Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Ulkosaumojen tiivistys, millä?

<< < (2/4) > >>

MO:
Kiitos vastauksista! Tosiaan reunalistat ovat jotain metallia, katto kai maalattu alumiini. Nyt kun niitä saumoja putsailen niin huomasin, että suorat osuudet näyttää olevan ok, mutta kohdat joissa katto alkaa taipumaan alas päin ja poikittainen sauma (ohjaamon ja asuinosan ) tulee vastaan niin sikaflex on ikäänkuin kovettunut ja haljennut. Ja tämä on siis laitettu sen mustan butyylin päälle. Juurikin tuossa katkoskohdassa (ohjaamo/asuin) se butyyli on poissa ja ne olen täyttänyt sikaflexillä. Eli kestävin vaihtoehto olisi butyylimassaa sen vanhan lisäksi saumaan ja puuttuviin kohtiin? Pysyykö se sikan päällä, jos sitä on joissain kohdissa vähän, vai tuleeko mun kuoria se kokonaan pois? 

Karabiilisti:
tuo sikaflex 521 UV on 2-3 vuoden massa ainakin jos muovissa kiinni.
Irtoaa itsekseen sen jälkeen.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: MO - 29.08.2023     kello on 17:36 --- Eli kestävin vaihtoehto olisi butyylimassaa sen vanhan lisäksi saumaan ja puuttuviin kohtiin? Pysyykö se sikan päällä, jos sitä on joissain kohdissa vähän, vai tuleeko mun kuoria se kokonaan pois?

--- Lainaus päättyy ---

Listat irti ja uudet ruuvit ja uudet butyylit.

jamseil:
Kyllä se alkuperäinen ratkaisu lienee kestävin. Kunnolla tehtynä on kyllä iso urakka. Listat ja läpiviennit purettava auki ja osat raapattava ja tiivisteet liotettava puhtaiksi kuivasta butyylistä. Samalla kannattaa vaihtaa RST ruuvit listoihin, vesi imeytyy ruostuneita ruuveja pitkin puurimoihin.

Ohjaamon ja kopin välissä on voinut olla jokin muu tiivistys.

Jos nyt välttämättä haluaa liimamassaa käyttää, niin Sikaflex 292i lienee lujimmasta ja säänkestävämmästä päästä. 291i on halpis versio tuosta saumaukseen, säänkesto samaa luokkaa mutta lujuus huonompi.

Karabiilisti:
Ei tuo 292i kään ole kovin hyvä. (parempi silti kuin se heikompi)  Ainakaan jos muovin pintaan laittaa säälle alttiina niin pakkaa irtoamaan sekin.
Auton katteessa yksi ison tipun osuman jättämä pore ja sitä paikkaillut noilla aineilla ja vielä ei ole löytynyt sellaista joka kestäisi yli 2v.
Tässä tapauksessa siis liimamassa katteen pinnassa olevassa poreessa.
Orggis saumoissa on jotain valkoista mömmöä joka on vielä 17v iässä ihan tahmeaa ja joustavaa, pinta nahkoittuu edelleen, lienee butyyliä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View