rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: mjh48
« : 17.09.2013 kello on 16:55 »

Ostin tuossa puolisen vuotta sitten verkkokauppa.comist a FloppyDTV kortin, mutta en ole vielä kerennyt askarrella sen kanssa kun emolevy ei tuo firewireä, eikä siinä ole PCI korttipaikkaa vapaana (Firewire PCI lisäkortti kyllä löytyis).

Eipä näy tuossa FloppyTV olevan C+ korttipaikkaa eikä myöskään DVB-T2 viritintä.

"Hauppauge PCTV nanoStick T2" vastaanottimessa on DVB-T2 viritin, mutta ei korttipaikkaa joten sillä voi katsoa DVB-T2 lähetyksistä vain Ylen HD lähetyksiä
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13584/cvqtc/Hauppauge-PCTV-nanoStick-T2-DVB-T2-viritin-USB-vaylaan
Kirjoittanut: Hauho
« : 12.08.2013 kello on 20:19 »

Eipä taida Suomen laista löytyä kohtaa jolla laitteen ostamalla hyväksyy valmistajan muut kuin takuuehdot jotka nekin on eri lailla ja asetuksilla määritelty.  Tosi on että aina vaan enemmän tungetaan yksityisen ihmisen yksityisyyteen.  Mitähän iloa siitä saa?
Kirjoittanut: Mulli
« : 12.08.2013 kello on 17:36 »

Ai niin. Nuo HD-tallenteet...

Nykyisin ollaan jokaisessa palvelussa menossa siihen suuntaan, että joku laite myydään käyttäjäehtoineen. Sen suuremmin ihmeellisiä lakipykäliä mainostamatta kerrotaan, että ostamalla laitteen, hyväksyy mainitut ehdot automaattisesti. Kukaan ei ikinä lue näitä ehtoja ja millä lukisikaan? Ehdot kun tapaavat selvitä vasta ostamisen jälkeen (aivan kuten ohjelmistolisenssit). Se, että käyttäjäehdot rikkovat kymmeniä lakeja kymmenissä maissa ei häiritse ehtojen ideanikkareita. Lopultakin saattaa kulua vuosia, ennenkuin joku tulee oikeasti lukeneeksi ne ja havainneeksi tilanteen laittomuuden.

Sitäpaitsi maailma on nyt sellaisen aatteen vallassa, että kaikki mahdollinen on sallittua, jos sillä voi tehdä voittoa.
Kirjoittanut: Mulli
« : 12.08.2013 kello on 17:33 »

Kertakorvaus on kyllä outo ajatus. Tulevan elokuvan/äänitteen/pelin jne menestystä ei voida etukäteen arvailla. Siksi prosenttiosuus kaikesta myydystä on ainoa oikeudenmukainen tapa. Kertakorvauksella mediayhtiö saisi parhaimmillaan ties kuinka moninkertaisia voittoja nykyisiin verrattuna. Se ei voi olla haluamamme kehityssuunta. Voitto, mikäli sellaista tulee, kuuluu taiteen tekijöille. Ei mediayhtiölle.

Sen sijaan kertaalleen myydyn kappaleen (olkoon sana kappale tässä yhteydessä kappale kanaa, musiikkia tahi elokuvaa) maksattaminen uudelleen esimerkiksi siten, että baari ostaa levyn x ja maksaa joka kerrasta, jonka asiakkailleen sen esittää, rahaa. Hulluimmaksi ovat menneet maksukanavien ehdot, joiden myötä on kadonnut monia urheilutapahtumia juomayleisöltä.

Vaan jokaisella meistä lienee käsityksensä oikeudesta, oikeudenmukaisuudes ta ja kaikesta. Laki kuitenkin tässä asiassa vaikuttaisi olevan suurimman osan oikeustajun vastainen.
Kirjoittanut: Hauho
« : 12.08.2013 kello on 16:38 »

HD tallenteiden suojaus täytyy oikein tutkia.  Se järjestelmä (esim. Canal Digital) kiertää ne yksityisen henkilön  oman käytön tallennusoikeudet joita aiemmin on ollut.  Siksi olisi parempi että vapaa rajoittamaton kilpailu ja oikeudet karsisi kilpailukyvytöntä tuotantoa kuten se karsii konkreettisissa tavaratuotteissakin .
Musiikissa se tarkoittaisi sitä että kun musiikkituote tehdään tekijät saisivat kertakorvauksen ja siinä kaikki.
Korvauksen suuruus olisi pian suoraan verrannollinen tehtyjen musiikkituotteiden laatuun ja suosituimpien ja parempien tuotteiden tekijät saisivat paremman korvauksen kuin ne vähemmän suositut ja heikompi laatuiset.  Eli kullekin ansionsa mukaan eikä veroina ja korvauksina kaikista myydyistä tyhjistä tallennetuotteista.  Pääomakysymyshän tuollainen menettely ei voi olla koska keskittyminen suurille on jatkunut jo yli 50 vuotta.
Ne isot tuottajat pystyvät maksamaan parempia palkkioita tekijöille kertakorvauksina.  Tälläinen tässä keskusteltu kopiointi ei varmaankaan lähivuosina tai -kymmeninä yleisty jokamiestasolle joten markkinavaikutus ta ei kopioinnilla ole.  Markkinat ovat suuntautuneet jo muualle ja kasvavat siellä.  Nettitallenteen myyntiin voi saada saada kuuntelumäärärajoit teen siirrettynäkin jo nykyisin.
Kirjoittanut: 99
« : 12.08.2013 kello on 16:05 »

Oletko jostakin löytänyt DVB-T2 virittimen jonka voi liittää PC:hen?
Itsellä ja pojalla olisi sellaiseen tarvetta johon voisi myös tökätä C+ kortin.
Mistään ei ole sellaista löydetty.

Ostin tuossa puolisen vuotta sitten verkkokauppa.comist a FloppyDTV kortin, mutta en ole vielä kerennyt askarrella sen kanssa kun emolevy ei tuo firewireä, eikä siinä ole PCI korttipaikkaa vapaana (Firewire PCI lisäkortti kyllä löytyis).

Pitää katsella pimeinä syysiltoina josko jaksaisi alkaa leikkimään tuon kanssa...
Kirjoittanut: Hauho
« : 12.08.2013 kello on 16:02 »

Esimerkki HD:n suojauksesta:
Canal Digitalin satelliittilaittees een voi liittää ulkopuolisen muistin.  Kun muisti liitetään siinä muistissa mahdollisesti olevat muilla välineillä tallennetut tiedostot poistuvat.  Kun sitten ko. ulkopuolinen muisti liitetään esimerkiksi tietokoneeseen siinä olevat Canal Digital tiedostot poistuvat.
Näin omaan käyttöönkään tallennettuja ei voi katsoa muilla välineillä.
Kirjoittanut: Hauho
« : 12.08.2013 kello on 15:52 »

Olen minäkin sitä mieltä että alkuperäisestä kuuluu maksaa - mutta vain kukin kertaalleen. 
Jos haluaa asuntoautoon yhden kopion, mökille toisen kopion jne alkuperäinen on maksettu ja tekijä saanut palkkansa.
Sen sijaan rikokset ovat rikoksia  esim. se musiikki jota maahanmuuttaneet myyvät etelän lomakohteissa ja ne elokuvat joita saa ostaa Mustamäen torilta (saakohan nykyisin?).
Kun ne yhden kappaleen myyneet ja palkkansa saaneet pyrkivät rahastamaan samaa ihmistä useampaan kertaan, se on kyseenalaista ja mielestäni väärin.
Jos minä myisin Yleltä ja kaupallisilta kanavilta itsetallennetun elokuvakokoelmani sekin olisi rikos.
Kirjoittanut: Mulli
« : 12.08.2013 kello on 14:41 »

...Olen ymmärtänyt, että HD-normi on sellainen, että tallennetta ...

Noita normeja on käytännössä aika monta ja laitteetkin ovat sitä sun tätä sillisalaattia. Ei siis voi vastata suoraan, toimiiko se niin että katselut hoidetaan vain tallentaneessa laitteessa. Siihen kuitenkin ilmeisesti pyritään.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 12.08.2013 kello on 14:38 »

Asia lienee (?) vähän karannut alkuperäisestä kysymyksestä mutta lisäkarkailu lienee sallittua....?
Olen ymmärtänyt, että HD-normi on sellainen, että tallennetta voi katsoa, ilman lisäkommervenkkejä, vain tallennuksen suorittaneella laitteella. Tällä pyritään suojaamaan joittenkin 'oikeuksia', niin ettei esim. elokuvia voisi kuskata naapuriin.

Onko näin?