rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Taittuva polkupyörä kulkee näppärästi karavaanarin mukana.  (Luettu 1007 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:22.05.2020 kello on 22:25
  • Vaunussa On Pyörät ja vetoaisakin
Paljonkohan se hukka on kardaanin kohdalla? Veikkaan haitan tulevan lähinnä painosta ja hinnasta. Huoltaa sitä ei varmaan tarvitse, jos ei vettä pääse laakereihin. Sinänsä jos renkaat on jo 16", niin siinä jo menettää osan rullaavuudesta. Onko hihnan käyttö enää niin iso asia, jos matkat oikeasti on usein lyhyitä??

Hukka taitaa olla isompi kahden kulmavaihteen + tiivisteiden kautta kuin painonlisän kautta. Avoin kulmavaihde olisi turhan arka kaikenlaisille pikku roskille. Valmistuskustannuks etkin vaikuttavat kyllä tilanteeseen.

Nykyaikaiset hammashihnat tuskin hukkaavat yhtä paljoa woimaa matkalla.


Itse valitsin ulkovaihteisen, kun on painon säästö ja toistaiseksi ei ole ollut niiden säätämisessä isompaa murhetta. Kun vaihtaja on kunnossa ja ei liian kulunut, niin homma toimii. Autoon pakkaamisessa sitten vaatii tarkkuutta -> etunsa on sisävaihtajilla. Bromptonin titaanirunkoinen ja sisävaihtajalla oleva ei ole painava... muutoin sisävaihtajan kanssa painoa näyttää olevan enemmän.

Paino tuskin nyt on loppujen lopuksi niin iso asia. Ainakaan jos miettii woimanhukan kannalta. Toki jos fillaria kuskaa käsin kantamalla. Autossa/kärryssä vaikutus ei ole iso, ja itte ainakin kiellän taittofillarin tilapäiseksi siirtymävälineeksi, en pitkien pyöräilyreissujen vaki-välineeksi.

Noi Bromptonit kyllä tasaa painoasiaa senkin puolesta, et kukkaro kevenee aika lailla. Varsinkin jos varustaa koko perheen.  :(

Ulkovaihtajien kanssa yksi työkalu helpottaa elämää: https://www.parktool.com/blog/repair-help/rear-derailleur-hanger-alignment

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:22.05.2020 kello on 22:25
  • Vaunussa On Pyörät ja vetoaisakin
nexuksissa nuo 7 vaihteiset on vähän arempia käytölle...omaan talouteen sattunut 2 hajonnutta.
3 vaihteiset on kestänyt. Pyörä on käytännössä entinen kun tuo 7 vaihteinen hajoaa...uusi vaihtaja on sen hintainen ettei järkeä vaihtaa...koko pyärän saa melkeen samaan hintaan.
avovaihteet on ollut aina luotettavia kunhan voitelee joskus

Suurin osa perheen fillareista ulkovaihtajilla, ja sisävaihteiset 3-vaihteisia. Ml. taittofillarit. Niissä ei tällä käytöllä ole ollut ongelmia. Säätämistäkin kaipaavat paljon vähemmän kuin ulkovaihtajat. Eikä siinä kauan nokka tuhise, kunhan on työkalut saatavilla. Vaijerien öljyämistä tietty molemmat kaipaavat.

Ulkovaihtajien isommatkin rempat tietty helpompia, muutamalla suht edullisella erikoistyökalulla saa vaihdettua rataspakan ja vapaarattaan. Kasetti-vapaarattaitahan nuo taitaa tänä päivänä olla järjestään kaikki.

Edelleen, meidän taittofillarien käyttöön on hyvin riittänyt 3-vaihteinen, ei se nyt niin haittaa vaikkei pyöritysnopeus ihan optimaalinen olisikaan. Pääsee kuitenkin paikasta A paikkaan B nopeammin ja vähemmällä tossun kulutuksella, ilman sen kummempia parkkiongelmia.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux