rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin  (Luettu 157744 kertaa)

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #165 : 13.10.2018 kello on 07:47 »
Lördagimorot vaan.   Sumuista ja lämmintä.  Kuin kuninkaallisilla saarilla talvella.
Mitäpä maailmalle kuuluu?  Helsingissä matkustaja ohjaili taksia siten,  että homma meni puihin.  Samoilla seuduilla iäkäs iskelmähoilottaja törmäili ja sai parkkisakon.  Ei ehtinyt kysyä parkki-pirkolta;  "Etkö sinä tiedä kuka MINÄ olen?"

Kyllä myrskylyhtyjä voi poltella iltojen iloksi vaikka ei myrskyäisikään.  Ne olivat aikoinaan niin merkittäviä laitteita,  että valmistajat laittoivat oman merkkinsä myös laseihin. Tämän lyhdyn lasissa frau Lise-Lotte Mullerin profiili.  Naiset olivat valolaitteiden todellisia käyttäjiä etenkin maaseudulla.  Tehdessään iltatöitä maatilallaan kun äijät parantelivat maailmaa kylän oluttuvassa...

Tämä vanha saksalainen lyhty Lantern no 505/7  Superior Qvalite muistuttaa maineikasta Feuerhandia 1930-luvulta ja onkin sen sen aikalainen.
*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #166 : 14.10.2018 kello on 07:50 »
Sunnuntaiksi hieman lisää syyllisyyden tunteita.  Ilmaston muutos:  "Tutkimuksen mukaan koiran ekologinen jalanjälki voi olla huomattavasti suurempi kuin maastoauton."
Tutkimuksen perusteella arvioituna Suomen kissat ja koirat tuottavat yli 100000 auton verran päästöjä vuodessa.

No voi jummin jammin. Meidän leikattu Topi kolli ei pahemmin päästele.  Hän syö vain siistiä kuivamuonaa.  Edellinen katti Charmi,  joka oli todellinen hiiri-killeri päästeli joskus todella mojovia hiiri-tuhnuja.  Kuinkas paljon ne sen eliminoimat hiiret, jyrsijät  ja muut vahinkoeläimet olisivat aiheuttaneet päästöjä ja vaurioita rakenteille ja kasveille?  Kysympähän vaan.  Turha olisi ilmastovouhkaajien tulla tänne teeseilemään...
Topi-tiikeri viittaa tassullaan turhille horinoille.

"Joo,  joku helvetin nolla-tutkija jostai itä-Suomesta aikoinaan esitti,  että saunojen lämmitys puilla saastuttaa!  Kunnon löylytys sillekin hyypiölle olisi pitänyt antaa kun menee kansakunnan pyhiä arvoja rienaamaan."  Sanoi puosu ystäväni silloin lukiessaan uutista.
Meillä suomalaisilla on jo Wäinämöisen antama ikimuistoinen nautintaoikeus saunaan ja p ja r voittoisiin ukkosenjumaliin.

Kotimaisen mielipide pläjäyksen oheen pari kuvaa kotimaisesta hienosta voimavalolyhdystä.  Homelux valmistui 1950-luvun alkupuolella ja laitettiin ensi kertaa tulille eli antamaan valoa joulukuussa vuonna 2014.  Tätä harvinaisuutta on valmistettu sangen vähäisiä määriä joten se on todellakin harvinaisuus.*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:37
 • "Where days drop as softly as fruit from trees"
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #167 : 14.10.2018 kello on 16:26 »
Tämä laite tuli vastaan kirpputorilla. Sukkaa oli poltettu loppuun ja hieman karstainen "palokehän" ympäriltä mutta muuten eheän näköinen. Pohjassa leima 21-3-1986.
*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #168 : 15.10.2018 kello on 08:02 »
Son maanantai ja morot!
Moppc tehnyt hyvän löydön.  Tuollainen "kipattava" lämppäri on kätevä.  Voi pitää matkakulkimessa vaikka vara/vara -lämppärinä.  Jos tänne Suomeen sattuisi joskus vaikka talvi tulemaan.  Uuden sydämen saa hankittua melko helposti ja täältä tarvittaessa yv vinkki.

Huimia uutisia maailmalta.  Meillä Eduskunnassa ollut hirveä kiusaamista,  ihan pojittelua!  Suomessa ulosotossa on yli puoli miljoonaa velallista. Ulosottomiehet saavat tappouhkauksia.  "Vaikeinta on kohdata itkevä mies."
Poliisi suorittaa tehovalvontaa raskaalle liikenteelle.  Merkelin tantta ahdistuu vaalituloksesta  ja Mayn akkakin saarellaan ahdistuu.

Mitäpä Amerikoissa?  Siellä alkanut energian säästöt. 11 pikkulapsen jäänteet löytyivät hautaustoimiston kattorakenteista Detroitissa. Krematorion säästöjäkö? Trumppi, se kuuluisa muurari, on avannut taas kerran suunsa ja kertoo uskovansa,  että pikkumies putleri on ollut luultavasti osallisena salamurhissa jas myrkytyksissä.   On se nerokas mies,  todellinen Appalakkien ajattelija ja Missisipin-mietiskelijä.  On kyennyt oivaltamaan tuollaisen ihmeen...

Maanantain lamppuna olkoon tällainen aivan surkea kaukaisen idän tekele joka oli jo menossa metalliromuihin,  mutta kattilayhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja vaati,  että siitä on tehtävä lamppu.  Ei siinä auttanut muu kuin laittaa sähkölamppu sisälle lyhtyyn. 
Kovasti on tuo vääräoppista mutta kohteena ei kuitenkaan ole kunnianarvoisat Petromax, Tilley tai Hasag.  Vain lasi on saksalainen ja muu sitten sieltä Megongin varrelta...

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #169 : 16.10.2018 kello on 07:42 »
Tiistain turinoita taas.

Köysi kiristyy.  Hallituksen hengitys vaikeutuu.  Vain perustuslakivalioku nnan lausunto voi antaa hallitukselle mahdollisuuden kasvojensa pelastamiseen. 
Demokratiassa on tasa-arvoisuus tärkeä asia.  Kysytäänpä vaikka mannelta tai joltakin vuorineuvokselta...

"Pieleen mennyt kuulustelu konsulaatissa."  Saudi-Arabian selityksiä.  Jos ruumiit ovat todiste epäonnistuneista kuulusteluista,  niin historian huonoimmat kuulustelijat ovat olleet NKVD ja Gestapo.
Meillä on sentään ammattitaitoa kuulustelijoilla.  Sen todistaa vaikkapa "Ota rahat ja juokse"-ohjelma.  Siinä ei ole kukaan vielä kuollut kidutukseen.

Syksyn pimeyttä voidaan leikata kivasti petrovalolla.  Vaikka sellaisella kelpo laitteella kuin kuin Feuerhand 270.  Sitä valmistettiin vuosina 1925-1942. 
Sen paloaika on 26 tuntia.

Ei  se karavaanarin elo saa olla pelkkää nettiä.  Totesi yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja kun laati reittisuunnitelmaa syksyn reissulle.  Köyhällä kyläkauppiaalla ainakin tulee käydä "säästämässä."  Onhan jäsenille annettu kuponkejakin ilmaiseen leiriytymiseen...


 *****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:08
 • viva la France
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #170 : 16.10.2018 kello on 22:11 »
www.petromax.de

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #171 : 20.10.2018 kello on 08:47 »
Syksyisen kuulakasta lauantaita!   Kiva olla reissussa mutta kiva on olla kotona taas.  Halki syksyisen,  ruska-asuisen Suomimaiseman kulkeminen on luontohavaintojen tekoa.  Lepääviä valkoisia letkukauloja hivenen harmainen jälkeläisineen.  Peuroja pelloilla ja lintujen talveen varautumis puuhia.  Kaveriperheen vaunuun oli leirialueella mennyt talitintti,  joka sai kyydin yli 200 kilometrin päähän.  On siinä tintillä ollut ihmettelyä.  Onkohan eri alueen tinteillä omat murteensa?  Eräässä jutussa kerrottiin,  että hesalainen tintti oli rehvakkaasti lentänyt Savoon Veljmies-patsaalle ja sanonut lajitovereilleen; titi-tyy!
Kotvan kuluttua tuli paikallisilta tinteiltä puoli unelias vastaus;  titipä hyvinnii tyy..

Leiriytyminen ja ilmoittautuminen on tähän aikaan simppeliä.  Esimerkiksi köyhän kyläkauppiaan alueelle mennessä näytetään jäsenkorttia ja koneelta tulostuu paperi johon vain nimi alle.  Ei mitää byrokraattista DDR;mäistä matkustajailmoitust a typerine kysymyksineen;  "matkan tarkoitus?" 
Koskahan järjestö saa pois tuon vanhan irtolaisaikaisen jäänteen pois?  Luulisi jäsenkortin antavan riittävät tiedot. Jotkut auktoriteetti uskovaiset  väittävät,  että poliisi vaatii ne laput.  Luulisi poliisilla olevan riittävästi tekemistä päällystönsä tekemien rötösten tutkimisessa ja tolppakuvien katselussa...

Sitten se paikoittuminen leirialueella.  Tähän aikaan vuodesta ei ole liivimiehiä huitomassa tai näyttämässä ratinpyöritystä.  Ihan itse karavaanarit saavat kaluston paikoilleen ja osaavat mitata tarvittaessa ne turvavälit.  Eräällä alueella taannoin yli-innokas leirikapo väitti,  että veturia ei saa olla kiinni vaunussa.  Palopäällikön määräys kuulemma,  jota ei kuitenkaan löytynyt kirjallisena.                                                                                                            Seuraavana päivänä haastattelin kyseisen kaupungin pelastuspäällikköä,  joka nauroi ja sanoi,  että ei ole koskaan edes kuullut moisesta asiasta!   Siis paskantärkeä liivimies puhui potaskaa maksavalle asiakkaalle.

Tuossa jo tulikin kotomaan kaikuja,  siis mitäpä maailmalla?  "Saudi-Arabia ilmoittaa,  että korkea-arvoinen tiedusteluviranomai nen sekä kuninkaan hovin neuvonantaja ovat saaneet potkut tapauksen johdosta."  Sehän tarkoittaa selkokielellä,  että kauhtanajuipit ovat ryssineet sovitun homman!

Ilmasto lämpenee ja meillä sää kylmenee,  kuten aina ennenkin.  Lämmittimet ovat tarpeellisia hyödykkeitä.  Koska niissä ei polteta kivihiiltä niin ei tarvitse potea kovin huonoa omaatuntoa.  Petroolikäyttöinen 15-sarjan Aladdin Blue Flame on kelpo värkki.  Etenkin kun siinä on tuliterä eli uusi sydän,  joka palvelee seuraavat pari vuosikymmentä.  Tilanpuutteen vuoksi laitan tämän värkin vielä myyntiin...


*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:38
 • viihtyy puskissa
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #172 : 20.10.2018 kello on 09:20 »
Tällaisilla taitaa lamppuverstas pysyä talvellakin lämpöisenä? Aika lyhytketjuisia hiilivetyjähän näissä poltetaan hyvällä sinisellä liekillä, että jos ei nyt sitten kovin monen metrin meren pinnan nousua aiheudu...

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:04
 • Kulkija
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #173 : 20.10.2018 kello on 18:43 »
^^

Tuo on hyvä. Ostakaa pois, kun vielä ehditte.  Thumb

Vaan matkustajailmoituks ista. Silloin poliisi niitä lueskeli, kun poliisimurhaajaa Helsingissä etsi. Steen Christenseniksi osoittautunutta. Itse en koskaan laita henkilötunnuksen loppuosaa. Tarvittaessa yksilöidyn nimellänikin. Kaimoja oli parisenkymmentä vuotta sitten nelisenkymmentä. Kaveri kattoi rekistereistä, silloin se ei vielä ollut majesteettisrikos.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #174 : 21.10.2018 kello on 08:35 »
Syksyinen sunnuntai.  Niin tyypillinen myrsky- ja aallokkovaroituksin een.  Oli se aikaa kun viikonloput vietettiin Onaksessa,  Björkkiksessä,  ruoppauskalliolla,  sikojen lahdessa ja niillä muilla saarilla.  Veneily päättyi tavallisesti kuun lopussa.  Sopivasti ennen pyhäin päivän myräkkää.
Ai, ai,  se oli silloin ja nyt on nyt!  Karvanaamarin ei tarvitse kiristellä ankkuriköyttä...

Soinin akan aikamiespoika on sanoa täräyttänyt julkisuuteen mielipiteensä ilmastoasioista ja oletettavasti samanmielisiä on muitakin. 
Ei uutispäivää ilman trumpetti-torven töräyksiä.  Kaikki ymmärtävät, että juipille on tussarikaupat kauhtanakavereille tärkeämpiä kuin ihmisoikeudet.

Petrovehkeet ovat taas ajankohtaisia.  Eilen testailtiin ystäväni hienoa 1950-luvun lämmitintä.  Sellaista pöytämallista Aladdinia.  Se antoi kivasti suunnattua lämpöä.  Todettiin sen olevan sopiva vaikka kuulustelukäyttöön.  Siis sopiva epällyn hiostamiseen...
Se oli tietenkin pelkkää tsoukkia,  me emme tietenkään hyväksy arabien menetelmiä.  Suomalaiset arvostavat saunaa...

Primus on se tavallisin keitin.  Siitä on muodostunut suorastaan käsite.  Monille kaikki keittimet ovat priimuksia.  Samalla periaatteella toimivia ja saman näköisiä laitteita on lukemattomia eri merkkisiä. 
Eräs saksalainen keittimien valmistaja oli Perfektus.  Laadukasta messinkiä sotaa edeltävältä ajalta sekin ja irto-osat vakio tavaraa.  Roaring- polttimolla varustettuna suhisee tanakasti ja antaa sinisen liekin.  Perkolaattori kaffet järjestyy tälläkin hetkessä...*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #175 : 22.10.2018 kello on 08:09 »
Myrskyn jälkeistä maanantaita.   Sen verran se riepotteli,  että sähköt olivat kadoksissa muutaman minuutin.  Onneksi on noita valaisevia varavehkeitä.

Puosu ystäväni puosu kysyi taannoin;  "mistä tuntee rutinoituneen formula kuskin?"  Enpä heti arvannut. 
Kuulemma siitä,  että aina haastattelussa kuski varmistaa lippiksen mukanaolon.  Se lippis on ikäänkuin hyvää onnea tuova taikakalu jonka mukanaolo on alati varmistettava!

Onnea sitkeälle jäämiehelle,  jonka ensimäinen sana voiton jälkeen oli sellainen nuorison suosima viisi kirjaiminen sana.
Voiton kunniaksi voidaan ottaa vaikkapa lasillinen erikoisviiniä...*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:04
 • Kulkija
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #176 : 22.10.2018 kello on 11:07 »
Nyt on gurulla kovat aineet. Liekö saksalaisvalmisteis ta? Toivottavasti ei, sillä hallitsevat paremmin petrolinvärisen viinin kuin punaisen, jota oletan tuon olevan.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #177 : 23.10.2018 kello on 07:35 »
Tiistaita!

Trumpetti-torvi uhoilee rahalla ja supertussareilla.  Formula Kimi joutunut taas jonkun akan syyttelyiden kohteeksi.  Kiinalla uusi silta,  55 km pitkä.  Suuri maa, suuret pitkospuut...

Suomessa vanha fyrkka-guru, Sixten on avannut suunsa; "järki käteen!"

Hei Alan, olet oikeassa, ei kunnon punkku voi olla saksalaista.  Se on sieltä Iberian jokiseudulta,  sieltä mistä tulevat ne parhaat reserva tuotteet.

Syksyn vaihtuessa pikkuhiljaa talveksi valontuojana pihamaalla toimi eilen Saksan Liittovaltion armeijan Petromax 829 B.  Väriltään sotilaallisen harmaa ja teholtaan mahtavat 500 kynttilää on tämä peltilaatikossa kuljetettava petrolamppu.  Laatikossa on sisällä jousitus joka suojelee lamppua ja sen sukkaa vaikka varkki olisi
rajummassakin rynnäkössä.  Laatikosta löytyvät käyttöohjeet ja tuiki tarpeellinen siiviläsuppilo.

Lamppu on valmistettu 1960-luvun alussa ja näitä ylijäämä lamppuja on kulkeutunut Suomeenkin jonkin verran. Tämän lampun pikasytytys eli toho on tulpattu.
Aina spriitä sen verran löytyy,  että tohoa ei tarvita.  Tämä lamppu ei kuulu kokoelmiini,  mutta pyynnöstä otin sen korjattavaksi ja kuvat ovat sen kolmen tunnin testikäytöstä.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:04
 • Kulkija
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #178 : 23.10.2018 kello on 09:59 »
Bundeseigentum. Pitkä sana. Suomessa osattu sama paremmin eli SA-INT.

Kyllä tuollaisen hankkisin, jos tarjolla olisi.  Thumb

Edit: vaan ei ollut pikaisella haulla. Täytyy pitää silmät auki.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 08:32
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #179 : 24.10.2018 kello on 08:01 »
Keskellä viikkoa taas ollaan.  Mitä vanhemmaksi tulee niin sitä nopeammin aika rientää.  Tästä tulikin mieleen se vanha sanonta;  "aika kuluu umpeen..."
Miten joku joka kuluu voi mennä umpeen?  Vai onko se niin,  että kun auton renkaat kuluvat niin kuviot menevät umpeen?  Sehän on vaarallista!

Roistot ovat usein järjen jättiläisiä.  Muutkin kuin Saudi-Arabian amatöörimaiset Maxwel Smartit.  Belgialainen sähkötupakkakauppia s jojotti kuutta tumpelo ryöstäjää moneen kertaan.  Eipä silti on Suomessakin tehty ryöstö jossa mies uhkasi kirveellä kassaa ja sai rahaa.  Miekkonen pakeni paikalta polkupyörällä ja jätti jälkeensä hyvät renkaanjäljet joita poliisi sitten seurasi ja jäljet päätyivät "kirvesmiehen" kotiin.
Lakkoja siellä,  lakkoja täällä. On se kovaa touhua tuo lainsäädännön sorvaaminen.  Varusteleka-nimisen firman omistaja kirjoitti aika fiksusti irtisanomisista ja erilaisista keinoista.  Vahinko,  että hallitus käyttää sorvia eikä korvia.

"Minä juon nyt kahvia!"  Sanoi aikoinaan eräs ministerismies.  Sama mies taisi olla silakka-fani. 
Kahvi on terveellistä.  Sen kohtuullinen nauttiminen pitää altshaimerit ja parkissonit loitolla,  kertoo joku tutkimus.  Toisaalta jonkin tuotteen myyvyyttä edistetään kaikenlaisilla hutkimuksilla.  Mikä onkaan se ihmeaine jota jatkuvasti mainostetaan näköradiossa.  Niitä pillereitä kun popsii, niin jalka nousee kepeästi ja poistuu kaikki huolet.  Etenkin tuotteen valmistajan rahahuolet...

Vanha ruotsalainen petrokeitin Radius ja kunnon perkolaattori kahvinkeitin on hyvä yhdistelmä.  Keitin suhisee sivistyneesti hienon sinisellä liekillä ja El Rod pannu takaa hyvän maun.  Kokemusperäisesti oikea pulputusaika on 4 minuuttia...
 


 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything