rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia retkeilyauton rakentamisesta kaivataan  (Luettu 2553 kertaa)

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.12.2018 kello on 23:18
Tervehdys. Potilaana olisi 90-luvun lopun xtrakorkea Transit k-a rekisterissä, tilapäisistuimilla joista maininta x-määränä.
Tarkoitus tästä olisi mittavien hitsaustöiden jälkeen rakentaa retkeilyauto. Rakentamisessa sinänsä ei ihmeellisyyksiä ole, mutta lähinnä tuo mitä ottaa huomioon katsastusta yms suorittaessa. Joku voisi sanoa, että konttorilta kannattaa kysyä, mutta kaipailisin omakohtaisia kokemuksia.
Onko esim. väliseinä pakollinen k-a:ssa, kannattaako harkita b-kortilliseksi muutoskatastamista, tuleeko tästä seuraamuksia muuta kuin vuotuinen käyttövoimavero. Autohan on aikanaan tuotu ns.verovapaana, niin joudunko mahdollisesti maksamaan jonkun veron tuosta muutoksesta? Mitat riittää autossa hyvin, sisäkorkeus on n.195cm joten saan hyvin eristettyä lattiaa ja kattoa jos vaatimuksena on nykyinen 185cm. Moni on nauranut, että muutaman satasen autoon ei kannata sijoittaa yhtään euroa, mutta omasta mielestä tämmöinen on hyvä harjoituskohde ja ennen kaikkea tässä kun riittää korkeutta ja pituutta sopivasti olematta kuitenkaan mikään vähemmän näppärä maantielaiva.

Eli summasummarum, hyvät ja rakentavat neuvot on tervetulleita.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 10:40
 • Jo vain !
Vs: Kokemuksia retkeilyauton rakentamisesta kaivataan
« Vastaus #1 : 18.12.2018 kello on 02:49 »
Ei väliseinää voi kokonaan poistaa ,on se kuormatila oltava suhteessa henkilömäärään. Eikä kannatakkaan jos haluaa kuorma-auton veron säilyttää.
Onhan tuossa lähellä topikki missä kuorkista on auto tehty.

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.12.2018 kello on 23:18
Vs: Kokemuksia retkeilyauton rakentamisesta kaivataan
« Vastaus #2 : 18.12.2018 kello on 15:09 »
Onhan tuota juttua tuossa aikaisemminkin..hät äinen kuin olen.
Väliseinästä on juttua ja se ei varmaankaan ongelmaksi muodostu. Tuo lisäistuimelle asetetut säädökset aiheuttaa harmia, se kuinka niitä noudatetaan/tulkitaan on ilmeisesti ainakin osittain konttori kohtainen? Turvavöillä, vai ilman, vastaavuustodistus tms. Periaatteessa ei taida suoraan kelvata vm 2009 bussi Transitin kahden hengen istuin omilla vöillä? Vaikkakin on varmasti tehtaalla testattu vöiden osalta ja jos tuon kiinnittää samalla tapaa kuin tehtaalta lähtiessä, niin miksi ei kelpaisi? Tuommoinen istuin olisi jo tallissa, mutta siinä ei ole kyllä mitään merkintöjä turvavöissä eikä muuallakaan. Myytävänä on kuitenkin paljon k-autoja joissa on jälkikäteen asennettuja istuimia omilla vöillä.
Jos otan vyöt pois ja laitan ne katsastuksen jälkeen takaisin paikoilleen?

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:49
Vs: Kokemuksia retkeilyauton rakentamisesta kaivataan
« Vastaus #3 : 18.12.2018 kello on 16:23 »
Jos se 90-luvun ransu on tilapäisistuimin (melkein kirkonpenkein), ovat ne olleet nimenomaan tavaratilassa. Sitten ainakin yksi tuontifirma haki ja sai erityisluva liikennemisteriöstä, että ohjaamosuojaa ei tarvinnut asentaa kun osastoiva väliseinä (missä ne tilapäisistuimet olivat) vastasi rakenteeltaan ohjaamosuojaa. Tämä "herran herkku" loppui 2001-02, ja tuli uudet määräykset 2003. Uusissa pykälissä lisäistuimia (2. tai 3. rivi kuskin jälkeen) ei enää sijoitettu tavaratilaa, vaan ohjaamoon, eivätkä ne olleet enää tilapäisistuimia vaan rakenteeltaa, lujuuksiltaan ihan normi-isuimia vöineen. Kiinnityksien piti olla ihan valmistajan alkup.

Nyt jos purat ja muuttelet tilapäisistuimia, vastaan tulee uudet pykälät jos katsuri tykkää että muutoskatastusta vaatii.. jos koko tavaratilaa haluat hyödyntää asumiseen, niin ainoa vaihtoehto on rekata se ransu matkailuautoksi, jos mitat sisällä riittävät. Verot tietty nuosee kuusinkertaiseksi vs k-a -  ihan sama onko 3.5tn vai yli (ajokorttiasiaan vain vaikuttaa). K-a:na pitäen tarvitsee sen ohjaamosuojan. Jos sitä muuttelee vaaditaan taas lujuuden osoittamista ja kantavuudesta yli puolet pitää jäädä tavaran kuljetukselle (istuinpaikka on 67kg/paikka pois siitä.)

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.12.2018 kello on 23:18
Vs: Kokemuksia retkeilyauton rakentamisesta kaivataan
« Vastaus #4 : 18.12.2018 kello on 23:18 »
Autossa on leikattu n.50cm korkuinen väliseinä etupenkkien takana. nuo "kirkonpenkit" ja kaikki muunkin olen sisältä purkanut nyt pois. Hitsuu hommat alkaa olemaan valmiit ja eristyksiäkin olen jo mallaillut paikoilleen. tuota lisäistuinta en ole vielä laittanut paikoilleen. Eli ihan perus bussi Transitin istuin jossa vyöt istuimen rungossa. Mistähän tuohon löytäisi kiinnikkeet, kun on ns.lattiaan pultattavaa mallia. Lattarautaa löytyy kyllä, että vaikka itse tekisi kiinnikkeet, mutta ei taida kelvata. Entä jos otan kylmästi vyöt pois? kelpaisiko sitten?
Täysveristä retkiautoa tästä on ajatus rakentaa, joten halvan veron voin kaiketi unohtaa.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:04
 • Häme
Vs: Kokemuksia retkeilyauton rakentamisesta kaivataan
« Vastaus #5 : 18.12.2018 kello on 23:58 »
Muutoskatsastuksess a matkailuautoksi on paljolti katsastuksen suorittajasta kiinni, minkälaiset lisäpenkit ja penkkien kiinnitykset hän hyväksyy. Parhaassa tapauksessa katsotaan auton ensirekisteröinnin aikana voimassa olleita säännöksiä matkailuauton kiinteiden istuinten kiinnityksistä. 

Laitan linkin yhden pakun rakentamisesta matkailuautoksi. Ehkä noistakin videoista voit saada joitakin vinkkejä omaan rakenteluusi. http://piiia.com/vlog/roadtrip/pakuprojekti
« Viimeksi muokattu: 19.12.2018 kello on 01:14 »

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux