rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Kirjoittaja Aihe: VW Grand California 600 / 680  (Luettu 9071 kertaa)

 • Vieras
 • VW Grand California 600 / 680
  « : 30.04.2021 kello on 19:36 »
  Hyvää Vappua kaikille!
  Harkitsemme retkeilyauton hankkimista matkailuauton asemasta. Ensisijaisesti käytettyä, mutta priima kuntoista. Grand California on tullut esille. Olisiko kenelläkään sellaista Kymenlaakson lähettyvillä, jota voisi käydä katsomassa tutustumismielessä? Olen nähnyt uuden 600 liikkeessä, en yhtään 680 livenä. En myöskään käytettynä ensinmainittuakaan. Käyttökokemukset tietysti kiinnostavat, samoin teidän arvionne hintalaatu suhteesta ja käytettävyydestä, kun niin merkittävän paljon kallimpi kuin karkeasti saman kokoluokan matkailuautot.
  Kiitos
  Arto

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 10:40
  • Kulkija
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #1 : 30.04.2021 kello on 20:07 »
  En tunne tätä Volkkaria yhtään (toki olen esittelyvideon katsonut), mutta innostan oikeasti vertailemaan samanhintaiseen oikeaan matkailuautoon.

  Kannattaa katsoa pintaa, joka on hieno, syvemmälle. Toki tarve lopulta ratkaisee, mutta jos on tarkoitus reissata talvella ja tehdä pitempiä reissuja, niin vaaka kallistuu äkkiä oikean matkailuauton puolelle.

  Toki retkeilyautoilijat ovat oma heimonsa, mutta Volkkarin yritys tarjota premium-retkeilyautoa ei oikein toimi mun mielestä.

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 07:11
  • viva la France
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #2 : 30.04.2021 kello on 21:15 »
  Parilla palstalaisella taitaa tuommoinen olla. Haku toiminnolla löytyy ketju noista volkkareista.

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 10:40
  • Kulkija

  *****
  • Matkailija
  • Viimeksi paikalla: 3.05.2021 kello on 05:24
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #4 : 30.04.2021 kello on 21:55 »
  Kiitos vastauksista. Olen saanut lähtökohtaisesti saman tyyppistä palautetta suomalaisilta ihmisiltä kautta linjan (pl liikkeen myyjät), onko teillä avata lisää ehkä ennenkaikkea siitä, eikö nämä tai tämä retkeilyauto vastaa huutoon ajo-ominaisuuksien tai koon suhteen kätevyytensä(?) puolesta? Onko niin ettei retkeilyautoa kannata mielestänne ostaa missään tapauksessa perinteisen(mmän) matkailuauton asemasta?

  *****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:32
  • Nissan NV200 Tramobil
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #5 : 30.04.2021 kello on 22:07 »
  Kyllähän se on ihan käyttötarkoituksest a kiinni! Onko tarkoitus oleilla pitkiä aikoja kerrallaan ja montako henkeä vai vaan pari yötä kerrallaan? Säilytys tiloista myös kiinni. Talvella ulkona peltikuorinen puolustaa paikkaansa.
  Kokeilemalla tietää parhaiten mikä itselle sopii. Yleensä vasta 3:mas tai 4:jäs auto vasta osoittautuu parhaaksi!

  *****
  • Matkailija
  • Viimeksi paikalla: 3.05.2021 kello on 05:24
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #6 : 1.05.2021 kello on 06:18 »
  Juuri tämän suuntaisesti ja samoilla perustein olen saanut neuvoja. Kesällä pitkiä aikoja eli viikkoja, mutta paikkaa vaihdellen, ei pitkää paikallaan oloa esim leirintäalue tyyppisissä olosuhteissa, muina vuodenaikoina lyhyitä muutaman päivän reissuja. Ympärivuotinen käyttöön. Paljon urheilua ja ulkoilma aktiviteetteja (juoksu, hiihto, vaellus, toisinaan pyöräilykin), Edelleen haen niitä retkeilyauton sellaisia ominaisuuksia mitkä lyövät matkailuauton selvästi. Käytännön eroa ja merkitystä (hyötyjä) pienempien mittojen johdosta. Kävin koeajamassa uuden Californian, ilman muuta todella laadukkaan oloinen ajo-ominaisuuksiltaan. Yksinkertaistettuna "selvästl" paremman tuntuinen kuin vaikkapa Carado, minkä koeajoin toisaalla myös. Californian suhteellisen korkea hinta hinta mietityttää jonkin verran. Edellisten hintaero (~samankokoiset uutena) on n 17000€. Meillä projekti lähti ajatuksesta kompaktin retkeilyauton hankkimiseksi. Nyt tutustuttuani aiheeseen, tietoa tulee kovin paljon kahdesta vastakkaisesta näkökulmasta.

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 10:40
  • Kulkija
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #7 : 1.05.2021 kello on 09:17 »
  Eristys on suurin ongelma, jos tuntuu että tilat riittää. Se on retkeilyautossa väistämättä puutteellinen. Viihtyvyys riippuu sietokyvystä. Jos telttaan vertaa niin onhan retkeilyautokin hyvä.

  Seuraavana tulee tavaratilan riittävyys. Takatallillinen matkailuauto on aika ylivoimainen, kun romut ovat omassa tilassaan, ei sängyn alla, ja tilaa riittää.

  Kannattaa vertailla niin puoli-integroituun kuin integroituunkin matkailuautoon ja katsella eri valmistajia. On helppo olettaa, että ajo-ominaisuuksiltaan VW on monessa kohtaa mainio, mutta se on vain osa kokonaisuutta. Niinkuin ulkonäkö, jonka painotus on suurin vaaran lähde pyrkimyksissä itselleen parhaan mahdollisen auton hankintaan.

  Carado on vain suuntaa antava verrokki, kun se on alemman hintaluokan merkki ja tuo California taas retkeilyautojen kalleimmasta päästä.

  Arkikäytössä retkeilyauto on toki huomattavasti näppärämpi. Jos aikomus on hankkia ainoaksi autoksi, niin tuo on vahva peruste. Itse en omalla 8-metrisellä arkiajoja aja, mutten paria vähäistä poikkeusta lukuunottamatta ajanut 9 vuoden aikana edellisellä kompaktilla matkailuautollakaan .

  Asiantuntevan ja rehellisen liikkeen myyjän löytäminen on koko ajan vaikeampaa, etenkin useamman myymälän firmojen kohdalla.


  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:20
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #8 : 1.05.2021 kello on 09:24 »
  Edelleen haen niitä retkeilyauton sellaisia ominaisuuksia mitkä lyövät matkailuauton selvästi. Käytännön eroa ja merkitystä (hyötyjä) pienempien mittojen johdosta

  Pienemmät mitat ovat  lähinnä harhaa.
  6-7 metrin peltikkoppa ei ole sen lyhyempi kun 6-7 metrin matkailuauto.
  10cm pienenpi leveys ei tuo mitään etua, vain haittoja.
  Yksi selvä mittaetu peltikoppaisella on: akseliväli.
  Se on aina pitempi, verrattuna samankokoiseen 'oikeaan' ja vaikuttaa siten ajo-ominaisuuksiin.

  *****
  • Matkailija
  • Viimeksi paikalla: 3.05.2021 kello on 05:24
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #9 : 1.05.2021 kello on 12:05 »
  Erittäin asiallisia ja perusteltuja kommentteja. Tätä toivoinkin. Kiitos. Arviointi jatkuu. Otan mielelläni vastaan jatkohuomioitakin. (olisin vuokrannut ensimmäisen vaikka koko loppuvuodeksi ja kokeillut sillä, mutta eihän se tässä maailmantilanteessa ole oikein mitenkään perusteltu ratkaisu, ainakaan taloudellisesti.

  *****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 07:07
  • Karawaanari
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #10 : 2.05.2021 kello on 16:59 »

  *****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:50
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #11 : 2.05.2021 kello on 20:59 »
  Et ole kertonut montako immeistä pitäis reissuun mukaan saada ja mitä harrastusvermeitä  . . . 

  https://www.lapcaravan.fi/puoliintegroidut/giottiline-siena-330 

  Edellä oleva pituutensa ja hyvän suihkutilan puolesta Ok mutta en itse tarvitsisi kuin tilat kahdelle . . . Kahdenistuttavaosa pois ja pöytä eritavalla toteutettuna niin voisi olla Ok . . . 

  Vaneista olen löytänyt joitan malleja jotka voisi kiinnostaa itseäni 2 paikkaisena . . .

  Yhtenä vaihtoehtona retkuiluauto tuolla samaisella valmistajalla . . .

  https://www.lapcaravan.fi/retkeilyautot/giottivan-60t

  *****
  • Matkailija
  • Viimeksi paikalla:23.05.2022 kello on 19:00
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #12 : 4.05.2021 kello on 10:00 »
  Meillä on alla Tammikuussa suomeen saapunut C1-kortilla ajettava 3.88tonninen max 100km/h VW Grand California 680 4motion johon on mittariin kertynyt tähän mennessä reilu 9000km. Yövyttykin on aina -20 asteen pakkasista alkaen. Tässäpä hieman kokemuksia siitä.

  Autona ihan mukava ajaa vaikkakin pitkähkö akseliväli tekee tästä huonon kääntymään. Adaptiivisella cruisella on mukava päristellä menemään. Tehot riittää ihan hyvin jopa ohituksiin.

  Lämmityksenä meillä Diesel-versio joka jaksoi pitää kärryn lämpöisenä -20 pakkasessakin vaikka meillä ei edes ikkunoissa ollut lämpösuojia. Akkuahan tuo lämmitys noissa pakkasissa söi aika reilusti ja useamman yön yöpyminen putkeen ilman latausta ei kyllä onnistu. Eli autoa joko roikkaan tai sitten ajelua/tyhjäkäyntiä että akku latautuu.

  Ongelmia/vikoja on kyllä riittänyt:

  Vessassa on valot liiketunnistimella jotka reagoivat lämpätiloihin, eli valot räpsyy itsestään pakkasessa kuin myös syttyilevät ja sammuvat itsestään kun autossa on lämmitys päällä kun vessaan puhalletaan kuumaa ilmaa.

  Diesel lämmitys sammuilee itsestään herjaten että akku on tyhjä vaikka akussa varausta 80%, eli kun yöllä herää että palelee niin eikun käynnistelemään lämmitystä uudestaan.

  Auton sivulla oleva sähköinen porras jonka pitäisi avautua ja sulkeutua kun sivuliukuoven avaa toimii silloin kun sitä sattuu huvittamaan. Eli välillä jää aukeamatta ja välillä jää sulkeutumatta. Asunto-osassa olevasta ohjauspaneelista porrasta voi ohjata manuaalisesti että sen saa takaisin sisään.

  Asunto-osan ohjauspaneeli taas lakkaa välillä reagoimasta osaan painalluksista eli vain osaa toimintoja voi käyttää mutta tämän saa bootattua päävirtakytkimestä jos on sen lisävarusteena ruksinut. Bootin jälkeen taas toimii jonkin aikaa. Mitähän lie tehdään jossei sattunut päävirtakytkintä ruksimaan :o

  Viimeisimpänä kun otimme vedet ensimmäistä kertaa autoon sisään niin huomattiin että siellähän ne valuu pitkin vessaa. Autoon on jätetty tehtaalla vettä hanoihin/letkuihin ja kun auto toimitettiin Tammikuussa suomeen niin nyt on ainakin vessan hana ja takaosan ulkosuihku jäätynyt hajalle.

  Nyt odotellaankin varaosia ja korjauksia ettei mene koko kesän reissut pilalle.  *****
  • Matkailija
  • Viimeksi paikalla:22.07.2021 kello on 13:33
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #13 : 28.05.2021 kello on 12:37 »
  Täällä yksi GC 600 omistaja Etelä-Suomesta.
  Auto on my. 2020 ja oli ensimmäisiä 3/2020 maahan tulleita, joten isommat 2019 mallisten lapsuudenviat jo korjattu.

  Muutama pohjoisen reissu takana ja tyytyväisiä oltu. Laite on "auto edellä" tehty, ja tämän huomaa ajettavuudessa, viimestelyssä ja laadussa muutenkin. Koko juuri passeli kakkosauton käyttöauton virkaan, ja ajelenkin mielelläni lyhyiempiäkin siirtmiä tällä. Seisontakorkeus sisällä ainutlaatuinen. Muutaman modifioinnin/tuoteparannuksen olen tehnyt itse.
  Olisi kivaa jakaa kokemuksia omisajien kanssa!

  *****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:24.06.2022 kello on 11:07
  Vs: VW Grand California 600 / 680
  « Vastaus #14 : 1.07.2021 kello on 14:27 »
  Olisiko kenelläkään jakaa lisää kokemuksia tästä kapineesta? Erityisesti 600:nen ja lapsia mukana kuskaavien kokemukset siitä olisivat tervetulleita.

   

  Sivustoa katsottu kertaa

  Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

  karavaanari.org powered by Debian Linux