rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*  (Luettu 97851 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
 • Only dead fish go with a flow
Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« : 8.08.2014 kello on 15:43 »
Ja niin sitä tuli sitten alettua karavaanariksi. Tätä oon viimeksi harrastanut joskus 90 luvun puolivälissä kun vanhemmilla oli Hymer Camp matkailuauto ducaton alustalla. Tehtiin muutamia reissuja pitkin Lappia ja Norjassaki tuli käytyä. Matkustusmukavuus oli jotain ärsyttävän ja onnettoman välimaasta, ilmajousellinen alusta ei paljoa mukavuutta tarjonnut. Pientä kilpailua oli hanttarin penkistä ajoittain ilmassa, ehdottomasti mukavin matkustupaikka.

Noh, aikaa on vierähtänyt, nyt on ensimmäinen oma mökkiauto pihassa ja kotvasen nuita tulikin vertailtua. Kriteereitä valintaan oli mahdollisimman tilava, halpa, molempia miellyttävä sisustus, halpa ja mielellään vetokoukku. Niin ja tietenkin halpa, taisin sen sanoakkin.. ;D Auto oli ensisijaisesti hakusessa mutta toki vaunuakin katselin, lopulta tämä matkaaja tarttui mukaani. Katto oli vuotanut ja osin lahonnut ja muutenkin auto kaipasi läpikotaista puhdistusta. Kohtuullisen mukavaltahan tuo tuntui matkustaa vaikka renkaat täristi ja sisällä haisi tunkkaiselle koiralle. Sisämetelikään ei ollut niin kamala etteikö huutamalla olisi jotain kuullut, huulilta lukemalla vielä paremmin. ::) Teknisesti kampe tuntui toimivalta ja remonttiakin oli vastikään tehty reilusti. Ovea oli hitsattu kohtuu siististi nippuun ja helmapalatkin oli päältä vaihdettu. Pitkä alusta tuntui mukavammalta mitä lyhyessä olen istunut ja tällä pääsi jopa kotipihallekkin ilman raapimisia. Koukkukin löytyy ja jykevästi oli kiinnikkin.

Hämärä kuva hakumatkalta..


Lapset risti mökkiauton heti Töllikseksi, eli siunaus oli saatu harrastuksen jatkumiselle.  Thumb Ja eihän siitä valmista saa jos ei aloita..

...eli eikun purkamaan, kabiini tyhjäksi ja takaa kalusteet pois että pääsee katon uusimaan. Antennin läpivienti siis kussu ympärilleen.Kosteutta löytyy myös alemman katon puolelta, sielläkin on jossain reikä, arvelen että kattotelineen kiinnityksistä vuotanut sekä reunalistasta. Puut on vielä kovia, eli ei tuo kauhean kauan ole vuotanut. Vessan lattiamaton alla oli hyvin alkanutta lahoa ja sen purku onkin vielä kesken, takaseinän nurkissa oli myös pehmeää.

Vielä penkin takakiinnityksiin pitää peltiä vaihtaa ennenkuin pääsee lätkimään loput bitumit ja huovat lattiaan. Purin siis koko ohjaamon lattiat auki ja laitoin stp bitumia koko tulipellin ja etulattian vuoraukseksi, pehmeimpiin pelteihin tuplana. Tulipeltiin koitin laittaa mahdollisimman paljon myös 20mm ja 10mm itseliimautuvaa eristehuopaa. Oviin tuli myös bitumia sekä pehmeää eristettä vaimentamaan ääniä koska oviin tulee myös kaiuttimet. Kuskille tulee oma äänentoisto auton soittimesta, taakse erillinen dvd soitin parilla näytöllä ja omilla kaiuttimilla. Pitäähän sielläkin viihtyä. Moottorin äänet ovatkin selvästi hiljaisemmat jo nyt ilman alkuperäisiä eristeitä.

Konepeltiin laitoin myös pienet 10mm huopaeristeet koska tässä ei ollut sitä eristehuopaa paikallaan, semmoinen onkin hakusessa eli saa tarjota jos sellainen on nurkissa lojumassa.

Vararengaskotelon vuorasin myös bitumimatolla konehuoneen puolelta, sekä ilmanottoboxin päällystin 30mm huovalla, toivottavasti on vaikutusta, nuo matot kun ei ole ihan ilmaisia. Onneksi niitä oli jäänyt aikasemmista projekteista niin ei kirpassu niin paljon. Kiinnityksiä vielä varmistelin alumiiniteipillä, nuo eristeiden liimat kun tahtoo ajan myötä irtoilla lämmön kanssa. Aluteippi pysyy kyllä, moottorikelkassa olen käyttänyt suojaamaan muoviosia pakoputkien ja muiden kuumien osien vaikutukselta ja hyvin on pysyneet kiinni.

Etupenkit oli tapansa mukaan seuhkana, niitäkin olen katsellut jos sopivasti löytäis. Kaikki kankaat sisältä pestiin reilusti 60 asteessa, periaatteella että kestää jos kestää, ja kestihän ne. Ei ne hyvältä kyllä näytä mutta jos nuo ehjänä saa asennettua paikalleen niin ei tarvi uusia teettää. Vaahtomuovit pestiin altaassa polkemalla kuin parastakin viiniä ja huuhdeltiin pitkään ja hartaasti. Pesuveden väri oli mielenkiintoinen jo ensimmäisen patjan jälkeen, eli vettä sai vaihtaa melkeimpä juoksuttamalla. Alkovin patja on vielä pesemättä, tuttava suositteli sinne jousipatjaa joten se on vielä ajatuksen asteella kehittymässä.

Kasettivessaa suunnittelin kun tuon lahonnut vessa pitää kuitenkin purkaa ja uusia. Tyhjennysluukun sijoitus aiheuttaa ongelmaa koska takanurkassa on boileri, vesipumppu ja nestekiertolämmityk sen paisuntasäiliö, eli patteriverkoston korkein kohta on vielä tuolla nurkassa. Mutta, sitä sietää vielä miettiä, ja ratkaisuja pähkäillä. Septitankki voisi olla yksi vaihtoehto, samalla voisi laittaa toisenkin säiliön kun nyt menee muutenkin kaikki vedet suoraan maahan. Raikasvesisäiliökin on 20l kanisteri joka haiskahti liuotinpesuaineelle . ???

Hankin jo valmiiksi 4mm koivuvaneria, xps eristettä, mitallistettua puutavaraa joka on sahattu 48/123mm lankuista 48/50 soiroiksi, uretaaniliimaa ja vaahtoa. Näillä pitäsi nyt saada katto tehtyä uusiksi eristeiden ja sisäpintojen osalta.

Nämä helteet ei vaan yhtään helpota pohjosen miestä, kopissa reilusti yli 30 lämmintä ja sopivan tunkkaista niin eipä paljon mieli mettä keittele. Onneksi kaupasta saa helpotusta..  ;)

Purku siis jatkukoon.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:24.12.2023 kello on 15:35
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #1 : 8.08.2014 kello on 16:28 »
Seuraillaan remontin kehittymistä. Näyttää puuhaa olevan joksikin aikaa. :D

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:13.08.2018 kello on 21:58
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #2 : 8.08.2014 kello on 23:47 »
.. ja miehen tuntien voi rojektissa kestää  ;D

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 1.07.2018 kello on 09:39
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #3 : 9.08.2014 kello on 00:46 »
Pehmeimpiin pelteihin tuplasti bitumia? :o

Tsemppiä projektiin.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
 • Only dead fish go with a flow
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #4 : 9.08.2014 kello on 13:25 »
Noh, pehmeimmät siis niitä löysimpiä peltejä..

Voihan niissä rojekteissa kestääkki, hyvää ku ei saa hosumalla ja huonohan se oli valmiiksi. Yleensä köyhä joutuu meneen lompakon mukaan ja siinä voi joskus kestää..

Mutta nyt ku ei oo enää jalkakaan paketissa ja nilkkaki alkaa pikkuhiljaa taipuun niin voi jotain saada aikaseksikki. Ovi on kuitenki ennakko-odotusten vastaisesti liimattu nippuun. Siihen oli joskus vaihdettu vaneri eikä sitä oltu liimattu eristeeseen kiinni, samoin sisälle oli poikkipuu vaihdettu (lisätty?) painekyllästettyyn ja saranoiden kohdalla oli isot kolot eristeessä ja tukena sisällä pikkuiset puupalat. Ihmekkään kun ovi vähän retkui. Nyt siellä on jetit puupalat tavallisesta sahatusta puutavarasta ja koko paketti urtsilla liimattuna. Päällä oli prässinä toista sataa kiloa renkaita. Tästä kokemusta kerättynä voi uskaltaa tuonne auton sisällekki liimaileen.

Nyt ovi on kitattuna ja odottaa hiomapaperin kosketusta ja maalia. Kitattu siis se kärsiny puuviilu urineen sileäksi. Mietin vielä että laitanko päälle (printti)vinyylin vaiko pelkän maalin.

Tyttö piirteliki jo mallin..


*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
 • Only dead fish go with a flow
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #5 : 11.08.2014 kello on 21:36 »
Korotetun osan katto onki simppeli purkaa, mutta takapään osassa on vaneri myös peltiä vasten... Onko viime hetken pirkkaniksejä tuon purkamiseen ilman pyöräkonetta tai dynamiittiä?

On muuten hieman tiukassa. Tuo vaneriki, jos minun silmät ei aivan kauheita valehtele, näyttää ihan tammiviilulta. Oiskohan tuo kuitenkaan?

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:24.11.2022 kello on 11:23
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #6 : 12.08.2014 kello on 07:30 »
Se on takaterassin vahvike. Ei kannata purkaa jos ei ole lahonnut, on taatusti tiukassa.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
 • Only dead fish go with a flow
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #7 : 13.08.2014 kello on 14:08 »
Onhan se tiukassa ja märkä, laidasta pahimmoilleen lahonnut. Kattelen justiin vaihtoehtoja jos uusis koko takapään katon pellityksen. Lasikuitulevyä ajattelin mutta sitähän ei tahdo löytyä. Jos on tietopaikkoja mistä tilata 2-3mm lasikuitulevyä rullassa niin linkkejä kehiin! :)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
 • Only dead fish go with a flow
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #8 : 20.08.2014 kello on 01:05 »
Pitäähän se mökkiauto suojaan saada..

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
 • Only dead fish go with a flow
Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
« Vastaus #9 : 27.08.2014 kello on 01:21 »
Ja niin on tullu välissä kasattua hirsilato kehikosta lähes valmiiksi, siinä sivussa myös tuo oma katoskötös tuli suht valmiiksi. Iltasella kävin muutaman vinorevan laittamassa ettei tuuli kaada koko hökötystä kun tuli muutama seinäpressukin laitettua paikalleen. Autosta olen repiny kattoa vähän enemmän auki ja nyt kun se on katon allakin niin se voi ehkä hieman kuivahtaakkin. Kun saan suojasta päätyseinätkin umpeen niin käyn hetimmiten auton lämmitysjärjestelmä n läpi että voin pitää autossa lämpöjä päällä kuivumisen edistämiseksi.

Sovittelin tuossa päiväsellä mikroaaltouunin yhteen yläkaapeista ja näyttäis muuten takakilvessä olevan 1080w tehontarve. Paljonko tämmönen käytännössä tarvii invertteriltä ja paljonko akkukapasiteettiä noin yleensäkkin kannattaa varata hupiakuiksi? Käytännössä tuota 220 sähköä ei tarvitse kuin mikroon ja kahvinkeittimeen(termosmalli ettei jatkuvaa lämmittämistä). Toki keittimiä saa edukkaasti 12v kamppeinakin, mutta mutta... Sama sitten jo keiteillä kaasulla pannukahvit, ainaki on hyvää.

Kattelinki invertteriksi jo alustavasti nuita saksanmaalta saatavia kiinanihmeitä joissa oli hurrrjia teholukemia... ;) Onko näistä tai vastaavista kenelläkään kokemuksia?

 • Vieras
 • Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
  « Vastaus #10 : 27.08.2014 kello on 07:41 »
  takakilvessä olevan 1080w tehontarve. Paljonko tämmönen käytännössä tarvii invertteriltä ja paljonko akkukapasiteettiä noin yleensäkkin kannattaa varata hupiakuiksi? Käytännössä tuota 220 sähköä ei tarvitse kuin mikroon ja kahvinkeittimeen(termosmalli ettei jatkuvaa lämmittämistä).

  Meillä 800 watin mikro ja 1kW invertteri joka riittää vallan mainiosti tuolle mikrolle joka ottaa käynnistettäessä n. 1100 - 1200 wattia mutta sehän on vain sellainen hetkellinen piikki jonka kilowattinen invertteri kyllä jaksaa mutta voi olla että mikrosi vaatii 1.5 kW invertterin. Akkuna yksi 100 Ah joka riittää ruokien lämmittämiseen nelihenkiselle perheelle ja kahvien keittämiseen mutta kylläpä se sitten akku alkaakin olla jo aika finaalissa joten jos vaan enempi niin sitä parempi.

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:21.05.2024 kello on 11:05
  • Kulkija
  Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
  « Vastaus #11 : 27.08.2014 kello on 08:15 »
  Sama sitten jo keiteillä kaasulla pannukahvit, ainaki on hyvää.

  Mainio vaihtoehto. Tällä foorumilla moni on innostunut El Rod -pulputuspannuista eli perkolaattoreista, joilla saa kaasuliedellä mainiota kahvia. Jostain niitä on aina löytynyt halukkaille. Ei lopu akku eikä varmasti mee rikki.  Thumb

  Mikro on aika tarpeeton muille kuin vauvaperheille ja eineksensyöjille. Mullakin sellainen on, mutta ei invertteriä, vaikka akkuja olisi 180 Ah. Ehkä kerran vuodessa kaipaa mahdollisuutta käyttää sitä, kun ei ole johdon päässä.

  150-300 W invertteri on hyvä, niin saa akut ladattua puhelimista, kameroista sun muista.

  *****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
  • Only dead fish go with a flow
  Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
  « Vastaus #12 : 27.08.2014 kello on 08:51 »
  Kyllä se mikro sinne tulee. Mulla kun on sellasia päivän/viikonlopun reissuja joilla ei hirveästi tule kokkailtua niin tommonen helppo vaihtoehto tarttee olla. Jonkun sortin agrigaatti tarttee kans keksiä, saa latailla akut ja lämmittää auton moottoria samalla, kuitenki tulee tuolla syrjäseuduilla kuljettua ja monesti tuo pakkanenki ahistelee. Aurinkopaneelia kans ajattelin kaveriksi, noin niinku ylläpitolaturiksi, eli pitää noihin perehtyä paremmin kun niitten aika koittaa.

  *****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:23.03.2024 kello on 00:05
  • Only dead fish go with a flow
  Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
  « Vastaus #13 : 9.09.2014 kello on 15:17 »
  Tulipahan purettua lisää. Mietityttää nuo vanhat puut kun eivät ole lahonneet... Antaisko niiden kuivua muutamia viikkoja ja sitten laittais uudet eristeet ja vanerit. Pitänee niiden antaa nyt vähän kuivahtaa ja sitten tarkistaa miten niiden kanssa menettelee. Kattoterassin vahvikevaneria en irrota, ellei jostain löydy erittäin edullisesti uutta kattopeltiä, mutta silloin uusinkin koko takaosan. Vaneri kun ei ole juurikaan lahonnut kuin muutamista paikoista, ei juuri heikennä rakennetta. Antaapa senkin kuivahtaa nyt lisää niin selviää paremmin.

  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:36
  Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
  « Vastaus #14 : 11.09.2014 kello on 22:37 »
  Tuollaisen Kipor 2000 ig:n hommasin 2013 keväällä, vaunukäyttöä ei ole vielä tullut mutta jotain muuta kuitenkin. Hintaansa nähden (279 €) hyvä Hondan kopio.