Tekniikkakeskustelut > Terassit ja pihat

Terassin rakentamista

<< < (2/11) > >>

Jushi69:
Itse käytin painekyllästetyllä laudalla rakomittana taltan paksuutta joka on varmaanki 4 mm.Onneksi näin koska tavara oli märkää joten kun kuivui niin eipä kasvanu liiaksi rako(Olisko nyt tuplaantunu ja roskat menee helposti läpi).Tosin Ozzyllä on lämpökäsiteltyä joten se ei ole ongelma.
Itse sovittelin laudat täysille mitoille ja tein niin että laitoin terassin ulkoreunaa kiertämään otsalaudan jota myös Ozzille suosittelen.
Jos kuitenkin päädyt kuitenkin halkaisemaan puun sovituksen takia niin muista porata ensin reiät kohtiin mistä meinaat laittaa sovitelaudan kiinni koska lämpökäsitelty halkeaa ajanoloon jos on väärin tehty.
Muista tehdä monimutkanen pohja niin on jiirien kanssa tekemistä... :)
Itse erehdyin niin tekemään mutta olihan se parempi kuin perinteinen kantti*kantti laatikko.
Tuleeko sulle valokate??

Ossi66:
Kiitoksia hyvistä vinkeistä.
Piilokiinnikkeillä rakoa ei tosiaan voi muuttaa, vaan on mentävä sillä miten se on suunniteltu - muuten laudat jää irti.
Lämkökäsitelty ei tosiaan kutistu enää kun ei kuivu, niin rako ei myöskään isone kuten kyllästetyssä.
Otsalaudat pitää tosiaan laittaa kun uusi tulee noin 30cm irti maasta - voishan sen tosiaan lähteä koko laudalla ulkoreunasta eikä seinänvierestä ja piilottaa piilokiinnikkeet otsalaudan rakoon, mutta silloin parin viimesen linjan kiinnikkeiden laitto seinänviereen on melko mahdotonta kun ruuvit tulee noin 45 asteen kulmaan.
Pitänee tehdä vaikka viiden laudan koeruuvaus ja arvioida etenemä sen mukaan ja päättää rungon leveys sen perusteella. Tuossa valumuotteja tehdessä mittailin että runko voi olla otsalaudan kera 3520-3570 levyinen, joten jos laudan etenemä on 120mm joutuu laittaan 30 lautaa ja kaventaan, mutta jos se olisikin jopa 121mm, pääsisi 29 laudalla ja koko leveys tulisi 3535.

Eihän tuolla ole oikeastaan mitään muuta väliä kunhan tulee tehtyä justiinsa ;D

Otsalaudat taidan tehdä samasta värkistä ja ajaa piilokiinnikeen uran pois reunasta - kun reunan ja nurkan pyhkäsee satakakskymppisellä ja vetää puuoljyn päälle, ei sitä todennäköisesti tiedä sahatuksi muut kuin itse.

Terassista tulee suora laatikko ja valokate päälle. Olishan siinä haastetta kun tekis kalanruotokuvion kun koolauskin pitää olla lämpökäsitellylle 400 jaolla ;D  Elu kyllä osaisi ne jiirit justiin yhtä hyvin kun tekijäkin ;D

relluttelija:
Nyt menee hieman OT mutta jos käyttää "kosteaa" painekyllästettyä terassilautaa, ei kannattaisi tehdä rakoja tulkilla koska kuivuessaan puut kutistuvat, ja jos ne ovat olleet kaupassa erilaisissa olosuhteissa, on kuivumisen jälkeen raot eri suuruisia. Itse olen merkinnyt jaon koolauspuihin, noin joka kolmanteen merkit kaikille laudoille, jos nimellismitta on ollut vaikka 28*95, niin olen laittanut merkit 100 mm:n välein. Joskus on mennyt rako ihan umpeen, mutta kun puu on kuivunut niin kaikki raot on olleet lähestulkoon samankokoisia. Kova merkkaaminen, mutta hyvää ei saa helposti, hyvän värkin saa kyllä helposti pilattua huolimattomuudella.

hartsakoski:
Se on Ossi66 aika varma että ku ite tekkee,niin hyvä siittä tulee Thumb

Jushi69:
Ja pittää mielessä vanhan viisauden että hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään... Thumb
Ei niitä virheitä loppupelissään huomaa kun ite kun kerran tietää missä mätti.. ;D
Relluttelijalle sen verran että samasta märästä kasasta lautani valitsin ja kaikki kuivui samaan rakomittaan.Olet kyllä oikeassa siinä että pitää katsoa jos tavara on eri kosteuksista.Varmas ti tuloo mittaheittoja silleen.Hyvä huomio.
Mistä materiaalista Ozzi meinas valokatteen laittaa??
Kun on halpaa ja kehnoa sekä hyvää ja kallista.. ::)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View