Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Ulkosaumojen tiivistys, millä?

(1/4) > >>

MO:
Eilisen myrskyn jäljiltä meidän liiteriin on tullut sisään vettä. Näin ei ole käynyt sitten saumojen tiivistyksen jälkeen. Kävin katolla ja huomaan, että saumojen massat ovat osittain poissa tai lohkeilleet. Onko tyypillistä? Saumat uusin 3-4 vuotta sitten Sikaflexillä. Eli vedänkö uusiksi samalla tavaralla vai olisiko syytä vaihtaa?

MO:
Tarkennus Sikaflex on 521 UV.

99:
Siis vaunun saumat? Normaalisti ne tiivistetään butyylillä.

MO:
Katolla reunalistan ja katon yhtymäkohdan saumat, ja kyllä, asunto-autosta kyse  :D

jamseil:
Kamppeen materiaalit ei selvinnyt viestistä.

Alumiinilevyisissä nurkkasaumat on tiivistetty elastiseksi jäävällä butyylimassalla listan alla olevan tiivisteen ja alumiinipellin välistä.
Ikkunoissa, kattoluukuissa ja yms. läpivienneissä butyylimassa laitetaan osan ja alumiinipellin väliin ilman tiivistettä.
Elastinen massa osien välissä sallii lämpötiloista ja kuopista johtuvan elämisen rakenteissa ja osat on irroitettavissa myöhemmin.
Vuorokauden kuluttua ylitursunneen massan saa pois pyörittelemällä siitä "purkkapallon" johon ylimääräinen massa tartuu.
Laadukas butyylimassa pysynee elastisena ja tiivinä pintojen välissä suojassa säältä 10-20 vuotta.

Osien sauman ulkopuolelle osia purkamatta levitetty pieni sikamassa palko on lähinnä tekohengitystä. Se ei kestä pitkään tiiviinä eikä se tiivistä nurkkalistojen ruuveja joista nurkkasaumat monesti vuotavat kastellen ja lahottaen nurkkia kiertävät puurimat. Liimamassa myös sotkee maalatun pellin lopullisesti, kun sitä ei saa irti millään maalin kärsimättä. Liimamassalla liimattu kattoluukku tai ilmanvaihtokupu on tyoläs vaihtaa verrattuna butyylillä tiivistettyyn.

Uudemmista lasikuitupintaisist a minulla ei ole kokemusta, mutta uskoisin nurkkien peitelistojen olevan kiinni liimamassalla kun niissä ei ole ruuveja.
Muut ruuvivarmisteiset läpiviennit ilmeisesti tiivistetty edelleen butyylillä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View