rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Jaska1234
« : 17.11.2021 kello on 16:07 »

Hei.

Tämä projekti vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Projektissa oli kuvia ladattu onedriveen, mutten saanut niitä enää auki.  Saako linkkejä vielä toimimaan? Vastaavanlainen projekti itselläkin suunnitteilla ja kaikki pohjatieto olisi tarpeen. Sängyn levyjen liukukiskomekanismi jäi myös kuvista hieman auki, mutta vaikutti pätevältä toteutukselta.
Kirjoittanut: Aakku
« : 18.05.2020 kello on 17:36 »

Aivan hitsin hieno videoesitys... :)

Koukutti kovasti.
Hienoja oivalluksia ja omastakin kokemuksesta tiedän, mikä juttu sisältyy pieneen retkeilyautoon.
Kirjoittanut: Casual
« : 18.05.2020 kello on 16:27 »

Meidän VW T5 retkeilyautosta on tullut aika paljon kysymyksiä, joten tein autosta esittelyvideon, jossa nuo meidän ratkaisut käydään läpi.

Käykäähän katsomassa ja tykkäämässä jos aihe kiinnostaa 🧐
https://www.youtube.com/watch?v=_klOvAzZGiY&feature=youtu.be
Kirjoittanut: Casual
« : 12.12.2018 kello on 14:54 »

Morjesta taas,

vähän on tullut huonosti päiviteltyä tätä projekti ketjua, mutta homma on nyt kuitenkin edennyt siihen pisteeseen, että tämä auto on nyt ihan virallisesti matkailuauto - muutoskatsastuksen kävin tekemässä eilen, eikä sen kanssa ollut mitään ongelmia - Katsastusinsinööri oli varsin tyytyväinen mun rakennelmiin  ;D

Pyrin räpsimään paremmalla kameralla autosta ja sisusta vielä pienen kuvakokoelman, kun tämä on nyt ns. "valmis" - josko vaikka viikonloppuna olisi vähän paremmin valoa tarjolla, niin saisi nuo tehtyä.

Viime päivityksien jälkeen tähän on hankittu/asennettu ainakin seuraavat: Sisälle 1000w sähkölevy, Weberin matkahiiligilli, pihapöytä sekä tuolit, irroitettava markiisi, peite etuikkunoihin, uusi memoryfoam-patja, magneeteilla kiinnittyvä hyttysverkko sivuikkunaan...

Alla pari tiiseriä  :o Reissupäiviä/öitä on tälle vuodelle takan nyt hieman yli 50kpl ja oikein hyvin tämä on meitä palvellut, joten siinä mielessä pitää olla kyllä tyytyväinen.
Kirjoittanut: kampperi
« : 31.07.2018 kello on 22:39 »

Helppo tapa tuoda hieman ilmanvaihtoa T4:een samalla kun auton ovet ovat lukittuina (itselläni on tällaiset):

Tailgate Vent Lock T4 1990-2003 (jos on takaluukku eikä pariovet):
https://www.justkampers.com/tailgate-vent-lock-t4-1990-2003.html
Cab Windows Air Vents T4 1990-2003
https://www.justkampers.com/pair-of-cab-window-air-vents-vw-t4-1990-2003.html

Tässä vastaavat T5:lle(/T6):lle (en ole testannut):

Tailgate Vent Lock T5 2003-2015
https://www.justkampers.com/tailgate-vent-lock-t5-2003-2015.html
Cab Window Air Vent VW T5 2003-2015 VW T6 (huom. kommentit sähköikkunoista)
https://www.justkampers.com/cab-window-air-vent-t5-2003-2015-t6-2015-on.html

Täältä lisää erilaisia, myös avautuviin sivuikkunoihin jos sellaiset on:
https://www.reimo.com/en/D-camping_shop/DU-windows_skylights_for_caravan_motorhome/DUY-window_air_vent/
Kirjoittanut: RR
« : 20.03.2018 kello on 16:41 »

Laitahan ihmeessä topikki pystyyn kun saat aihion haltuun. Todella suurella mielenkiinnolla itsekin seuraan muiden projekteja ja ratkaisuja.

Täytyy muuten sanoa, että jo tämä perus T5 on tuolla 5-pyttyisellä koneella todella kykenevä ja vetävä. Aika pitkälle tällä uskaltaa ajaa mm. kapeita mäkki-/metsäautoteitä pitkin. Olettaisin, että 4motion kiipee sitten jo vaikka puuhun.

Neliveto on aivan loistava, takana on lukko, joku fiku kun on esp. Vajaavetosella en oo ajanu, mutta ainakin nelikon kääntöympyrä on laaja.

Maavara loppuu ekana kesken verrattuna oikeeseen maasturiin. Kulutus on melko kova, mutta mun käytössä melkein kaikki autot vie aika reilusti.
Kirjoittanut: TuomoP
« : 20.03.2018 kello on 14:57 »

Minä tein vastaavan retkiauton T5 ambulanssista. Suurin työ oli sisäverhoilun tekeminen
Kirjoittanut: Casual
« : 19.03.2018 kello on 08:06 »

Hyvältä näyttää :) Täällä on myös samantapaista projektia suunnitteilla. Pitänee oma topikki laittaa aikanaan pystyyn, kun sopiva T5 4motion löytynee ;)
Laitahan ihmeessä topikki pystyyn kun saat aihion haltuun. Todella suurella mielenkiinnolla itsekin seuraan muiden projekteja ja ratkaisuja.

Täytyy muuten sanoa, että jo tämä perus T5 on tuolla 5-pyttyisellä koneella todella kykenevä ja vetävä. Aika pitkälle tällä uskaltaa ajaa mm. kapeita mäkki-/metsäautoteitä pitkin. Olettaisin, että 4motion kiipee sitten jo vaikka puuhun.
Kirjoittanut: Casual
« : 19.03.2018 kello on 08:02 »

Morjesta,

Fillareita en halua pihalle, koska ne ovat tosiaan paremmassa turvassa tuolla sängyn alla, johon ne mahtuvat varsin mukavasti. Olen sinne nyt tehnyt jo ulosvedettävän tasonkin, mikä helpottaa pakkaamista.

Tämä turvallisuus asia korostuu, kun matkustaa harrastefillareiden kanssa, jotka ovat arvoltaan n. 3k€ per kpl. Niitä en halua jättää ulkopuoliseen telineeseen, edes kauppa reissun ajaksi. Toki jossain vaiheessa tuollainen ulkoinen teline voi tulla vielä kyseeseen, mutta tavoite olisi kuitenkin pärjätä ilman sitä.

Autoon tulee kaksi keitintä, sisälle yksilevyinen kiinteä sähkökeitin, jonka lisäksi olen hankkinut tuon 2-levyisen siirrettävän kaasukeittimen. Pääosa ruuista on tarkoitus valmistaa juuri ulkona tuolla kaasukeittimellä.

Tuo pöytä-/tuoliasia on erittäin hyvä huomio ja olen sitä itsekin miettinyt. Haluaisin ostaa ainakin kaksi laadukasta kansi-/retkeilytuolia, mutta en ole vielä tarkemmin tutustunut, että mitkä merkit/mallit olisivat oikeasti kestäviä ja juu hyvin pakkaantuvia - onko näihin liittyen vinkkejä?

Talven aikana autolla on nyt retkeily/nukuttu 5 yötä ja se on toiminut kyllä kokoisekseen erinomaisesti. Varustelu rupeaa olemaan nyt siis valmis, joten pitäisi seuraavaksi saada sovitettua tuo muutoskatsastus kalenteriin.

Napsin taas lisäkuvia jossain vaiheessa, aika paljon on tullut tehtyä edellisen päivityksen jälkeen.
Kirjoittanut: Alan
« : 19.03.2018 kello on 07:27 »

Matkailuautolla, joskin pienellä, liikkuvan huomio kiinnittyi kahteen asiaan, kun ketjun läpi selailin.

- toteutus toki on jo pitkällä, mutta mikset laita pyörätelinettä? Tilaa jäisi sisälle aika paljon enemmän. Tokikaan pyörät eivät olisi yhtä hyvässä turvassa niin.

- oletko ajatellut kaasugrilliä ottaa mukaan? Sisällä kokkaamiseen kompaktissa tilassa saattaa kaivata vaihtelua jossain vaiheessa. Salkkugrilli ja kahden kilon pullo riittää jo joksikin aikaa. Mutta sopivatko mukaan? Parille taittotuolille, jopa pöydälle, katsoisin myös paikan. Ulkona on kiva istuskella.