rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: ITALIA  (Luettu 40714 kertaa)

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:42
 • Kulkija
ITALIA
« : 28.12.2010 kello on 21:28 »
Kahteen eniten kiinnostavaan kohteeseen on pari vinkkiä:

Rooma: Ainoa alue GRA:n eli kaupungin ympäröivän kehätien sisällä on Camping Flaminio, josta on kohtuulliset julkiset yhteydet Rooman keskustaan eli sen pohjoisreunalle, piazza Popololle.

Venetsia: Järkevintä on mielestäni ajaa Lidolle, eli itäkautta Venetsian ohi ja laguunin päähän, paikkakunta on Lido di Jesolo. Siellä oltiin aikanaan alueella ihan vaporetto-laiturin vieressä, mistä pääsi kovalla hinnalla Venetsian kaupunkiin. Suosittelen vuorokausilippua, ja niillä hinnoilla saattaa kannattaa kokeilla pummilla ajamistakin.

Ja vähän muutakin:

Sesonkiaikana kannattaa välttää Toscanaa, jonka alueet pullistelevat lähinnä saksalaisia aseveljiä. Alkukeväästä on huomattavan mukava kohde.

Elokuussa Italia on lomien vuoksi lähes kiinni ja saattaa olla hiton kuumaa, rannat ovat ammuttuna täynnä paikallisia. Paremmat matkustusajankohdat ovat huhti-toukokuu ja syys-lokakuu, riippuen hiukan alueesta. Pääsiäisenä Rooma on mahdoton, tuli koettua tänä vuonna sekin.

Italia paranee etelään ajettaessa, mutta se on kieltämättä makuasia. Campanian ja Calabrian rannikkoseudut ovat huikeita, Sisiliasta puhumattakaan. Mutta sinne asti ajaminen vaatii aikaa. Minä en ole niin alhaalla käynyt kuin repun kanssa, useampaan kertaan, mutta kahtaenvaihda on.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2013 kello on 19:46 »

*****
 • Aluevalvoja
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:01
 • Autossa on pyörät
Vs: ITALIA
« Vastaus #1 : 12.01.2011 kello on 16:29 »
Jep. Sisilia on upea matkakohde. Tosin sinne ei kannata kahdenviikonreissul le mennä. Mekin kiersimme saaren myötäpäivään ja vietimme aian jonkun päivän kohteessa. Parhaassa viikon. Samoin tullut muuallakin kierreltyä tässä reilun parinkymmenenvuoden aikana. Mikäli haluaa lisätietoja niin kysyy. Kun en mikään "ruuneperi" ole niin ei tule matkakertomuksia kyhäiltyä.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:42
 • Kulkija
Vs: ITALIA
« Vastaus #2 : 14.01.2013 kello on 17:54 »
Muistelen tähän 2012 reissun alueet Italiasta.

Reissua koskeva suunnittelu- ja raportointiketju on täällä. Varoitus: sisältää myös erilaisen reissun suunnittelua, jutustelua, vähän vänkäämistä, offtopicia ja vököstelyä.

Stellplatzit vain matkailuautoille, muut paitsi Milanon Cascina Gaggioli sekä Paestumin, Valdimonten, Luccan ja Volterran stellplatzit ACSI alennuskorttialueit a.

Reitin hahmottamiseksi todettakoon, että se kulkee Milanosta itärannikolle Ravennaan, siitä rannikkoa etelään Apuliaan (Alberobello, Lecce, Ugento), Materan kautta länsirannikolle Campaniaan (Paestum ja Seiano(Napoli)) ja edelleen länsirannikkoa pohjoiseen päättyen Milanoon.

Milano: Stellplatz Cascina Gaggioli http://www.cascinagaggioli.it/EN_vers/EN_Index.html , tilaa 8 matkailuautolle, suihku, vessa ja tilan omien tuotteiden myymälä, mikä on täysin varusteltu lihakauppa. Läheltä ratikka kaupunkiin, silti ihan maalla. Milanosta en hirveästi tykännyt, mutta jos sinne haluaa, niin tämä on ykkönen.

Ravenna: Camping Adriano, rannan lähellä, Ravennaan bussilla. http://www.campingadriano.it/EN/camping-ravenna-italy/acm2/24.aspx . Leirintäalue siinä missä muutkin, täällä koettiin maanjäristys, auto vähän heilui. Ravennassa upeita bysanttilaisia kirkkoja ja mosaiikkeja. Lähellä Mirabilandia -huvipuisto, http://www.mirabilandia.it .

Porto Recanati: Campeggio Bellamare, rannalla. Siisti, järjestelmällinen ja aika persoonallinen alue, mutta ei juuri muuta kuin ranta. http://www.bellamare.it/index.php
Firenze (Troghi) / Camping Village Il Pogetto
(+) uima-allas jossa erikoisuutena uimalakkipakko (!)
Täällä myös. Ostettiin alueelta halvalla.

Manfredonia: La Bussola, hyvin syrjäinen ja vaatimaton, mutta rauhallinen alue. Uimaranta hieno, mutta vesi roskaista. Suosittelen vain etappialueeksi. http://www.la-bussola.it/en

Alberobello: Villaggio camping Bosco Selva, metsäinen pieni alue kaupungin laidalla. Pitkähkö kävelymatka trulloalueelle, mutta kannattaa. http://www.campingboscoselva.it/uk/default.html

Lecce: Camping park Fuori le Mura. Asiallinen stellplatz maatalous/teollisuusalueella. Bussilla kaupunkiin, matka pysäkille ikävä pimeällä, mutta päivällä ok. Lecce on hieno kaupunki. http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/italia/apulia/camperpark-fuori-le-mura-120219/

Ugento: Camping Riva di Ugento, iso alue, hienot rannat. Täällä viihtyy pitkään, alueella kaikki palvelut. http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/italia/apulia/leirint%E4alue-riva-di-ugento-105124/

Matera: Agriturismo Masseria del Panteleone, stellplatz maatilan pihalla, ravintola, kuljetus kaupunkiin. Matera on erityisen hyvin säilynyt, osa asumuksista louhittu kallioon. http://www.agriturismopantaleonematera.it

Paestum: Arkeologisen alueen parkkipaikka, stellplatz. Via Magna Grecian ja Via Nettunon risteyksen vieressä, ihan lähellä temppeleitä. 15 euroa yö, vettä sai. Kohtuullisesti valaistu, puomilla suljettu parkkipaikka. Uskalsi yöpyä, kun seuraavana päivänä meni tutustumaan temppeleihin. http://www.paestumsites.it

Seiano: (Sorrento-Vico Equense, Campania): Seiano di Spiaggia http://www.campingseiano.it . Rannan lähellä alhaalla, laiturilta vuoro päivässä Caprille ja takaisin. Portaat ylös Vico Equenseen, junalla Napoliin, Pompeijiin, Ercolanoon ja Vesuviolle. Pitchit sitruunapuiden alla. Pieni vanhan pariskunnan pitämä alue, erittäin siisti ja edullinen. Kapea sekä jyrkkä tie alas; ei isoille autoille tai vaunuille. Kannattaa varata ennakkoon.

Valmontone: Huvipuisto Rainbow Magiclandin vieressä on stellplatz, mainio sijainti (ks. Google maps) ja hieno huvipuisto. https://www.magicland.it .
Stellplatz oli kiinni, kun me oltiin siellä, joten mentiin ADACin kirjasta bongatulle lähikaupungin yleiselle parkkipaikalle, oli meluisa. En suosittele.

Marina di Montalto: California camping village. Hieno rantaleirintäalue, joskin vaatimattomat pesutilat ja hiekkaiset, roskaiset pitchit isojen puiden alla. Upea ranta, kaikki palvelut, ravintola, kauppa ja ohjelmaa. http://www.californiacampingvillage.com/en/index.asp .

Volterra: Stellplatz kaupungin alapuolella, iso parkkipaikka, parkkimittarit, vesi- ja jätevesihuolto. Ei aidattu eikä vartioitu, joten turvallisuus hiukan kyseenalainen. Kaupunki todella käymisen arvoinen. Kartassa numero 3, matkailuauton symboli. http://www.volterratur.it/immagini/Carta_%20Volterra.pdf

Lucca: Camper il Serchio. Iso stellplatz kaupungin laitamilla, uimahallin kanssa samassa. Kaikki palvelut, kaupunkiin reilu kilometri. Vähän kallis. http://www.camperilserchio.it/index_eng.php
« Viimeksi muokattu: 7.08.2017 kello on 13:34 »

*****
 • Aluevalvoja
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:01
 • Autossa on pyörät
Vs: ITALIA
« Vastaus #3 : 14.01.2013 kello on 21:05 »
Kiersitkö Amalfin rantatien kulkimella  ;D

*****
 • Saittisähläri
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:37
 • Epsoo
Vs: ITALIA
« Vastaus #4 : 14.01.2013 kello on 21:08 »
Muistelen tähän 2012 reissun alueet Italiasta.

Saiskos nuo laitaa KaravanariWikiin?

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:42
 • Kulkija
Vs: ITALIA
« Vastaus #5 : 14.01.2013 kello on 21:12 »
Saiskos nuo laitaa KaravanariWikiin?

Mikäpä hänessä, laita pois. Täydennän kohta hiukan.

Kiersitkö Amalfin rantatien kulkimella  ;D

No en. Junailtiin.

On sitä matkajuttuakin jossain...

*****
 • Aluevalvoja
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:01
 • Autossa on pyörät
Vs: ITALIA
« Vastaus #6 : 14.01.2013 kello on 21:18 »
http://www.campingmareblu.com/en/dove-siamo.php
Hieno paikka lähellä merta. Pinjametsikkö erottaa rannan campingista.
Cecina di Mare lähin kaupunki

Assisi:n ja Perugia:n suunnassa Trasimeno järven rannalla. ACSI paikka, lyhyt matka lähimpään kaupunkiin vaikka jalan tai polkupyörällä
http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/italia/umbria/leirint%E4alue-kursaal-100656/?p=7

Piano di Sorrento
Mahtuu isommallakin. Olimme ASTRO 7000 vaunulla
Hissi alapuolella olevalle uimarannalle.
Hyvät näköalat Napolinlahdelle / Caprille
http://www.bluegreenvillage.com/en/dove-siamo.php

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:22.05.2023 kello on 14:28
Vs: ITALIA
« Vastaus #7 : 16.01.2015 kello on 16:41 »
Mulla on googlen kartalle laitettuna muutama kymmen matkaparkkia Italiasta selostuksineen, voinko laittaa ne tähän vaikka onkin näköjään leirintäalue-osio?
MUtta onhan tuossa Alanillakin matkaparkkeja?
t.Kaarina

*****
 • Aluevalvoja
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:01
 • Autossa on pyörät
Vs: ITALIA
« Vastaus #8 : 16.01.2015 kello on 16:50 »
Laita vaan, yöpymisiinhän nekin on tarkoitettu

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:22.05.2023 kello on 14:28

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 05:54
  • circleset
Vs: ITALIA
« Vastaus #10 : 30.07.2015 kello on 12:10 »
Vaikkei Garda kunnon Italiaan kuulu vaan se löytyy tuolta etelämmästä, niin jos silti eksyt Gardalle, alla vinkki yhdestä alueesta.

Lazise / Garda

Piani di Clodia

- luksusalue kaikilla herkuilla.
- Rannan lisäksi kaksi suurta ja tasokasta allasaluetta
- Runsaat ravintolapalvelut ja kauppaa joka lähtöön
- Kuntosali ja ohjattua ryhmäliikuntaa
- Lääkäripalvelut paikan päällä...
- Joka illalle lasten disko ja ohjelmaa
- Hurlumheitä aamusta iltaan. Hiljaisuuskin tulee vasta klo 24:00 (ei ollut kuitenkaan häiritsevää)
- Saniteettitilat vaihtelevat keskitasosta hyvään
- Leiripaikat ovat myös keskitasoa
- Rauhaa ja yksityisyyttä täältä et löydä
- Lapsille erittäin mieluisa ja sen takia aikuisetkin täällä jonkin aikaa jaksaa olla
- Hyvin organisoitu ja hyvä, tosin osin teennäinen, palvelu
- Paikan valinnalla on merkitystä: rauhallisimmat paikat saa reuna-alueilta ja rannan läheisyydestä. Parhaat paikat allasalueiden välissä jossa myös uudemmat saniteettitilat 
- Tanskalaisilla selkeä yliedustus alueella (lukumääräisesti ja mm. yksi kuudesta kielestä jota alueella käytetään esitteissä)
- Palvelut ja taso on viety hintoihin eli on erittäin hintava

Eli lapsiperheelle jees. Ilman kakaroita valitsisin todennäköisesti jonkun muun*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:42
 • Kulkija
Vs: ITALIA
« Vastaus #11 : 27.06.2016 kello on 23:37 »
^

No tuollahan mekin tosiaan nyt 2016 oltiin, vaan enpä hoksannut katsoa tätä ketjua ennen. 198,- oli neljä yötä 2+2 perheeltä. Hyvä kauppa ja pizzeria, kesäkuun alussa ei vielä ruuhkaa. Ilmainen bussikuljetus Lazisen keskustaan su-pe illalla ja markkinapäivänä aamupäivällä. Lazisesta lautta Sirmioneen.

Lisää havaintoja 2016:

Verona. Camping Castel san Pietro. Kallis (55 euroa yö 2+2) alue vain muutama sata metriä vanhasta kaupungista, mutta parisataa porrasta arvii tarpoa myös. Vanha alue, jossa hyvät pesutilat päärakennuksen sisätiloissa. Pieni baari ja kauppa. Ison auton tai vaunun kanssa hankala, koska ahdas. Vain kymmenkunta auto tai vaunupaikkaa, paljon telttapaikkoja.

Mantova. Area comunale. Leirintäaluetasoine n matkailuautostellpl atz (karuhko, mutta asiallinen huoltorakennus pesutiloineen) kilometri keskustasta, ilmainen minibussikuljetus läheiseltä parkkipaikalta. Alueketjuhan tämä on, mutta menköön mukana, kun puolittain sellainen on.

Genova. Camping Villa Doria. Perinteinen leirintäalue esikaupunkialueella . Hyvät yhteydet keskustaan junalla, bussilla tai harvakseltaan kulkevalla lautalla. Erinomainen palvelu.

Torino. Bella Torino. Alue naapurikunnan Pianezzan puolella. Keskustaan alueen minibussi+bussi+metro (vajaa tunti) tai taksilla 25+ euroa suunta. Rauhallinen peltomaisemassa. Hyvin hoidettu, mutta pesutilat pienet.

Valnontey, Cogne, Valle d' Aosta. Lo Stambecco. Pieni alue upeissa vuoristomaisemissa, tunnelmallinen pieni ravintola/baari alueella. Sähkö vain 3A. Matkailuautoilijall e vaihtoehtona ovat stellplatzit Cognessa (2 km) tai Lillazissa (6 km).

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 9.08.2022 kello on 23:30
Vs: ITALIA
« Vastaus #12 : 28.06.2016 kello on 21:26 »
Garda-järvellä Camping Le Palme. Kivat allasalueet, mutta omaa rauhaakin saa, ainakin näin kesäkuun lopussa ennen pahinta turistihärdelliä. Hintataso varmaankin Gardan keskitasoa, eli kallista. Ajeltiin ensin Gardan alueen läpi Iseolle, mutta koko aluehan oli tupaten täynnä, kun meneillään jokin Floating Piers -installaatio, eikä parkkiinkaan meinannut päästä. Joten illasta ei jaksanut olla enää kovin ronkeli campingin suhteen. Kuljetuksia ei isompiin kyliin tietääksemme järjestetä ja läheinen kylä on pienehkö, mutta ehkä tämä pari päivää altaalla on ihan hyvää taukoa ajamisesta.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 05:54
  • circleset
Vs: ITALIA
« Vastaus #13 : 3.08.2016 kello on 14:09 »
^

No tuollahan mekin tosiaan nyt 2016 oltiin, vaan enpä hoksannut katsoa tätä ketjua ennen. 198,- oli neljä yötä 2+2 perheeltä. Hyvä kauppa ja pizzeria, kesäkuun alussa ei vielä ruuhkaa. Ilmainen bussikuljetus Lazisen keskustaan su-pe illalla ja markkinapäivänä aamupäivällä. Lazisesta lautta Sirmioneen.

Piani di Clodiasta tuli otettua uusinta tänä kesänä ja vietetty siellä peräti kuusi yötä. Paikassa tuli viihdyttyä jopa viime kesää paremmin.

Matkalla mietimme miten tuo paikka eroaa kaikista muista käymistämme leirintäalueista ja johtopäätös oli se, että Piani di Clodialle menemme alueen takia, muille alueille menemme yöpymään jonkun muun kohteen takia.

High season alkoi heinäkuun puolessa välissä todenteolla mutta tuolla kaikki toimii (uskomatonta kyllä vaikka ollaan Italiassa).

Palvelut on uskomattoman hyvät ja alueelta ei tosiaan tarvitse tarjonnan tai edes niiden hinnoittelun takia poistua.

Piani di Clodia on tuolla listalla parhaiden alueiden joukossa (ihan hyvä kirjanmerkki muutoinkin)

http://www.leadingcampings.com/en/welcome.html

Huvilla on aina tietenkin hintansa: meillä 6 yötä maksoi 580 €. Mutta oli se joka euron arvoinen  :)

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 05:54
  • circleset
Vs: ITALIA
« Vastaus #14 : 4.08.2017 kello on 16:56 »
Firenze (Troghi) / Camping Village Il Pogetto

(++) erittäin ystävällinen ja avulias henkilökunta
(++) lapsien huomiointi. Positiivisella tavalla ihanan kotikutoinen animation-team: tytöt tuli hakemaan lapset vaunulta leikkeihin ja tansseihin, ei paljon kielimuuri painanut
(+) siistit saniteettitilat
(+) hyvät palvelut
(+) uima-allas jossa erikoisuutena uimalakkipakko (!)
(+) hyvät leiriruudut

http://www.campingilpoggetto.com/

Bologna / Citta di Bologna

(+) ystävällinen henkilökunta
(+) suora bussiyhteys keskustaan
(o) perussiistit saniteettitilat ja normipalvelut
(-) karu ympäristö
(-) tasoonsa nähden kallis

http://www.hotelcamping.com/en/content/categoriaprodotti/Piazzole_4_11.aspx

Venetsia (Cavallino-Treporti) / Marina di Venezia

Jäätävän kokoinen alue: noin 80 hehtaaria, lähes 3000 paikka, yli 12000 ihmistä.

(+++) uskomattoman toimiva kokonaisuus (prosessit ja henkilökunta)
(+++) loistava siisteystaso (siivous toimii nonstoppina)
(+++) turvallisuus: rannekkeet, auton tuulilasitarra, kontrolli alueella ja rannalla
(++) loistava ranta: siisti, hieno hiekka, mataloituu hitaasti (jonkin verran meduusoja)
(+) hienot allasalueet
(+)  koko alueen infrastruktuuri on todella hieno
(+) kaupat ja ravintolat ja palvelut ylipäätään on loistavat ja ihan kohtuullisesti hinnoitellut. Kuriositeettina kaupasta sai erinomaista hanaviiniä (usea vaihtoehto) 2,2 €/l kaupasta ostettavaan pulloon tai mihin tahansa omaan astiaan
(+) erinomaiset liikuntamahdollisuu det ja paljon tasokasta ohjelmaa
(o) leiripaikat osittain keskinkertaiset. Meille sattui hyvä paikka hyvällä sijainnilla mutta osa paikoista oli hieman pimeämpiä ja epätasaisempia.
(-) Alueella on myös hyttysiä riesaksi asti.
(+/o) alueella on sääntöjä jotka voivat ahdistaa osaa: siestan klo 13-15 aikaan altaat on kiinni ja liikennöinti kielletty eikä tähän aikaan voi myöskään kirjautua sisään, kävelykadulla oli pyörät, potkulaudat yms kiellettyjä
(-/o) aurinkovarjot ja –tuolit sekä lasten trampoliini ja pomppulinna ovat maksullisia (osittain varmaan rahan takia mutta vielä enemmän kapasiteetin takia)
(–) allasalue on alimittainen alueen kokoon nähden. Loistava ranta pelastaa tilannetta.
(—) isoin miinus minimiaika 7 yötä joka ainakin meille on liian pitkä. 
(-/+) Sijainnissa sinänsä on plussaa ja miinusta: plussaa että satama on niin lähellä, miinusta että joutuu ajamaan aivan niemen kärkeen alueelle tultaessa ja sieltä lähdettäessä.

http://www.marinadivenezia.it/eng/