törmäyksestä.  Torpedon hipaisu varmaan kaataisi tuollaisen kipon...

Retkikeittimistä vielä hivenen turinaa.  Tällainen brittiläinen säilykepurkki-mallinen spriikeitin on uskomattoman kätevä.  Kevyt ja toimiva rakenne.
Tällaisen valmistuskustannut ovat arvatenkin pienet.  Tämä saattanee olla militaarimallia tai pula-ajan kansanapua.
Kyllä sillä kaffet keittelee. Se puoli litraa 10 asteista vettä kiehui ajassa 6 minuuttia ja 38 sekunttia!  Siis varsin nopea laite.

Otetaan se mukaan varalaitteeksi kun tänään lähdetään karavaanarimatkalle kohti lakeuksia...

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux