Kirjoittaja Aihe: Vak. antajan tiedonantovelvollisuus ja autovakuutuksen markkinointi netissä.  (Luettu 2321 kertaa)

 • Vieras


 • FINE-010073 Alennukset. Vakuutuksen markkinointi nettisivuilla. Alennuksen myöntäminen vanhalle asiakkaalle. Vakuutuksenantajan tiedonantovelvollis uus.

  Asiakkaan kesäkuussa 2017 alkaneelle autovakuutukselle myönnettiin 30 %:n alennus ensimmäiselle vuodelle. Vakuutusyhtiö mainosti myöhemmin autovakuutusta 50 %:n alennuksella. Asiakas otti autolleen verkkokaupasta uuden vakuutuksen, joka alkoi 6.11.2017. Vakuutusyhtiön mukaan kampanja-alennus koski vain henkilöautoja, joiden vakuutukset siirretään toisesta vakuutusyhtiöstä tai auton hankinnan yhteydessä otettavia uusia vakuutuksia.

  Asiassa on erimielisyyttä siitä, onko asiakkaan kaskovakuutukseen kuulunut 6.11.2017 alkaen vakuutusyhtiön kampanjassa markkinoitu 50 %:n alennus. Asiakas kertoi päätyneensä ottamaan vakuutuksen Facebookissa olleen mainoksen perusteella. Vakuutusyhtiön vetoamat kampanjan säännöt eivät käyneet ilmi Facebookissa olleista mainoksista. Vakuutusyhtiö vetosi siihen, että kampanjan säännöt ovat olleet nähtävissä yhtiön verkkosivuilla.

  Vakuutussopimuslain 5 §:ssä tarkoitettuna tietojen antamisena ei Vakuutuslautakunnan näkemyksen mukaan voi pitää pelkästään tietojen pitämistä vakuutusyhtiön nettisivuilla yleisesti saatavina. Vakuutusyhtiö ei tapauksessa osoittanut antaneensa asiakkaalle kampanjan sääntöjä koskevia tietoja tai varmistuneensa siitä, että asiakas on verkkokaupassa asioidessaan ennen kaskovakuutuksen hakemista tosiasiassa saanut tiedokseen vakuutusyhtiön nettisivuilla olleet kampanjan sääntöjä koskevat tiedot. Vakuutussopimus oli siten syntynyt 50 %:n alennuksen käsittävänä. Vakuutuslautakunta suositti, että vakuutusyhtiö palauttaa asiakkaalle kaskovakuutuksesta 6.11.2017 lukien veloittamansa vakuutusmaksut 50 %:lla alennettua maksua ylittävältä osin.

  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:37
   Thumb Thumb Thumb
  Palauttiko?

  Jossei niin nimeä tietoon vaan niin tiedetään varoa moista vastuun pakoilijayhtiötä.

  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 20:56
  • Eipä turhia höttyillä :)
  Sarjassamme ikuisuus-aiheita, miksi uusille asiakkaille myönnetyt kamppikset eivät (juurikaan) ikinä koske wanhaa asiakasta? ??? Luulisi palveluntarjoajaa kiinnostavan myös wanhojen asiakkaiden uskollisuus, etteivät he lähde johonkin kilpailijan vastaavaan uuden asiakkaan tarjoukseen mukaan, sillä joltain kilpailijaltahan se uusi asiakas tod.näk. on lähtöisin, täysin uusia asiakkaita kun kuitenkin tulee vain melko rajallinen määrä markkinoille 8)

  *****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla: 9.10.2020 kello on 12:17
   • East Coast Fellows
  Syynä varmaan se että merkittävä osa asiakkaista ei seuraa hintoja tai tarjouksia. Tämä näkyy ihan jokaisessa asiassa. Juuri kuulin lounaspöydässä kun eräs henkilö kertoi käyttäneensä autoa huollossa. Siinä huoltoa odotellessa istahti uuteen vastaavanlaiseen autoon liikkeessä ja päätti vaihtaa sen 4 vuotta vanhan ja 32tkm ajetun autonsa uuteen kun uusi vaikutti siinä istuessa niin hyvältä.

  Ei käynyt koeajamassa saati että olisi tutustunut jonkin toisen merkin tarjontaan. Myyjäkin oli ollut kuulemma aktiivinen ja kaupat syntyi nopeasti :)
  (minun mielestäni ei kylläkään edullisesti, en sitä vain viitsinyt mainita, kaupat oli jo tehty).

  Joten, jos riittävä määrä asiakkaista käyttäytyy em. tavoin, ei ole kannattavaa alentaa olemassa olevien asiakkaiden hintoja.


  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:37
  Vakuutuksen hinta tippuu kun sitä jaksaa kilpailuttaa 1-2v välein.
  Ottaa tarjoukset 3 muusta paikasta ja halvimman kanssa menee omaan yhtiöön ja kysäisee jotta saattekos tuohon hintaan vai pitääkö vaihtaa firmaa...


  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 20:56
  • Eipä turhia höttyillä :)
  Ei käynyt koeajamassa saati että olisi tutustunut jonkin toisen merkin tarjontaan.

  Niin no aika turhaanhan noita uusia/uudehkoja autoja koeajaa, aikalailla samalla tavalla niillä jokaisella pääsee paikasta A paikkaan B ja jos jotain sitten kuitenkin ilmenee, niin takuut on sitä varten. Enpä minkäkään ole koeajanut omiani uusia/uudehkoja kuin vasta autoliikkeen pihasta kauppojen jälkeen poistuessani, eikä ole koskaan kaduttanut pätkääkään. Se auton valinta on siis tehty tosiaan jo siinä kylmätyypeillä, myyntihallissa autoon tutstuttaessa 8)

  *****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:13.01.2021 kello on 08:35
  Olen kuluneen vuoden aikana ostanut yhden uuden auton ja toinen olisi myös "työn alla".

  Käytän "työn alla" termiä syystä, koska tuntuu että autokaupat ovat ulkoistaneet myyntityön tekemisen ostajalle.

  Liikkeessä pitää väen väkisin vartin ovien paukuttelun jälkeen mennä häiritsemään netissä surffaavia myyntihenkilöitä, joilla näyttää kaikilla olevan tittelinä myynti- tai asiakkuuspäällikkö.

  Tarjous pyydetystä autosta toki tehdään, mutta yritetään ujuttaa kauppaan mukaan jos sun jonkunlaista vahakäsittelyä ja koristemattoa. Mikäli kaupassa on mukana vaihtoauto ( liikkeen omaa merkkiä ja muutaman vuoden vanha ) myyjä alkaa epätoivoisesti tavoitella nettiauton selaamisen jälkeen jotain hinnoittelijaa, joka autoa näkemättä ilmoittaa hyvityshinnaksi nettiauton alin hinta vähennettynä 3000 eurolla.

  Tässä vaiheessa joutuu yleensä toteamaan, että unohdetaan vaihdokki ja tehdään suoraa kauppaa.
  Alennuksen laskemiseen homma yleensä stoppaakin.
  Yksi antaa aleprossaksi yhtä ja toinen toista, mutta kun tekee vastatarjouksen ihan tarjotun hinnan tuntumaan, eikä totea yksinkertaisesti, että tehdään kaupat, niin kaikenlainen kaupantekotaito loppuu.

  Sanotaan, että ei sillä voi tehdä ja muututaan suomalaisen mykäksi.
  Yksikään ei ole soittanut jälkeenpäin, että tehtäisiinkö kaupat millä ehdoilla.

  Kokeilin myös näitä uusia netissä toimivia autokauppoja. Kokeilu jäi lyhyeksi, uudessa bruttohinta ja vaihdokki nettiauton halvin hinta - 4000€.
  « Viimeksi muokattu: 11.10.2018 kello on 14:17 »

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 23:15
  Niin no aika turhaanhan noita uusia/uudehkoja autoja koeajaa, aikalailla samalla tavalla niillä jokaisella pääsee paikasta A paikkaan B

  Älä nyt, se on kuule monille tärkeää, onko auto tavallinen vai 'urheilullinen'!
  Vähintään 'Sportwagon' pitää lukea takaluukussa.   8)

  *****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla: 9.10.2020 kello on 12:17
   • East Coast Fellows
  Niin no aika turhaanhan noita uusia/uudehkoja autoja koeajaa, aikalailla samalla tavalla niillä jokaisella pääsee paikasta A paikkaan B ja jos jotain sitten kuitenkin ilmenee, niin takuut on sitä varten. Enpä minkäkään ole koeajanut omiani uusia/uudehkoja kuin vasta autoliikkeen pihasta kauppojen jälkeen poistuessani, eikä ole koskaan kaduttanut pätkääkään. Se auton valinta on siis tehty tosiaan jo siinä kylmätyypeillä, myyntihallissa autoon tutstuttaessa 8)

  Kukin tyylillään. Noissa on sen verta suuria eroja etten todellakaan valkkaa seuraavaa autoa seuraavaksi 2000h istumiseen pelkillä kylmillä tyypeillä. Sinne paikkaan B voi siirtyä huomattavasti miellyttävämmin pisteestä A jotta haluaisin kiusata itseäni vain siksi että olin laiska autoa valitessani.

  Toki jos ei ikinä koeaja, ei silloin ole vertailukohtaakaan paremmasta. Auto on kuitenkin sen verran kallis hankinta etten minä ainakaan viitsi sitä ihan mutulla tehdä. Nämä vakuutusten alet on siihen verrattuna melko nappikauppaa...

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:48
  • viva la France
  Henkilöauton olen koe-ajanut viimmeksi joskus 1987 suurinpiirtein.
  On ollut karvalakkimallia, on ollut kaikilla herkuilla usempia mersuja
  jokunen vw, pösö, sitikka ja nytkin  henkilöauto kalustossa yksi mersu ja pösö.
  Nykyseen pösöön en ollut edes liikenteessä kiinnittänyt huomiota.
  Tosin sen piti olla 208, mutta vaimo vähän erehtyi numeroissa ja tilasi
  2008. Näin ensimäisen kerran kun kävin sen liikkeestä hakemassa.
  Mersun näin liikkeessä tilatessa, en käynyt sisällä.
  Nyt on vaimo sillä noin kolmessa vuodessa ajanut jo melkein 8000 km.
  Pösö on sentään menny puolesssatoista vuodessa 10 000 km.

  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:30
  • Fiat Carado T448 2.3 130 -13
  Olen koettanut pariin kertaan kilpailuttaa koko hoitoa. Omat ja firman vakuutukset samalla.

  Lopputulos on ollut aina että joku yksittäinen vakuutus voinut olla jonkun kympin halvempi muualla. Mutta toinen sitten kalliimpi. Tai sitten on tarjottu jotain ihan toisellaista vakuutusta.
  Aina olen päätynyt pitämään nykyiset.

  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 20:56
  • Eipä turhia höttyillä :)
  Lopputulos on ollut aina että joku yksittäinen vakuutus voinut olla jonkun kympin halvempi muualla. Mutta toinen sitten kalliimpi.

  Ja mikäs pakko niitä kaikkia on samassa yhtiössä nipussa pitää? Tänä syksynä esim. oli eräällä yhtiöllä hyvä as.vaunun vakuutus että sai laajimman kaskon pienemmän hinnalla => itsekin vaihdoin kun tosiaan sai lisäturvaa mm. luonnonvoimien varalta ilman että vak.maksu ex.yhtiöstä lähdettäessä nousi lainkaan. No tuota tosin sitten seurasi myös tuo nyyttikärry ja prätkäkin, joista kärryn muutama kymppi vuodessa ihan se ja sama missä yhtiössä, mutta prätkässä taas saatiin näin vuosimaksusta pala pois. Auto jäi wanhaan koska sen kohdalla uusi olisi ollut kalliimpi. Ja tässä kohtaa siis laskettiin noita vakuutusten kokonaiskuluja keskittämisetuineen kaikkineen, eli kun nyt kahdesta eri yhtiöstä keskitettiin tuohon uuteen, niin näin sai uudesta keskittämisedunkin. Auton jäädessä vanhaan sen keskittämisetukin poistui, mutta silti uusi olisi ollut keskittämisineen kalliimpi 8)

  Siis mitään helppoa saati kovin mukavaahan tuo pulaaminen ei ole, erilaisia tekijöitä kun kuitenkin on aika valtava määrä, niin max. kerran vuoteen tulee noita kokeiltua ja näin pääsee usein osalliseksi myös noista uuden asiakkaan ekan vuoden eduista ^-^

   

  Sivustoa katsottu kertaa

  Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

  karavaanari.org powered by Debian Linux


  Sivu luotiin 0.301 sekunnissa. 39 kyselyä tietokannasta.