Kirjoittaja
Aihe: Cee / Shuko juttua (Luettu 77471 kertaa)
« Vastaus #196 : 13.08.2015 kello on 16:24 »
Toki jos joku haluaa oikomaan ruveta, mutta eipä tuota 2tn vaunuakaan millään Golfilla repimään ruveta vaikka se kuinka jaksaisikin liikkua. Eli kaapelissa voisi hyvin olla tarra, merkintä, värikoodaus... mille virralle se on tehty. Jos kulkine tulee toimeen vaikka 6A narulla, niin tehdään siihen vaikka keltaiset CEE-pistokkeet päihin sinisten sijaan, niin jokainen tietää ettei "täysmittaisesta" narusta ole kyse Kumpa se kaikille olisikin yhtä selvää, kyselyjä tulisi reippaasti mitä nämä värit tarkoittaa. Kenenkään talous ei kaadu tuon aidon ostoon Tuskimpa kenelläkään menee painot yli kantavuuden (joku voisi laskea paljonko vähemmän painaisi ohuemmalla kaapelilla) Jos tuota ei jaksa nostaa ja kantaa tarvittaessa kannattaa hankkia apulainen Tosin tämä nyt on taas itselläkin sitä turhanpäiväistä pas2 jauhantaa, sillä ihka aito 25m 2.5mm2 caravan-kaapeli + shuko-sovitin sinne taulun päähän ovat autossa mukana, joita myös käytetään kuten määrykset/alueiden säännöt sanoo
Tätäpä olen monelta ihmetellyt, periaatteen vuoksi pitää kaikkia säännöksiä vastaan taistella
« Vastaus #197 : 13.08.2015 kello on 17:07 »
Tuskimpa kenelläkään menee painot yli kantavuuden (joku voisi laskea paljonko vähemmän painaisi ohuemmalla kaapelilla) Jos tuota ei jaksa nostaa ja kantaa tarvittaessa kannattaa hankkia apulainen
25 m CE päillä varustettu 2,5 X 3 painaa kuusi kg. 25 m CE päillä varustettu 1,5 X 3 painaa kaksi puoli kiloa. Eikä tässä vielä kaikki, ohuempi menee puolta pienemmälle kelalle tai vyyhdeksi. Ohuempi on myös paljom paljon ja paljon helpompi käsitellä tuohon paksuun teräskaapelin lailla käyttäytyvään. Tässäpä näitä , toiset mitalla mitattavia ja toiset seikat aistittavissa.
« Vastaus #198 : 13.08.2015 kello on 20:18 »
No, eikös noissa ole tilaa tuolle(kaan) ei itselläni ole ongelmaa ja jaksan jopa nostaa tuon vyyhden. Olen niin paljon kaapeleita käsitellyt elämäni aikana joten en yhdy väittämään että tuo olisi jäykkää vaijeria, menee helposti vyyhdelle. Ja jos jaksaa nostaa laatikkokaupalla juomaa kyytiin niin ei se kaapeli paina siitä kuin murto osan.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2015 kello on 08:19 »
« Vastaus #199 : 14.08.2015 kello on 03:55 »
25 m CE päillä varustettu 2,5 X 3 painaa kuusi kg. 25 m CE päillä varustettu 1,5 X 3 painaa kaksi puoli kiloa. Eikä tässä vielä kaikki, ohuempi menee puolta pienemmälle kelalle tai vyyhdeksi.
- Tämä on aivan mielenkiintoinen vertailu. Huomatkaa miten paksumpi kaapeli on suhteessa selvästi raskaampi kuin mitä kuparin määrä edellyttäisi, eristeetkin siis kasvattaa painoa (=massaa) aivan oleellisesti. - Mutta edelleen.... sivuuttaen SFC- alueitten eli muutkin mahdolliset lisävaatimukset lähdetään siitä että tarve kevyelle eli muutoinkin helposti käsiteltävälle kaapelille on olemassa kuten edellä kuvattu. Ja edelleen että suurin kuorma tiedetään olevan selvästi pienempi kuin 16A. (Tai muu tarjolla olevan pistokkeen nimelliskuormitetta vuus) Missä tahansa käytössä, ei välttämättä "karavaanaroinnissa". Itse taitaisin ratkaista asian niin että laittaisin johdon alkupäähän ylivirta- ja oikosulkusuojat (nämä joita epätekniset ihmiset kutsuvat automaattisulakkeik si) jotka vastaisivat tuon kaapelin ominaisuuksia. Mitä todennäköisimmin myös vikavirtalaukaisun. Nämä kaikki yhdessäkään eivät vaatisi niin suurta rasiaa että se ulosmittaisi saavutetun paino/kokoeron ja henkilö- ja paloturvallisuus tulisi näiltä osin huolehdituksi.
« Vastaus #200 : 14.08.2015 kello on 07:59 »
25 m CE päillä varustettu 2,5 X 3 painaa kuusi kg. 25 m CE päillä varustettu 1,5 X 3 painaa kaksi puoli kiloa. Eikä tässä vielä kaikki, ohuempi menee puolta pienemmälle kelalle tai vyyhdeksi. Ohuempi on myös paljom paljon ja paljon helpompi käsitellä tuohon paksuun teräskaapelin lailla käyttäytyvään. Tässäpä näitä , toiset mitalla mitattavia ja toiset seikat aistittavissa.
Puntaroi vielä se, kuinkapaljon pitempään sen syöttävän sulakkeen kestää syöttää virtaa tuohon ohkasempaan oikosulkutapauksess a kun paksumpi on jo laukassut sulakkeen. Jos olet itse tai joku läheisistäsi sen oikosulun osana, se saattaa olla liian pitkä aika.
« Vastaus #201 : 14.08.2015 kello on 08:16 »
Puntaroi vielä se, kuinkapaljon pitempään sen syöttävän sulakkeen kestää syöttää virtaa tuohon ohkasempaan oikosulkutapauksess a kun paksumpi on jo laukassut sulakkeen. Jos olet itse tai joku läheisistäsi sen oikosulun osana, se saattaa olla liian pitkä aika.
Virtahäviö ero 1,5m2 ja 2,5m2 kaapelilla on 25metrin matkalla reilu 10w ei vaikuta johdonsuojakatkaisi jan toimintaa mitenkään, eikä johdonsuojakatkaisi ja muutenkaan laukea jos ihmisen sattuu siihen väliin menemään, noita tilanteita varten on vikavirtasuoja, sen toimintaan taas kaapelin paksuus ei vaikuta mitään. Pikkunen laskutoimitus 240/1000=0,24A (ihmisen keskimääräinen resistanssi on tuota 1000ohm luokkaa) Eli virtaa menee 0,24A mikään sulake/johdonsuojakatkaisija ei reagoi tuohon. Keskimäärin henki lähtee 50mA virrasta (0,05A) Vikavirtasuojat reagoivat 30mA virtaan.
« Vastaus #202 : 14.08.2015 kello on 09:13 »
Kaikki tuntuvat keskittyvän siihen, että sitä liitäntäkaapelia mennään oikosulkemaan - millä skenaariolla noin sitten voisi käydä; kaapeli ajotiellä ja saa mekaanisesti kipeää. Tai joku kompastuu siihen ja yrittää viedä mennessään että pistoke/pistorasia kulkimen päässä särkyy, karvat yhteen.. ekassa lähinnä maastopalo uhkaa, toisessa valokaari hävittää kuparia nopeasti, että lähinnä rumaa/tummaa jälkeä syntyy.
Siellä matkailuvälineessä on omat pienemmät varokkee/suojat sen pistorasialähdöille .
« Vastaus #203 : 14.08.2015 kello on 09:30 »
Siellä matkailuvälineessä on omat pienemmät varokkee/suojat sen pistorasialähdöille .
Noissa pykälissähän sanotaan että erillisiä jatkojohtoja ei sallita, mutta kiinteä ei ole jatko. Joten laitetaanpas siihen sähkökaapin päähän johtoon pieni rasia, jonne vaikka 6A päre ja vedetään loppukaapeli kulkineelle "siimalla". Kaikki pykälät täyttyy ja tuo oma sulake huolehtii ettei siihen naruun 6A enempää yksinkertaisesti mene vaikka kuinka joku johdon päällä talloisikin. Ja kun jatkojohdon valmistaminenkin on nykyisin ns. jokamiehen oikeus, niin tuoltakin kantilta moinen "kotelojohto" on pykälien sisällä Siis vähän niin kuin tällä idealla. Tuossa johtoon on laitettu vikavirtasuoja, mutta miksipäs siinä ei sekin tuon 6A sulakkeen lisäksi voisi olla
« Vastaus #204 : 14.08.2015 kello on 10:03 »
Tätäpä olen monelta ihmetellyt, periaatteen vuoksi pitää kaikkia säännöksiä vastaan taistella
En tiedä onko täällä joku joa periaatteen vuoksi väittää kaikkia säännöksiä vastaan. Mutta jos asian kääntää toisinpäin, niin minkä ihmeen takia jokin säännös pitäisi olla niin pyhä, että sitä ei saisi kritisoida, jos sen näkee aiheettomaksi tai väärin perustein säädetyksi? Eihän mikään asia kehittyisi jos vallitsevaa olotilaa ei saa kyseenalaistaa. Ja jos nyt ollaan jossain toimikunnassa todettu, että tämä sääntö on täydellinen, niin ainakin tästä ketjusta voisi päätellä, että osan käyttäjistä mielipide tuohon säännökseen on eriävä. En nyt ole aivan varma onko tässä valittu ihan paras mahdollinen tiedotusstrategiaka an, jos muunlaiset johdot leimataan "laittomiksi" ja kun joku huomauttaa, että näin ei olekaan, niin kyllähän tuosta silloin saattaa herätä vastarintaa juurikin siitä syystä, että ei kerrota faktoja. Toki SFC alueilla on täysi oikeus omiin sääntöihin ja silloin näitä alueita käyttävien on toimittava näiden sääntöjen mukaan. Jotenkin tuntuu myös että nyt on yritetty ottaa mallia vähän myös isommista ympyröistä ja ihmisiä yritetään hallita pelolla. Kyllähän tästä keskustelusta helposti saa käsityksen, että jos käytät väärää johtoa, niin kulkineesi palaa. Vaikka en alan asiantuntija olekkaan, niin käsittääkseni ihan näin suoraviivaista tämä ei ole. Ihan tilastollisesti kuinka paljon vaunuja palaa vuodessa? Kuinka moni, liittyy sähköihin ja kuinka moni syttyy kaasuliedestä, tupakasta, kynttilöistä? Itse näin uutena harrastajana en ole näihin aiemmin kiinittänyt lainkaan huomiota, mutta käsittääkseni näitäkin joskus tapahtuu. Olisikin kiva tietää hieman tarkemmin mitkä ovat yleisimmät syyt. Tuskimpa kenelläkään menee painot yli kantavuuden (joku voisi laskea paljonko vähemmän painaisi ohuemmalla kaapelilla) Jos tuota ei jaksa nostaa ja kantaa tarvittaessa kannattaa hankkia apulainen
Muutaman kilon paino ei ole missään asiassa yksittäin merkittävä. Mutta jokihan tulee niistä pienistä puroista. Ja ainakin oma lyhyt kokemukseni on että kompromisseja saa tehdä koko ajan. Jostain ominaisuudesta on pakko tinkiä. Itse olisin mielelläni ottanut tuon johdon kelalla, mutta kun tuo kelan säilytys järkevästi omassa kulkineessa on sen verran ikävässä paikassa jos sitä tarvitsee yhtään useammin, minun oli pakko tinkiä tästä. Käytettävyys on näin ollen parempi, mutta johto ei ole yhtä siististi kyllä nipussa.
« Vastaus #205 : 14.08.2015 kello on 12:58 »
Minulla on mukana CEE-kaapeli, 40m kela shukoilla , 20m shuko roikka , ja liuta eri adaptereja eri maihin. Vielä ei ahista yhtään
« Vastaus #206 : 14.08.2015 kello on 13:30 »
Minulla on mukana CEE-kaapeli, 40m kela shukoilla , 20m shuko roikka , ja liuta eri adaptereja eri maihin. Vielä ei ahista yhtään
Ymmärrän kyllä, että osalla mahtuu ja osalla ei. Myös kausipaikkalaisilla on varmasti aikalailla erilaiset tarpeet kuin retkeilyautoilijoil la. Tänä vuonna kun olemme harjoitelleet harrastusta, niin on kannettu turhaakin tavaraa vaikka kuinka paljon. Ensi vuonna ainakin osan osaa jo karsia pois. Ensi kesänä mennään tuolla yhdellä johdolla. Jos ei käy niin sitten ollaan ilman sähköä. Täytyy vaan pitää huoli, että jos tulee ensi kesänä fudista ja sähköä ei saa, niin joku paikka on mihin mennä sitten väijymään ottelu.
« Vastaus #207 : 14.08.2015 kello on 14:03 »
Tänä vuonna kun olemme harjoitelleet harrastusta, niin on kannettu turhaakin tavaraa vaikka kuinka paljon. Ensi vuonna ainakin osan osaa jo karsia pois.
Omalla kokemuksella liekö tämä jo 4. kausi ollut, n. 2 vko reissussa joka kausi, niin ihan samalla tavalla sitä ylimääräistä vermettä on autossa yhä mukana "tiedä jos vaikka..." Mutta loppupelissä aika vähällä sitä toimeen tulee, esim. pitääkö sitä olla matkassa 4 tuolia jos 2 riittää, omaa hiiligrilliä ei monellakaan alueella saa käytellä, jne. Tai joku kaasugrilli, niin pakkokos se on olla joku useamman polttimen painava perhe-malli, jos keponen matkagrillikin riittää ne parit makkarat lämmittämään, jne. Eli kyllä tämän nyt useamman reissukerran tarttee, ennen kuin sitä osaa tuon tavaramääränkin oikein mitoittaa - tai sitten siinä just se vika meillä onkin kun reissataan aika vähän, niin sitä pääsee aina välillä unehtumaan mikä onkaan sitä turhaa ja ihan hyvin voisi jättää kyydistä poiskin No katellaan nyt, tiedä vaikka sitä Rellulla reissua jatkuisikin pitkälle syksyyn viikonloppureissuja tms. kun on nuo auton mukavuudetkin paremmin "kohillaan" mm. oikeasti toimiva lämmitys mallia aseta ja unohda, sähköinen lattialämmitys mukaanluettuna, eikä tuota jääkaappiakaan tartte koko ajan olla kyyläämässä onko se sisälämpö kaapissa sitä vaiko tätä
« Vastaus #208 : 14.08.2015 kello on 14:38 »
Ensi kesänä mennään tuolla yhdellä johdolla. Jos ei käy niin sitten ollaan ilman sähköä.
Mihinkä sitä kesällä niin paljon edes tarvii? Ilmastointi?
« Vastaus #209 : 14.08.2015 kello on 14:51 »
Ymmärrän kyllä, että osalla mahtuu ja osalla ei. Myös kausipaikkalaisilla on varmasti aikalailla erilaiset tarpeet kuin retkeilyautoilijoil la.
Tänä vuonna kun olemme harjoitelleet harrastusta, niin on kannettu turhaakin tavaraa vaikka kuinka paljon. Ensi vuonna ainakin osan osaa jo karsia pois. Ensi kesänä mennään tuolla yhdellä johdolla. Jos ei käy niin sitten ollaan ilman sähköä. Täytyy vaan pitää huoli, että jos tulee ensi kesänä fudista ja sähköä ei saa, niin joku paikka on mihin mennä sitten väijymään ottelu.
Reissaan vuodessa n 10.000km. Kausipaikalla on OMA cee kaapeli mitä en kyllä mukaan ota. Ps mukana kulkevilla on käyttöä kyllä.
|