rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin  (Luettu 156807 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 1.06.2020 kello on 21:51
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #210 : 13.11.2018 kello on 00:32 »
^ isovanhemmilla oli tuollainen aikoinaan kesämökillään. Monesti olen vierestä kahvivesien lämmitystä tuolla seurannut ja itekkin vedet lämmittäny.
Toimiva peli Thumb
Ja varmasti ainakin se yksilö oli vanha, koska se näytti jo silloin vanhalta :laugh: vielä kun saisi jostain sellaisen vihertävän alumiinisen suodatinpussisuppil on pannun päälle kuin mitä siellä oli. Nykyjään ovat niitä rumia muovisia joka paikassa.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #211 : 15.11.2018 kello on 10:47 »
Torstain töräykset!
Mobilemanilla kivoja muistoja mummolasta.  Vielä niitä suodadinsuppiloita kirppiksillä joskus näkee.

Kiva on olla reissun päällä mutta kotiintulo on aina parasta.  Eipä näkynyt yli 600 kilometrin retkueella kovinkaan paljon karvanaamareita.  Vastaan tuli 6 piironkiautoa ja yksi veturi vaunun kera.  Ei kipeytynyt moro-käsi.  Lajin harrastajat ovat pelästyneet dieselin hintaa.  Eikä syyttä,  sillä korkein näkemämme hinta oli 1.619 € !   Kylmäasema siellä rutujen kuningaskunnan tienoilla.
Osa karvanaamareista on tietenkin matkamökeissään Fugessa siellä Feria- torilla tai Sohailin kulmilla.  Muutamat ehkä sopivasti Hemingway-huppelissa  rennossa  ja äijämäisessä fiilistelyssä...
No niin,  hyvä se täällä harmauden keskellä on vanhoja muistella.  Kuten sinistä taivasta joka löytyy aina Pohojanmaalta.  Sieltä köyhän kyläkauppiaan tavarapuodin ja ruokapuolen yhdistävästä sisäkadulta.  Hyvin on katto maalattu.

Haminassa humisee.  Ei hongat vaan supersuuri lipputanko,  100 metriä!  Sitä on markkinoitu Eiffel-tornin veroisena nähtävyys vetonaulana. 
"Hitsisaumat ovat kuin juosten kustu."  Oli joku asiantuntija paikalla todennut.  Kestävyyttä on epäilty mutta kaupungin päättäjät vakuuttavat ,  että tanko kestää tavanomaiset sääolosuhteet ilman suurlippua.  Totta kai sen tulee kestää kun rahaa siihen on palanut 470.000 euroa!

VTT ja Trafi ovat huolissaan dieselautoilijoiden metkusta sabotoinnista  poistaa hiukkasuodatin autostaan.  Miksivät ole huolissaan autoilijoiden taloudesta?
Onko yli 100.000 suomalaista autoilijaa väärässä dieselveron suhteen.  Jotkut ovat huolissaan siitä,  että veron poisto voi nostaa dieselkuskien kuluja.
Kaikki ovat kiitettävästi huolissaan,  siis arjessa ollaan...  Niitä uudenmallisia lainvalvojiakin näkyi tuolla matkan varrella. 
"Autoilijat ovat urpoja ja pelkäävät pelti-orpoja."  Sanoi yksi traktorimies ABC:n ovettoman  kuusipyttyisen äärellä kun laski manaillen vanhaa mallasta.

Petroasiaksi laskettakoon spriikeittimen vertailut.  Tämä englantilainen spriikeitin painaa vain 310 grammaa.  On kuitenkin varsin tehokas vedenkeittäjä.
Puoli litraa 10 asteista vettä alkoi kiehua 5 minuutin ja 58 sekunnin ajassa.  Ei huono,  sanoisi turpeahuulinen tanssintaitaja.
Pitäisköhän laitetta vertailla paljon puhuttuun je kehuttuun Trangiaan...*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #212 : 16.11.2018 kello on 08:36 »
Perjantai morot!

Nyt niitä peltisiä poliisipönttöjä on teillämme jo 2600 joissa on 130 nopeutta valvovaa kameraa.  "Impperiumin vastaiskuna" markkinoille on tullut Saphe-niminen laite jonka saa hälyyttämään yksi, kaksi tai kolme kertaa ennen kameratolppaa.  Kyseisen värkin saa säädettyä niin,  että viimeinen hälytys tulee 25, 35, 45 tai 60 sekuntia ennen tolppaa.
Parasta Saphessa on se,  että kun sen kerran asentaa autoon ja älypuhelimeen,  laite toimii ja aktivoituu aina kun puhelin tuodaan autoon. 
Laite maksaa noin 70 euroa. 
Onko laite laillinen?  On se kun se saa autoilijat hiljentämään vauhtiaan.  Noin oli todennut ei kylän juoruakka vaan se kuuluisa saunaisäntä palsternakka.

On se julkisuus ja säväyttävä journalismi kova asia.  Yle Perjantai- ohjelmassa nähdään tänään kolmoismurhaaja Juha Valjakkala,  nykyisin Nikita Bergenström.
Lähetyksen teemana on "miksi murha kiehtoo."   

Britannia poliittisessa kaaoksessa.  Theresa ei aio erota.  Ministeripako tosiasia.  Saapas nähdä toteutuuko se ero maaliskuun 29. päivä?  "Ei toteudu. Lontoolaiset kermaperseet ovat unohtaneet viskimaa Skotlannin."  Sanoi puosu ystäväni.

Spriiasioihin mennäksemme otetaanpa esille kuva jossa tuo brittiläinen Cookie-keitin on toiminnassa.

Niin ja se kuuluisampi ruotsalainen Trangia,  jolla on etua siihen kuuluvasta tuulisuojasta.  Sekä laakeapohjaisesta alumiinipannustaan koska El Rod-perkolaattori pannu ei tuulisuojan sisälle sopinut.
Noista lämpöä tehostavista seikoista huolimatta Trangia ei pärjännyt Picnic- peltikeittimelle.
Trangian kulutti aikaa 6 minuuttia ja 17 sekuntia kiehumiseen.

Ei kahvinkeitossa kuitenkaan missään jäniksen selässä olla.  Ei ruotsalaisillakaan kiire ole hallituksen muodostamisessa. Diskuteerataan vaan niin ei kukaan pääse posauttamaan pääministeriä...

 *****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #213 : 17.11.2018 kello on 07:47 »
Lauantai morot!

Haminan lipputanko puhuttaa kaupunkilaisia.  Romahdusta odottavat, tai lentokoneen törmäystä.  Joku oli sanonut sen olevan pienten vihreiden miesten radiomasto!  Lippu painaa 60 kiloa,  kuivana.
On siinä päättäjät keksineet kansalaisille puheenaihetta.  Ja veronmaksajien rahaa venäläiselle valmistajalle.  "Isänmaallinen teko,  teettää lipputanko naapurimaassa..."

"Prinssi uljas sadun ihmemaan."   Reuters kertoo Washington Postin tietoihin nojaten,  että Kruununprinssi Mohammad bin Salman on toimittaja Khashoggin murhan takana. 
Huh,  huh, kyllä meidän Rantasalmen rinssieversti Pekka Lipponen oli sentään kentlemanni vaikka joutuikin roistojen parissa elämään.

Ulkoministeri Soini kertoi,  että GPS-häirinnästä käytävissä keskusteluissa "on tarpeen puhua venäläisten kanssa,  kiinnitetään Venäjän huomio asiaan."

Mennäänpä siihen alkoholiasiaan.  Retkikeittimien vertailussa oli mukana vanha kotimainen alumiininen spriikeitin,  eikä ollenkaan huonoisti esiintynyt.
Veden keittämiseen,  0.5 litraa,  otti aikaa 7 minuuttia ja 20 sekuntia.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #214 : 18.11.2018 kello on 08:00 »
Sunnuntai morot!

Käsittämättömän lämmintä on näin marraskuussa.  Aurinko on viime aikoina muutaman kerran näyttäytynyt.  Rannekelloni,  joka on Citizen Eco-Drive mallia,  pysähtyi taannoin valon puutteen vuoksi.  Muutaman tunnin säilytys lähellä valaisevaa pöytälamppua viritteli kellon akun taas kuntoon.  Mitä opimme tästä? 
Ainakin sen, että valo tarkeää monenkin asian vuoksi. 
Kaikkeen varautuja tietystikin sanoisi,  että voihan se kello lataantua petrolampunkin valossa.  Niin voikin ja onhan se varman päälle pelaaminen mielenrauhan tuoja.  Varmuutta voi toteuttaa niin monessa asiassa.   Puosu ystäväni naapuri käyttää housujen nahkavyön lisäksi henkseleitä.  Ihan vaan varmuuden vuoksi!

Oikeusvaltio Suomessa tapahtuu ja käräjäsaleissa pelataan bingoa.  Vihdissä kahvilan omistaja oli ottanut murtovarkaan kiinni haulikon kanssa ja ampui varoituslaukauksen ilmaan,  sai tuomion käräjäoikeudessa.  Omistaja tuomittiin vaaran aiheuttamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Mikä muuten on laillinen uhkaus?  Olisiko se tuossa tapauksessa ollut;  "Nyt olet ollut tuhma ja kerron äidillesi jos et lopeta rötöstelyä."

Kahvilan omistaja tuomittiin laittomasta uhkauksesta ja vaaran aiheuttamisesta sakkoihin 1100 euroa ja menettämään haulikon valtiolle. 
"Mistä helvetin hihasta ne oikeuden tulkitsijat on pieraistu?"  Kysyi ystäväni.

Amerikoissa torvi trumpetti kehunut Suomen metsänhoitoa.  Kaliforniassa on kateissa jo 1276 ihmistä. 

Petrooli oli mukana retkikeittimien vertailussa.  Pieni peltirasiassa kuljetettava Primus no 96,  sellainen huulipuikkosuuttime lla varustettu ja hienosti purettava keitin on valmistettu 1939 ja toimii moitteettomasti.  Se tarvitsi aikaa perkolaattorin kahviveden ( 0.5 Litr. ) keittämiseen aikaa vaivaiset 5 minuuttia ja 57 sekuntia.  Kerrassaan hieno ja tehokas värkki. *****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #215 : 19.11.2018 kello on 08:07 »
Maanantai morot!

Nyt se sitten putosi.  Ai Hintikka vai?  Joo sekin, mutta merkittävämpi asia on lämpötilan putoaminen miinuksen puolelle. 

Lämmitysöljyn kysyntä lisääntyy ja onkin mielenkiintoista todeta kuinka dieselöljyn hinnalle käy...
Meille suomalaisille saattaa rapsahtaa lisää hintaa mutta ranskalaisille ei.  Fransut ovat sellaista porukkaa,  että kansalaisia ei kohdella miten vain.  Ne panevat tiet tukkoon ja hallituksen puntteihin viileät virtaukset.  Macronin kannatus on romahtanut tosi alas ja sillä on merkitystä,  koska Ranskan presidentillä on todella paljon valtaa verrattuna monien maiden "operetti-pressoihin."

Kummalliset hallitsijat ovat sellaisessa valtiossa jossa kansalaiset vievät miljoonia ulkomaille.  Niin ja miten vievät.  Vievät valtion tukeman varustamon aluksilla kansalaisia hakemaan vähemmän verotettua eli selvästi halvempaa taikajuomaa joulujuhliinsa.  Mikäpä lippu liehuu monen aluksen peräsalossa?
Saman valtion hallitsijat pitävät kovaa meuhketta ilmastoasioista ja hokevat mantraa sähköautoista ja julkisesta liikenteestä.                                      Kuitenkin pitävät autojen verotuksen niin korkealla,  että siihen toiseen naapurimaahan viedään rahaa ja vaihdetaan se naapurin vanhoihin dieselautoihin. 

Liikkuminen on aivan välttämätön asia.  Eivät kaikki asu Metron läheisyydessä eivätkä kaikki kansalaiset ole nuoria espoolaisia "sukkahousu-ohjuksia" jotka suhailevat omilla säännöillään pääkaupungin piipertäjä -väylillä.  Onneksi se kaupunki-bulevardi koohotus ei mennyt läpi.  Pääkaupungin sisääntuloväylillä on aivan tarpeeksi ruuhkia joka päivä. 

Mitäpä turhaa näistä on purnailla.  Valtiovallan ja kaupunkien päättäjille on paljon tärkeämpää se,  että narkkareille järjestyy kunnon piikitystilat.  Ovat sitten siistimpiä nuoria eläkeläisiä.  Tuoreen uutisen mukaan sanaan "kansaneläkeläinen" ei enää yhdistetä vanhempaa naishenkilöä tyypillisenä edustajana vaan  eläkeläinen onkin nelikymppinen mielenterveys-hoidokki.  Niin ja se perinteinen kauluspaita, pusakka ja mustat suorat housut- tyyppi,  jonka isoisät käyttivät silloisen muodin mukaisia saapashousuja kera jatsareiden ja puolipitkän nahkatakin.  Joillakin oli jopa autoilijan koppalakki mustan ja sliipatun tukan peittona. 

Niin se aika muuttuu,  mutta muuttuuko ihminen.  Ja mihin suuntaan?   Ei ihminen mihinkään muutu.  Joka sukupolvi tekee samoja virheitä. Niiden virheiden käyttövoimana on ahneus ja vallanhimo.  Monikansalliset yhtiöt ovat oivallinen esimerkki ahneudesta.  Monet valtioiden päämiehet ovat uhoavia esimerkkejä  vallan tavoittelusta. Vallanhimo on verhottu patriotismilla tai kansakunnan puolustamisella ulkoapäin tulevaa uhkaa vastaan.

Vellihousu torvi trumpetti ei uskalla kuunnella salanauhoitusta kun se on niin kauheaa kuultavaa.  "Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton?"

Tässähän sitä tulikin aamun liturgiaa.  Jos puosu  ystäväni olisi täällä niin juttua riittäisi.  Onneksi joku tuo Suomi-neidolle rahaakin.  Turistiryntäystä odotetaan Lappiin.  Joku palveluyritys on ostanut lunta 600 kuutiota.  Niin,  turistit tulevat katsomaan lunta.  Ja revontulia.
Jos revontulet eivät näyttäydy niin voihan sitä tehdä oman valon- ja lämmönlähteen.  Ilman petroolia tällä kertaa...


*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #216 : 20.11.2018 kello on 07:49 »
Tiistai morot!

Poliiseja tarvitaan lisää noin tuhat.  Sen kyllä huomaa kaikkialla. Tehtäviä jää hoitamatta kun ei ole riittävästi henkilöstöä.  Osa autoilijoista ajaa aivan omilla säännöillään ja byrokraatit kuvittelevat,  että telkkäpöntöillä turvallisuus hoituu. 
Oli se saatanallisen typerä toimenpide lakkauttaa Liikkuva poliisi.  Rattijuoppous on radikaalisti vähentynyt syrjäseuduilla,  kun poliisi on alueella paljon harvinaisempi ilmiö kuin esimerkiksi sudet,  karhut tai lorvipaikanhakijat.  Siis vähentynyt tilastoissa.  Vai mitä sanoisi kansanedustaja Päivi Räsänen...?

No kyllähän poliiseja,  ainakin napamiehiä,  näkee jos seuraa niitä isoja rikosjuttuja,  kuten huumeiden ammattimaista salakuljetusta.
Sale on hoitanut jobinsa hyvin muutenkin kuin kättelemällä roistojohtajia.  Korkein oikeus suositteli raiskaajan vapauttamista,  mutta Sale kieltäytyi armahtamasta juippia joka oli saanut tuomion raiskauksesta, pahoinpitelystä,  kahdesta huumausainerikokses ta, hampun viljelystä ja khatin käyttämisestä.

Reuters on kertonut,  että Pohjoismaihin on luvassa tavallista kylmempi jakso joulu-helmikuussa.  Ei sitten muuta kuin raappa,- villa- ja toppahousut valmiuteen.  "Tätä se tietää, se ilmaston lämpeneminen.  Hankitaan vaan sähköautoja niin ilmasto ei pääse lämpenemään. Sähköautot alkavat jo vaikuttamaan. Vaiko onko ilmiö ollilan ja pernerin metkuja..."  Sanoi eräs petrokaverini.

Siellä kaukana rapakon takana ongelmia ratkotaan näyttävästi ja siten,  että media saa materiaalia.  Pyssyt paukkuu sairaala-alueella,  sheriffit ja polttoalan yritykset saavat asiakkaita.  Ei ole kahjon kenraali Custerin perinne häipynyt.  "Samuel Colt oli mies joka teki kaikista tasa-arvoisia.  Kaikki haudataan,  värillisetkin."

Kyllä tämänkin päivän jutuista voi mielensä pahoittaa.  Karavaanari maskotti Körmy kertoo sen ilmeellään ja lähettää terveisiä Irvinin tyyliin valtiovallalle ja dieselin hinnan rukkaajille.*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #217 : 21.11.2018 kello on 08:10 »
Keskiviikon morot!

Pakkanen on tullut.  Ei vielä niin rajuna kuin Reuters on kertonut.  Pimeys ja mahdollinen liukkaus suistaa autoja toistensa syliin.  Nytkin Lahden väylällä monen auton kolari.  Merkittävin syy niihinkin taitaa olla kiire,  tai oikeammin älytön kohellus.  Onneksi omat kiireeni päättyivät kun pääsin Ilmarisen palkkalistoille.

Ei kaikilla mene niin onnekkaasti.  Eräskin entinen ministeri on palannut Suomeen ja on joutunut heti nostamaan eläkettä.  Sellaista sopeutumiseläkettä,  että pärjäilee kun valmistautuu eduskuntavaaleihin.  Jäpä oli ollut kolme vuotta Lontoossa joissakin pankkihommissa ja netonnut arviolta puoli miljoonaa euroa.
Onkohan kovasti törsäillyt siellä Sohon kulmilla kun joutuu heti turvautumaan sopeutumiseläkkeese en? 
Toivottavasti pärjäilee sillä arviolta 6000 tonnin eläkkeellä,  kun tämä sarvikuonojen maa on tunnetusti kallis...

Eräs jokapaikan linssilude,  poliitikko ja pyrkyri on enään vähemmistöosakkaana korkealuokkaisten asuntojen rakennusprojektissa .  Puolet suunnitelluista rakennuksista on jäämässä rakentamatta ja yhtiötä uhkaa konkurssi.  "Paskadiili, mutta onneksi slobot ja kaverit jelppii."  sanoi R-kiskan kenomies.

Ajokorttikaan ei sitten enää ensi vuonna käy henkilöllisyyden todistamiseen pankissa tai teleyrityksessä. 
Seksinukkebordellis sa ei varmaankaan todistella henkilöllisyyttä.  Rajusti ovat  peräkammarin panomiehet bordellissa painineet kun asiakkaiden suosikki on tuupattu käyttökelvottomaksi .

Kuntavero nousee monilla paikkakunnilla.  Kaikkiaan 46 kuntaa on päättänyt nostaa veroprosenttiaan vuodelle 2019.

Mitä muualla?  YK:n ympäristöjohtaja joutui eromaan.  Törsäsi liki puoli miljoonaa euroa matkusteluun.  Etenkin tyypin kohtuuton ja tarpeeton lentomatkustelu oli herättänyt arvostelua.  Siis tuolla tavoinko maailma pelastetaan,  että lennetään holtittomasti.  No,  onneksi täällä meillä ilmastoa pelastetaan vain taksimatkoilla...

Ruotsalaisessa kansankodissa paukkuu ja tärisee.  Ostoskeskuksessa räjähti pommi.  Malmön poliisilla ei ole vielä tietoa mikä ostoskeskuksessa räjähti.  Valvontakameroiden materiaalia käydään läpi josko niissä näkyisi mahdollisia tekijöitä.  Onhan se turvallista tutkintaa lämpimissä sisätiloissa...

Meillä autoilijoilla ei vielä ole mittari punaisella kuten ranskalaisilla.  Mitä taas rapakon tapaiseen torvi trumpettiin tulee,  niin monilla kädellisillä ja ajattelevilla inehmoilla on mittari jo mennyt punaiselle.  Saas nähdä miten äijän käy?
"Belsepuupi sen vielä korjaa,"  sanoi eräskin hurskas eukko marttojen miitingissä.


*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #218 : 22.11.2018 kello on 08:03 »
Torstai on toivoa täynnä!

Elämmekö ahneuden aikakautta?  Noin on tullut usein kysyttyä.  Lemmikkimme,  karavaanari-kissamme Topi sai kipuja ja virtsaamisvaikeuksi a jolloin veimme matkakaverimme lääkäriin.  Monipuolisissa tutkimuksissa kului aikaa 4.5 tuntia ja  saimme kipulääkettä mukaamme kotiin.
Ehkä mekin olisimme tarvinneet jotakin kipurajan siirtäjää sillä lääkärissä käynnin lasku oli 450 euroa. 

No olihan siellä eläinlääkärissä hienot laitteet.  Oli ultraääntä sun muita kaksijalkaistenkin hoitoloissa käytettäviä laitteita. 
Mikä oli diagnoosi?  Ei,  ei ollut eturauhasvaivaa.  Sehän on kaksijalkaisten äijien vaiva. 
On se Topikin  eräänlainen äijä. Leikattu kolli. Ikääkin kymmenen vuotta ja painoa 7.2 kg ja takana karavaanarimatkailu a kymmeniä tuhansia kilometrejä ympäri Eurooppaa.  Tohtorin lausunnon mukaan Topia vaivasi stressiperäinen häiriö joka tuottaa kipuja ja verta virtsaan.  Että tämmöinen tapaus tällä kertaa.  eräs ystäväni kertoi heidän kissansa  hoidon maksaneen yli 600 euroa...

Ei liehu vielä suurlippu Haminan maisemissa.  Turvallisuutta varmistellaan.  Olisikohan ollut helpompi suorittaa varmistelut ja tekninen tutkinta kun tanko oli vielä osina maassa.
Taas yksi huijari saanut mainetta maailmalla.  Lelusalakuljettajan a tunnettu arabi saanut huomiota BBC:n taholta.  Helsingin käräjäoikeus antoi roistolle myöskin huomiota, lätkäisi juipille kymmenen kuukautta ehdotonta vankeutta 18 eri rikoksesta.

On sillä torvi trumpetilla "hiukka pehmeet touhuu."  Uutinen kertoo, että Meksikon rajalla olevat yhdysvaltojen joukot varustetaan ainoastaan pampuilla ja suojakilvillä. 
Arvioiden mukaan joukkojen sijoitus rajalle maksaa noin 72 miljoonaa euroa.

Omituinen uutinen Italiasta.  Pisan kalteva torni on alkanut suoristua.  Ohkohan bunga-bunga- pelle Berlusconi ollut asialla?  Näyttänyt mieskuntoa Pisan paikallispampuille. ..

Hivenen lamppuasiaakin.  Voimavalolyhdyt ovat olleet tärkeitä valon antajia kalastustouhuissa.  Tällä erikoisvarustellull a Tillikalla on kalasteltu Tammelan järvillä.
*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #219 : 23.11.2018 kello on 07:31 »
Morot mustalle perjantaille!

Mistä lie amerikoista tullut koohotus,  tuo mustaperjantai eli Black Friday.  Kaikkea meillä apinoidaan josta joku globalisaatio-uskovainen sanoisi,  että se on vain sitä kansainvälistymistä .  Puosu ystäväni puolestaan sanoi;  "sehän on jenkki tyyliä se.  Otetaan tolloilta dollarit talteen ja nauretaan sikariporukassa."

Musta Perjantai,  mikä tuossa musta- sanassa oikein kiehtoo?  Sen ymmärtää,  että hottentotti sanoo;  musta tuntuu.
Moita mustia on niin maan penteleesti.  Muuallakin kuin laivakoirakenneliss ä.

On mustapörssi,  mustaleski, mustameri, mustajoutsen, mustarastas, mustaraamattu, mustamagia, mustamaija, mustapitsi, mustapaita, mustahuumori, mustahome, mustakaleeri, mustapekka, mustalista, mustapantteri, mustavirta, mustajoki ja mustavuori...niin ja ne pikkumustat,  sanoisi ystäväni.

Amerikoissa Hillary Clinton neuvoo Eurooppaa hillitsemään maahanmuuttoa.  Ovat ne naiset Suomessakin terhakoita.  Ilmavoimien hävittäjälentolaivu eelle ensimäinen naiskomentaja.  Everstiluutnantti Inka Niskanen aloittaa toimensa vuodenvaihteessa.

Kun tämä perjantai on niin musta niin ei valaista sitä vehkeillä vaan arvuutellaan kuvilla.  Petroveljet kyllä tunnistavat ja nimeävät kuvatut kohteet.

Niin ja jos mennään kauppoihin Mustan Perjantain hulinoihin niin käyttäydytään sävyisästi eikä syyllistytä käsiryysyihin.
Eikun rysyihin...


 


*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:10
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #220 : 23.11.2018 kello on 09:59 »
^
Onko muuten kuvan oranssiraitainen vaunu Cabby vai Resenär (70-luvun alun matkaaja)?

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #221 : 23.11.2018 kello on 12:10 »
^
Onko muuten kuvan oranssiraitainen vaunu Cabby vai Resenär (70-luvun alun matkaaja)?

Ei ole. Aika-arvio osuu kylläkin oikeaan...

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:30
 • Motto: Carpe diem...
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #222 : 24.11.2018 kello on 08:27 »
Lauantai morot!

Tuo vanha asuntovaunu on kotimaista valmistetta.  Samanmerkkisiä valmistettiin noin kymmenen vaunua läntisessä Suomessa,  Kokemäellä.
Kuvan vaunu oli rekisterissä vielä noin kymmenen vuotta sitten.  Vaunulla oli hauska supisuomalainen nimi.  Kukapa muistaa tuon nimen?

Pariisissa taksikuski antoi tanakkaa kyytiä asiakkailleen.  Vaati kyydistä 247 euroa kun oikea hinta olisi ollut noin 50 euroa.  Ei suostunut päästämään asiakkaita ulos autosta.  Kuljettaja käyttäytyi aggressiivisesti ja yritti ottaa kännykän pois matkustajilta. 
Matkustajat pääsivät maksamalla pois taksista mutta poliisi nappasi kännykkäkuvien perusteella taksin joka ei ollut lisensioitu.
Suhari sai kahdeksan kuukauden vankeustuomion. 
Mitä opimme tuosta?  Pikkujoulun pöhinöissä kantsii kuvata muutakin kuin hilpeitä rilluttelijoita ja jurrisia pomoja.  Kuvata vaikka taksin rekkarin oli se sitten virallinen tai vale-sellainen.

Tänään voisi vierailla vaikka paloasemalla.  Pitävät kuulemma avoimia ovia.  Johtuukohan kynttilöiden polton sesonkiajasta...

Kuvassa "Löpökäs" lähtee viimeiselle matkalleen.  Ensimäisessä kuvassa karavaanari-kolli Topi edestäpäin.  Pihalla antaa valoa ruotsalaiskaunotar Optimus.*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 15:23
 • Autossa on pyörät
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #223 : 24.11.2018 kello on 12:32 »
OM

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 13:28
Vs: Vanhoilla vehkeillä valoa illanistujaisiin
« Vastaus #224 : 24.11.2018 kello on 17:30 »
OM

Niitä tehtiin Punkalaitumella.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything