rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Hymerin rassailua  (Luettu 1564 kertaa)

*****
  • Kaikkien Kaveri
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:49
Hymerin rassailua
« : 10.06.2013 kello on 11:47 »
Lisätty muutama kuva galleriaan hellepäivien tuotosta helmaprojektin muodossa. ???

Operaatio jonka tein oli tällaiselle amatöörille hieman haastava mutta ihan katseen ja käytön kestävä. Täydennän vielä loppukuvat kunhan puran kännykästä.

Korjauspalat tosiaan tein levystä, en ostanut valmiita paloja, koska nuo reijät oli paikallisesti ruotuneet niin että kun leikkasin vaurioituneen osan pois jäi tervettä osaa niin runsaasti, ettei kokonaisvaltaiseen poistamisen ollut tarvetta, vaan käytin sen kiinnityksessä hyödyksi.

 Kuvissa ei mainittu, mutta olen sumuttanut kotelot sisältä pari päivää rempan jälkeen dinitrol ruosteenestokäsitte lyaineella. Luulisi kestävän jonkin aikaa. Käytetty teräs oli liki pari millistä leikkuujätettä.

Muodot tein erään vanhan kyläsepän vinkin mukaan. Puolen metrin neliöhirsipätkä ja siihen käsisahalla eri syvyyksiset kanttausurat ja kumilekalla takomalla kanttia. Kädet suojasin kevlar vahvisteisilla työkäsineillä joila sujui kaikki perus työt.
Ruosteen poistossa käytin ensin vasaraa, poraa ja harjoja. Ja sitten lamellilaikkaa kulmahiomakoneella. Kulmahiomakoneella myös leikkasin palat mittoihinsa.

Koriliimana sikaflex 221 valk. ja itseporautuvien ruuvien avulla kiinni, niin ei tarvi kaveria autteleen.
Kun palat kohdistettu,ruuvit pois yksitellen ja  5 mm:n poppareilla. Sitten K1 primeriä.
 
Kuivumisajan jälkeen hitsaus ja kuonan poisto vasaralla ja teräsharjalla ja sitten uusi kerros primeriä pisteiden suojaksi.
Maalaus pintamaalilla ja massa päälle.
Ja tosiaan sitten lopullinen kotelosuoja.
Homman tein ulkona auton alla perinteisesti köllötellen :D
« Viimeksi muokattu: 11.06.2013 kello on 16:15 »

*****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 01:19
Vs: Hymerin rassailua
« Vastaus #1 : 10.06.2013 kello on 15:09 »
Jäin vähän miettimään tuota popparirei'itystä ::) Vai jäikö ne paikoilleen? Olihan sulla mig-pikaliimaakin Thumb suoraan sillä kiinni..


Parhaitenhan hommassa "hankkii" kun tekee tarvittavat peltiosat itte  Thumb
Itse aikoinani hankin muutaman kympin pienen kanttikoneen mätähommien takia ;) Vaikka taipuuhan se pelti monella konstilla  ;D


Ps. jos jaksat editoida alkup. viestiäsi ja tunkee kuvat tekstin joukkoon, auttaa toisia, jotka vastaavasta projektista ovat haaveilleet  ;)

*****
  • Kaikkien Kaveri
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 17:49
Vs: Hymerin rassailua
« Vastaus #2 : 11.06.2013 kello on 00:54 »
Tuo reijitys joka osissa on näkyvissä, on tehty hitsaamisen helpottamiseksi. Niittejä tuli vain apuruuvien kohtiin takaamaan liimauksen pitoa eli hoitamaan puristusta. Hitsasin tulppahitsaamalla reijistä sekä heppasin pisteittäin siten, ettei lämpöongelmia päässyt tulemaan. Heppaamisen jälkeen vedin sitten lyhyillä saumoilla. Lamellilaikkaa primeri ja tasote jne. Kuvia en ottanut ihan kaikista vaiheista lähinnä siksi, kun sään muutokset hieman pakotti tekemään hommia. Pari kertaa piti vauhdilla korjata työkalut ja koneet sateelta. Kuvia nappasin sitten ennen jatkoa. Kuvien koko ja määrä teki sen että säätämisen sijaan pukkasin ne galleriaan. Mulla oli tuossa mondeon ilmastointikompuran laitto vielä perään, niin tein tällaisen järjestelyn.

Huom. Lisätty muutama kuva tänään galleriaan.

Te jotka ajatte tällaisella ducatoalustasella piironkilla niin katsokaa yhdessä kuvista olevaa sinistä korkkia/tulppaa. Jos ei ole roiskeläppiä (kuten mulla ei ollut tuossa) ajatuu tuossa kohdassa olevasta reijästä koko isänmaa sinne koteloon. Ja tämä pölyn suolan ja veden ym sose aiheuttaa tuollaista korrosiota jota ei sinkityskään kestä. Jotenka syytä on tulpata tuo tai laittaa ne roiskeläpät. Kosteudet sieltä kyllä poistuu vesiaukoista, kun ei massalla niitä sulje. Halpa tulppa löytyy Lidlin Vichypullosta. Kotelon kunnon voi tarkastaa esim sopivalla tähystyslaitteella jos niikseen haluaa.

Kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa on kielletty vaikka sitä ei siellä luekkaan missään.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2013 kello on 17:59 »

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux