rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Fiamma markiisin säätö  (Luettu 2589 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:26.05.2023 kello on 07:19
Fiamma markiisin säätö
« : 17.09.2021 kello on 08:14 »
Jos jollakulla jää markiisi irvistämään päädystä sitä kiinni laitettaessa, tää saattaa auttaa
https://youtu.be/sIXogZYy0IY

*****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 05:52
Vs: Fiamma markiisin säätö
« Vastaus #1 : 17.09.2021 kello on 09:08 »
Hyvää onnistumista  Thumb
Tuubista löytyy usein hyviä neuvoja - joskus löytäminen on työlästä, varsinki hyvän.

Mikä tuota (irvistämistä) aiheuttaa, niitäkin syitä kannattaa pohtia. Käytetyn ostaneella voi olla vaikea käyttötapaa, huoltohistoriaa on tietää, mutta uuden kohdalla helpompi, jos on havainnut muutosta.
Minusta 3 muutosta pitkässä juoksussa tapahtuu; kangas venyy reunoista eri tahtia (toisilla jopa keskeltä eniten), kelausputki kiertyy käytössä (vanrsinki jos tuo toinenpää yritetään laittaa lukkoon kammesta) ja kotelon ulostuleva etureuna taipuu virheellisessä käytössä banaaniksi.

Yksi mikä myös edesauttaa kaikkien (3) virheiden etenemistä on videossakin näkyvä vika/puute/asennusviimeistelyn/jälkisäädön puute on linkkuja kannattelevien jousivoimien säätö.
Näkyy, kun olet veivannut markiisia ulos 1½m (ei jalkoja massa) - katso kauempaa onko ulostullut koteloreuna samassa linjassa seinäkotelon kanssa ja ottaako linkut (molemmat tai toinen) kotelon alareunaan?
Minusta ei (ainakaan tuosta kuvauskulmasta nähden) linkut ole oikeassa säädössä, eli takapää roikkuu. Se irvistänyt pää roikkuu, ja saattaa linkkunivel laittaa hanttiin viimesenteillä. Ne on säädettävissä.
Yhtälailla kosekee Omnistor/Thule merkkiäkin. Vuosien varrella tarttevat tarkastusta ja säätöä..

E: käyttöä koskeva neuvo vielä. Koskaan ei pitäisi kelata markiisia sisään jalat maassa, niin ettei niiden säädöllä ole merkitystä eli ulostullut kotelolista pitäisi aina olla linjassa seinäkotelon kanssa (sisäänkelauksessa). Ainoastaan silloin kangasta kelataan tasaisen suoraan aiheuttamatta siihen vääntöä. Varsinkin uudessa tärkeätä kun vielä suor/venymättä vielä  Thumb
Ainakin insinöörillä tekee pahaa katsella kun väki vääntää markiisia potkurille jotta sadevesi painuisi haluttuun kulmaan - kyllä se menee hyvin pienellä pituuskallistuksell a. Se ei pussin syntyy tee kuin lisää - uloskallistuksen puute..

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:26.05.2023 kello on 07:19
Vs: Fiamma markiisin säätö
« Vastaus #2 : 17.09.2021 kello on 17:07 »
@88k5 Hyviä vinkkejä. Kiitos