rekisteriseloste

Tuoreita viestejä

Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]
1
Myydään / Vs: Iso etuteltta
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:41 »
Unohtui myynti-ilmoituksesta oleellinen tieto eli hintapyyntö on 800€.

Yhteydessä voi olla puhelimitse nollviisnoll-4440722.
2
Myydään / Iso etuteltta
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:35 »
Myydään harvoin tarjolla oleva iso etuteltta. Etuteltta on sopiva meidän 720-pitkään vaunuun. Tarkistan A-mitan myöhemmin, mutta muistaakseni on 1160cm.

Teltta on 3.5 metriä syvä eli tässä on todella ruhtinaallisesti tilaa. Syvyyden vuoksi teltassa on kahdet pysyputket. Etuseinät voi vapaasti sijoitella kuinka haluaa; voi tehdä kuvissa näkyvän katoksen lastenvaunujen säilytykseen kummalle puolelle hyvänsä. Maksimaalisen sisätilan tavoitteluun voi molemmat etuseinät asentaa uloimpaa kohtaan eli räystäälle.

Teltassa on luonnollisesti kulumaa ja ollut meillä käytössä 12 vuotta. Olemme pystyttäneet sen muutamia kertoja kesässä ja ollut kesässä käytössä max. 15 päivää. Tilapäisessä käytössä en ole käyttänyt kaikkia putkia, jolloin pystytys käy aika kätevästi, jos on apukäsiä. Parin teinin kanssa teltta on tunnissa käyttövalmiina. Olen merkinnyt käyttämäni putket selkeästi, joten pystytys ei ole rakettitiedettä.

Muutamat putket on vääntyneet, mutta kaikki on ihan käyttökelpoisia. Teltassa on repeämä, joka on paikattu. Ei ole uuden veroinen, mutta täysin käyttökelpoinen.

Mukaan tulee maakiilat ja matot saa ostaa lisähinnasta. Tuolit ja pöydät ei ole myynnissä.

Ostajan niin halutessa, voimme tehdä yhdessä koepystytyksen. Kesän aikana teltta voi kulkeutua omien menojeni mukana Seinäjoki - Enontekiö välillä.
3
12 voltin järjestelmä / Vs: Asunto-osan akku ei lataudu ajossa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 21:23 »
Moi,
Asuntoauto Fiat Dugato Maxi vm-16 Hobby
Asunto-osan akku ei lataudu ajossa, sähkössä latautuu.
Sulakkeet tarkastettu, ehjät.
Lataussäätimelle auton sähkö tulee, mutta ei lähde siittä eteenpäin hubiakulle.
Oisko vinkata vinkki vitosta, missä vois olla vika ja mistä lähteä vielä etsimään.

Mikä ton poksin CBE-tyyppi on?
4
Karavaanarin olohuone / Vs: Orgilaisten lemmikit ?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 21:07 »
Vuonna 2018 tuli tuotua Saksasta uusi matkailuvaunu kesälomareissun yhteydessä. Tänä vuonna tuli mukana uusi berninpaimenkoiran pentu Hampurista Ronjan kaveriksi. Menomatkalla päästiin näkemään pennut ensimmäisen kerran livenä.

Mukaan ei vielä voitu ottaa vaikka minimiluovutusikä oli juuri tullut täyteen. Maanrajojen yli siirtymisessä (maateitse) kun on sääntö 12 viikon rabbies-rokotus ja siihen vielä 21vrk varoaika päälle. No eipä tuo olisi ollut kesälomareissun tai pennunkaan kannalta järkevää.

Paluumatkalla hän lähti sitten mukaan ja aloitti karavaanarielämän. Hyvin meni sekä vaunussa että laivalla.

Ekan kerran pääsimme antamaan itse virallisen kennelnimen (F-pentue) mikä siis sama kuin kutsumanimi. Hän on Fredde vom Eißendorfer Forst ja kuvassa 11 viikkoinen. Kuvakulma vähän hämää vaikka on hänellä painoa jo 14 kg. Siltä tuntui kun satamaan saapuessa kannoin hytistä 5 kannelle  :D

5
Vetoautot / Vs: VW Touareg
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:56 »
Tämän kesän Keski-Euroopan reissulla tuli kilsoja 4000km mistä 2800 km vaunu perässä. Nyt uskaltaa jo kokemuksen rintaäänellä kommentoida. Heittämällä paras veturi mitä itsellä on ollut vaikka aiemmatkaan eivät ole huonoja ole olleet.

Vaunu tulee eleettömästi perässä kaikin puolin. Perus marssivauhti menee pintakaasulla eikä paljon kasselinmäet tuntuneet. Niin lyhyttä kiihdytysramppia ei ole, ettei nopeus olisi sen päässä yli rekkavauhdin  :laugh:

Kulutus oli odotettua pienempi. Keskikulutus vaihteli välillä 14,4 - 18,5l/100km, riippuen vauhdista ja maastosta. Koko vedon keskikulutus oli 16,5 l/100km. Paljonhan se on mutta vähemmän kuin pelkäsin. Netin keskusteluissa on väitetty, että Keski-Euroopan bensa olisi parempaa ja tiet sileämpi millä vaikutusta kulutukseen. Tiedä sitten.

Kotipihassa korkkautui eka 30 tkm. Volkkari on ollut viaton pois lukien viime talven latausjohdon kiinnijäätymisongel ma. Alpeilla pari kertaa navi sekoili mihin saattaa olla vaikutusta silläkin, että boksi on katolla.   
6
Karavaanarin olohuone / Vs: Mitäs tänään tehty?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:47 »
Palattu reissusta kotiin. Reilu 3 viikkoa meni Keski-Euroopassa. Onneksi on vielä pari viikkoa lomaa jäljellä ja senkin jälkeen voi ensimmäisen viikon tehdä töitä etänä.

Vaunusta jaksoi tänään kantaa suurimman osan tavaroista mutta vielä jäi huomisellekin. Illalla piti käydä nopeasti saaressa mökillä varmistamassa, että kaikki on jees. Loppuviikosta sinne loman viettoon.
7
Retkeilyautot / Vs: Retkeilyautojen merkeistä, Adria, Hobby
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:21 »
Suihkuverho on teknisesti ihan toimiva ratkaisu, ei sitä kannata peljästyä jos sen käyttäminen vaan itselle sopii. Mitä käytetympään mennään, sitä varmemmin homma hoidetaan suihkuverholla. Kääntyvät 'täysmuoviseinät' ovat sitten jo vähän tuoreemman kaluston heiniä. Esimerkiksi Hymerin Freessä (ainakin Fiatin alustalla, en ole tutustunut mersualustan ratkaisuihin) jää jopa yksi seinä tyystin suojaamattomaksi, siinä seinässä ei ole kuin kumilista alareunassa joka estää veden pääsyn pitemmälle. Tuokin ratkaisu esiintyy Youtubessa jo ainakin vuonna 2016 eli ilmeisesti sekin toimii oikeilla materiaaleilla tehtynä kun on vieläkin tuotannossa sellaisenaan.
8
Karavaanarin tietotekniikka / Vs: GSM liittymä
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 18:12 »
Itsellä Elisa rajaton, Pohjoismaat ja Baltia vapaa data, eu:ssa sopparista riippuen iso datapaketti mukana. Tämä on 300 megainen 5G. Toimii 4G siellä missä ei 5G verkkoa. Itse uskallan suositella.
9
Karavaanarin tietotekniikka / Vs: GSM liittymä
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 18:11 »
4G riittää mullekin ja minä olen sentään vähän nörtti. Jos tolpassa on kapasiteettia niin saa silläkin vauhtia jo muutaman 100 megaa, jos ei ole kapasiteettia niin ei siinä sitten G:t eikä signaalivoimakkuude t auta. Eikai noilla operaattoreilla enää kauheasti ole eroa verkkojen kattavuuksissa, Elisalla on kai omansa, DNA:lla on yhteiset kuviot Telian kanssa ja muut (Moi, onko edes muita?) käyttää jompaakumpaa.

Itse olen ratkaissut maaseutudataongelma t sillä että puhelimessa on Elisan liittymä mokkulassa DNA:n prepaid. Jos Elisa ei jostain syystä rokkaa jossain (tai on selvästi hitaampi) tai olen pitkään paikallaan ja rouvan pitää saada katsoa Netflixiä sillä aikaa kun häivyn itse johonkin niin sitten vaan mokkula tulille.

Ja mitä tulee operaattoreiden toimivuuteen niin kai kaikille löytyy omat 'ei ole ollut koskaan mitään ongelmia'-käyttäjänsä, mutta itse olen ollut Elisan asiakas Radiolinjan ajoista asti. Kerran tein hinnan takia (näitä kamppiksia kun joku haluaa rohmuta asiakkaita) vuoden diilin toiseen firmaan ja se oli toiminnallisesti aika tunkkaista ja sen jälkeen vaihdoin takaisin ja ajattelin pysyä nyt tässä vaikka joku tarjoaisi satasen kuukaudessa siitä että rupean heidän asiakkaaksi.
10
Karavaanarin tietotekniikka / GSM liittymä
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 17:38 »
Tarvitsisi 2 kpl liittymiä puhelimiin eli puhelut, tekstiviesti ja netti.
Mikä olisi paras ajatellen paljon ulkomaanmatkailua ja Suomessa paljon maaseutua. Eli 4 vai 5 G kun ei tarvitse mitään ihmeellisiä latausnopeuksia.
Nyt saa kehua tai olla kehumatta eli sana vapaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]