rekisteriseloste


Vastaa

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: MRi
« : 9.02.2024 kello on 19:52 »

Caravaningissa pari vertailussa BMW X5 40i ja VW Touareg V6 TSI.

Paljon oli volkkarissa positiivista. Jotain negatiivistakin mistä panoraamakaton suhinat ja korkea kulutus 18,7 l/100km  :o eivät yllättäneet...

https://www.caravaning.de/zugwagen/vw-touareg-bm-x5-zugwagentest/
Kirjoittanut: MRi
« : 20.01.2024 kello on 20:16 »

Osui silmiin uuden faceliftin koeajo mihin linkki ohessa. Paljon ei ole kyllä omaan verrattuna muuttunut.

Moitteista janoisuuden allekirjoitan mutta näyttöjen käytettävyyttä en. Kirjoitetut kiitokset pitää kyllä paikkansa.

Lasikatto(luukku) on taas täysin turhake mistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Nitisee ja natisee ja hohkaa kylmyyttä. Hyödyt olemattomat. Oli vakiona. En tiedä olisiko saanut poisvalittua.

Nyt on testattu jo talvessa. Iloa ajaa nelarilla ja tarvittaessa säätää ilmalla maavara ylemmäksi  Thumb

https://www.is.fi/autot/art-2000010121872.html   
Kirjoittanut: MRi
« : 25.11.2023 kello on 20:05 »

Ketjun otsikko sopiva vaikka vanha ketju onkin.

Tänään tuli ensimmäinen 10 tkm omalla volkkarilla täyteen mikä siis allekirjoituksen mukainen Touareg eHybrid -23.

Kulutus

Masi taisi täällä varoitella kulutuksesta mutta silti kulutuksen suuruus on yllättänyt negatiivisesti. Tuon koko 10tkm jakson keskikulutus oli 6,0 l/100km ja 14,5 kWh/100km. Sähköä on tullut käytettyä niin paljon kuin mahdollista eli yön yli lataus kotona, lataus työpaikalla päivän aikana sekä yli tunnin latausmahdollisuude t jos Virran lataus on ollut lähellä. Jotta pääsee alle 10 l/100km, pitää ajaa todella nätisti. Sähköllä sama jos mielii max 25 kWh/100km lukemiin.

Vaunu perässä ei tullut kilsoja kuin vienti talvisäilöön ja silloin kulutus 16 l/100km ja akku tyhjäksi - toki aika reippaalla marssivauhdilla. Peräkärry tai traileri perässä nostaa kulutuksen vastaavasti 12-14 l/100 km tasolle.

Positiivista

Vaunu tulee perässä kuin tyhjää vain. Laatuvaikutelma, tilat ja varustetaso odotusten mukaiset. Ilmajousitus on mukava ja ilmeisesti kuormattuna siitä on hyötyä ja maavaran saa nostettua maastossa. Ohjaamo, infotainment ja navi on hyvät ja selvästi paremmat kuin mitä Volvossa oli.

Todellinen vetokyky ja ominaisuudet reissussa tulee testiin ensi kesän euroturneella, Kannattaa varmaan tankata tankki täyteen ennen Alppien ylitystä  ;D - onneksi tankin koko on 77l.

Niin ja 7.2kW latausteho on iso plussa mitä ei ostaessa tajunnutkaan. Tuntuu Volvoissa, bemareissa jne olevan vastaavasti 3,6kW. Volkkarin latausteholla saa ladattua esim. salikäynnin aikana akun nollasta 55-60% tasolle asti.

Parannettavaa

Isoin miinus tulee yliherkästä kaistavahdista ja törmäysvaroittimest a. "Ota ohjaus haltuun" ilmoituksia tulee etenkin motarilla turhan usein ja risteystilanteissa useampi auton tekemä turha hätäjarrutus.

Pienempiä puutteita on onnettoman kokoinen hanskalokero mihin ei mahdu edes auton ohjekirja. No tuon saa onneksi verkkotaskuun keskikonsolin vieressä.

Akun kapasiteetti voisi olla suurempi ja tietenkin kulutus pienempi.

Oliko oikea valinta ja mitä tulevaisuudessa

Valintatilanteen autoista selvät hylsyt tuli annettua Ford Explorerille ja Audi Q7:lle. Fordin tuli oltua syksyllä kollegan kyydissä maakuntakiertueella . Melko kolho laite. Tilaa toki on ja ilmeisesti panssariautomainen suojauskyky. Tuon mallin valmistus on nykyään jo lopetettu. Audi on samalla tekniikalla kuin volkkari mutta vanhemmissa kuorissa ja hinnassa turhaa rinkulalisää.

MB GLE350 jäi valinnassa kakkoseksi ja olisi ollut varmasti vähintään yhtä hyvä vaihtoehto. Plussaa siinä suurempi akku ja todennäköisesti hieman pienempi kulutus kun pienempi kone ja vähemmän tehoa.

Seuraavan auton valintaan on vielä ainakin pari vuotta. Jos silloin ei ole tarvetta vaunun veturille, niin se saattaa olla täyssähkö.

Niin ja istuu tuo Fendt paremmin volkkarin perässä ja keula korkeammalla kuin mitä Volvon perässä.

   

Ps. Kartanokaravaanerei den seikkailua instassa seuranneena olisi kiva kuulla mitkä on Kartanon asukin mietteet Touaregista  :)
Kirjoittanut: Petrooli
« : 26.08.2019 kello on 23:17 »




K-Raudan pihalla oli tuollainen viereisessä ruudussa. Ensin katsoin että uus Touareg, mutta se olikin Teramount. Noita ei taida olla Suomeen vielä tuotu.



Kirjoittanut: El Maco
« : 26.08.2019 kello on 17:16 »

Catiska varmaan meinaa dieselpannua. 
Kirjoittanut: RR
« : 26.08.2019 kello on 16:23 »

Cayennen vapaastihengittävä 4.8 on vähän susi, kuluu väljäksi aika nopeasti. Turbossa ei oo samaa ongelmaa. Kannattaa googlettaa, olettaisin volkkarin koneen olevan ihan eri laitos.
Kirjoittanut: Catiska
« : 26.08.2019 kello on 08:41 »

Minullakin on alkanut vanha suola janottamaan. Listalla on Touareg (gen2), X5/X6 (X3 kutoskoneella ehkä), ja miksei Q7.

Kardaanin tukilaakeri noista edelleen menee kait n. 150 000km välein. Uusi laakeri + kannatin maksaa 70,- tai kokonainen kardaani kannattimen kera 200,-. Eli se ei ole varsinaisesti ongelma.

Ilmajousitus pelaa aika hyvin mutta ajastaan pussit alkaa vuotamaan tai kompura kuluu. Pussit maksaa enää n. 160,- per nurkka ja kompura reilun 300,-. Joten, sekään ei ole enää kovin suuri taloudellinen riski enkä siksi huoli rautajousista. Nämä hinnat koskee siis uudempaa mallia, mutta tuskin hinnat vanhempaan sen kovempia on. Siihen vanhemman läppävikaankin saa nykyisin VAGilta korjaussarjan jota Ebayssa kaupitellaan n. 20,- hintaan.

Koeajon jälkeen alkoi tekemään mieli vielä enemmän. Samoilla koeajopäivillä tippui joitakin merkkejä/malleja listaltani pois, mutta tämä VAG kolmikko (Touareg, Cayanne, Q7) vaikuttaisi edelleen käteen käypäseltä ja etenkin volkkaria saa hyvin varusteltuna järkevään hintaan. Pohdinnassa vielä moottori, V6 vai V8.
Kirjoittanut: MipHe
« : 25.07.2019 kello on 13:15 »

Olen tässä arponut asuntovaunun ja asuntoauton välillä, kumpi tulee seuraavaksi, kun tuli Hymeri myytyä pois. Asuntovaunuun olisin kallistumassa joka tarkoittaisi myös vetoauton hommaamista ja tässä kohtaa Touareg olisi yhtenä vaihtoehtona esillä.

Katse suunnattu eka korimalliin (T1) ja mahdollisesti faceliftiin (2007-2010), mutta ei tuo vanhempikaan malli ole pois suljettu. Hintaluokka  ~10 000€, 200-300tkm ajettuna, automaattina ja koneena 2,5 tai 3,0 diesel.

Sähkövikaa, kardaania ja puslia ilmeisesti on vikalistalla, mutta onko jotain muita kohtia mitä olisi hyvä käydä läpi kun käy renkaita potkimassa? Ja löytyykö kokemusta ilmajousista? Onko minkälaiset vetohommissa? Vai jättäisikö suosiolla pois, jolloin olisi yksi vika kohde vähemmän.
Kirjoittanut: Petrooli
« : 28.02.2019 kello on 23:54 »

Otetaas vanha ketju esille. Aiheen aloittaja on varmaan autonsa jo löytänyt ja vähän uudemmasta ikäluokasta, mutta kun asia kiinnostaa itseäni, niin jatketaan.

Entisellä autolla joskus pelotti vetää vaunua, kun ei ihan joka tilanteessa ollut varmaa kumpi vie kumpaa, vaunu vai auto. Kuitenkin kyydissä on kaikkein kallein omaisuus -perhe. Niinpä kaikkien varoittelusta huolimatta vaihdoin sellaiseen autoon johon minulla köyhänä ei tule olemaan varaa. Vaihdoin autoa monta vuotta vanhempaan ja enemmän ajettuun. Ostin Touaregin 3.0 Tdi vm. 2006. Autolla on ajettu about 250 tkm. Auto on ns. Suomiauto. Kone käy nätisti ja kori on siisti.

Mutta koska autohan on jo melko iäkäs ja suhteellisen paljon jo ajettukin, niin tietenkin siinä on käytetyn auton ominaisuuksia. Olen nyt puolen vuoden aikana vaihtanut alustaan 12 kpl puslia ja tukitankoja, koko kierros iskareita ja pyörän laakerin. Lisäksi olen vaihtanut toisen lampunpesimen, apulaitehihnan ja jarruletkut eteen. Parkkitutkaa on tutkittu ja korjattu. Lisäksi jäähdytysnestettä hivenen vuoti kahdesta letkuliitoksesta, mutta ne tokeni kun kiristin klemmareita. Webastoon on vaihdettu poltin ja piirikortti.

Nyt noiden kuluvien osien päivityksen jälkeen auto tuntuu tosi hyvältä ja käteen sopivalta. Merkkiliikkeessä huollot ja kaikki osat tuohon ovat ihan älyttömän hintaisia, mutta onneksi netti on keksitty. Ulkomaisista varaosaliikkeistä saa tuohon ihan vastaavaan hintaan osia kuin johonkin muuhunkin isohkoon normiautoon. Eikä jonkun osan vaihto tuohon sen kummempaa ole kuin muihinkaan autoihin.

Moottori tuossa on vahva kestävyydeltään ja voimaltaan. 165 kW. Vaihteistona 6 lovinen Tiptronic mekaanisella jakolaatikolla. Eli ykkös sarjan Touaregissa on oikea jakolaatikko. Vetokyky 3500 kg. Vaunu tulee perässä kuin tyhjää vaan, kunhan mäkisellä tiellä pistää vaidevalitsimen S-asentoon. S-asennossa vaihteisto ei turhaan arvo meniskö ylämäkeen 6 vai 5 vaihteella.

Nyt sitten vaan seurataan kuinka kauan tuo auto kestää ja kuinka kauan pussi riittää ylläpitoon. Toivottavasti kauan, kun kerrankin on sellainen auto josta tykkään.

Olisi mukava kuulla muidenkin Touaregin omistajien kokemuksista.
Kirjoittanut: Alan
« : 10.03.2015 kello on 22:06 »

Faktoista sen verran, että noita Touaregin vikoja korjauttaessa selvisi eri lähteistä, että ainakin tuo imusarjavika, automaatin öljyvuoto ja kardaaniin pettäminen ovat tyyppivikoja. Lähteinä lähinnä VW:n merkkihuollot, sekä pari riippumatonta korjaamoa.

Mun yleisellä tasolla heitetty pohdinta faktoista ja fiktioista ei kohdistunut sinuun tai edes Touaregiin.

Pitää puhuttaa kaveria lisää, kunhan kerkiän. Auto on komea ja pystyvä, jos toimii.