rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Weinsberg Carabus 600 ME  (Luettu 7443 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:35
Weinsberg Carabus 600 ME
« : 14.12.2021 kello on 13:31 »
Ystävämme Jarno on ostanut itselleen kyseisen retkeilyauton. Autoa tilatessaan Jarno valitsi autoon lähestulkoon kaikki lisävarusteet mitä siihen on saatavilla. Ulkonaisesti Jarnon Weinsberg Carabus ei paljoa poikkea normaalista, mutta pikkuisen asiaan tutustumalla huomaa, että eroa on - JA PALJON!!

https://youtu.be/PvnFYCxj-84

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 13:44
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #1 : 16.12.2021 kello on 09:05 »
Selkeästi uuden ostaja on lähtenyt hommaan 'ajaminen edellä'.  Thumb
Usein se satsaus kohdistuu siihen piironki osaan (pelkästään). Ainakin videon perusteella tässä itse alustaan. Niinhän se pitäisi olla jos tarkoitus on liikkua, eikä vain maata  :laugh:
Selkeästi hänelle itselleen varustellut autoa (liikkuu yksin?).

Tokihan noita parannuksia voi tehdä pikkuhiljaa kokemuksen kautta, laajemmalla kuin tehtaan/jämyn rastilistalla. Ei tosin tuota avustinpuolta juurikaan..

Saatesanat, mielipide W:stä ei ollut kovin julkaisukelpoinen - mutta ytimekäs 8)

Toinen juttu on miten käytettynä noita satsauksia arvostetaan. Tuntuu, että niiden arvo tippuu nopeammin kuin auton.. jos edes paritonnia 10v päästä hinnan lisää.
Tuon kokoisessa retkuleessa, onko merkitystä +40hp ostoksella? Rekasta pääsee ilmankin ohi helposti, yli nopeutta vieläkin helpommin.. ja ainakin isompikopppaisella lomabudjetti palaa autobahnanopeuksiss a jo reilun satkun vauhdilla - puoltoista sataa menee jo 'rahanpolttamiseksi (mutu) :P

Tuo luimupeiliominaisuu s jakaa ehkä mielipiteitä.
Aika riskillä ajaa 'vyötärölihavan' puolintegroidun tai alkovin kanssa, jos sentit ovat korvista kiinni  - ainakin minä olen useasti mennyt paikkoihin joissa peileihin ollut vain joku sentti, eli reilu kymmenen senttiä pärekoriin  :o Siinä ei kummoista ratinliikettä tartte pitkällä takaylityksellä ruhjeisiin.

Täysintegroidussa nuo etukulmat jo täydellä auton leveydellä, ja peilit siksi lähempänä koria. En luimistaisi missään tilanteissa vaikka liikkuisvatkin  ;)

Vähän pedantilta kokneelta käyttäjältä voi tulla hyviäkin vinkkejä tuo kokoluokan autosta, varsinki jos muunkokosista löytää vertailupintaa. Video vaatii jatko-osan piirongin puolelta  Thumb

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:35
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #2 : 16.12.2021 kello on 09:42 »
@885k Kiitos asiallisesta kommentistasi. Loppuvideon lisävarustelistauks esta näkyy, että asunto-osan puolellekin on tullut aika monta rastia, mutta ne on sen tyyppisiä juttuja mitä aika monessa muussa autossakin on. Pitääksemme ton viideon edes jotenkin siedettävän lyhyenä jätettiin tarkoituksella asuinosa esittelemättä.
Jos mulla olis pinkka kunnossa olisin itekkin rastinut alustaan lisää varusteita. Mutta ehkä joskus seuraavassa elämässä  :D

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 13:44
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #3 : 16.12.2021 kello on 09:58 »
Peltikuoriaisen asunto-osan esittely voisi olla sikäli opettavainen, että se voisi rutata jotain olettamuksia/luuloja ja tuoda sen näppäryyksiä. Sellaisen valinnut on usein valintaansa päätynyt ehkä 'styroksikopeista' saaduin kokemuksin.
Mutta myös puutteita ei tarvitsisi peitelläkään.. tietty korostaen sopivasti hyviä puolia, että positiivinen kuva jää.

Monesti näissä esittely videoissa saisi olla huomioita karavaanareiden koon vaikutuksesta tilojen toimivuuteen hänellä vs toisella - meitä on pitkiä, pätkiä kuten paksuja, hoikkia ja kaikkea noiden väliltä. Pienessä tilassa merkityksellistä  8)

*****
 • Päivämatkailija
 • Viimeksi paikalla:15.11.2023 kello on 22:00
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #4 : 18.12.2021 kello on 17:05 »
Peltikuoriaisen asunto-osan esittely voisi olla sikäli opettavainen ...
Katellaan, jospa vaikka Vesan kanssa saataisiin joskus tehtyä sitten siitäkin puolesta jonkunlainen video.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:01
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #5 : 18.12.2021 kello on 17:59 »
Saatesanat, mielipide W:stä ei ollut kovin julkaisukelpoinen - mutta ytimekäs 8)

Tää oli mun mielestä koko videon paras kohta. Kun kyllähän se on niin että ihan sama millä Rainbowlla tai Pirkalla ihmiset reissaa niin aina ne on niin 200% täydellisiä että oksat pois, niin todella mukava kuulla että jollain on munaa sanoa ettei omassa koslassa kaikki ole ihan niin tiptop ja mahtavaa.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 8.02.2024 kello on 07:41
 • 400 cid, kauppakassi
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #6 : 18.12.2021 kello on 18:50 »
Just näin. Itellä on ollu elämän varrella monennäköstä ja kokosta vehettä,eikä vielä täydellistä ole tullu vastaan.. Matkamökki kokemusta ei ole kuin tuosta nykyisestä, joten sillä saralla olen noviisi.. Tosin jos se pinkka ei rajoittais harrastuksia, niin ehkä se 200 rosentin laitekin löytyis.. ;D

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:19.02.2024 kello on 18:49
Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Vastaus #7 : 26.01.2022 kello on 14:43 »
Totta, eikä auta elämänkokemuskaan ja edes pitkä ja monipuolinen ura automekaanikkonakaa n nyt jo ex sellaisena kun nämä matkailuajoneuvot ovat lukuun ottamatta täysin yksilöllistä tehdastilaus hifistelyä, aivan liian usein "palapeli" hommia  :-\

Niihin on varmaan jätetty myyntiteknisistä syistä aina sen verran parantelun varaa ja puutteita ja toimimattomuutta, että käyttäjä tympeytyy ja vaihtaa melko nopeastikkin uuteen?

Itselläni on nyt kolmas retkiauto jo lyhyellä aikavälillä menossa ja kaksi puoli-integroitua ollut myös, kaikki uutena hankittuja ja jokaisessa ollut suoranaisia puutteita ja varsin harmillisia vikoja, johtuen huonosta laadun valvonnasta jne.

Harkitsen parhaillaan laittavani taka-akselille lisäilmajouset, niissäkin on eri malleja, tuossa Vesa Kaartin esittelemässä Weinsbergissa oli kai "apujousina" kierrejouset, se on tietysti edullisin ratkaisu ja useinmiten ehkä
riittäväkin poistamaan Fiatin ja sen sisarmerkkien alkeellisen takajousituksen epämiellyttävyyden .

Näissähän on takaosan jousitus melkein hevosaikakaudelta jyskeineen ja ryskeineen ,tienpinnan pienimmissäkin katkoissa  Thumbd


 • Vieras
 • Vs: Weinsberg Carabus 600 ME scandic edition
  « Vastaus #8 : 7.11.2022 kello on 20:03 »
  Ostin juuri vm. 2022 uuden, nyt ajettu 1500 km.
  Yksi pakkasreissu tehty, -10 ja tuulta.
  Hyvin tarkeni, ei vetänyt mistään. Lämmitys vain kaasulla ja säätö +19.
  Olipa mukavaa aamupakan ja päiväruuan laitto.
  Tiellä autolla oli mukava ajaa. Tämä auto on todella hiljainen. Plen hyvin tyytyväinen autooni. Toivottavasti en vuonna pääsemme usein reissuun!