rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Sun Katsastuksen kysely  (Luettu 18048 kertaa)

*****
 • Saittisähläri
 • Kalustoon kuuluva
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 16:06
 • Epsoo
Sun Katsastuksen kysely
« : 26.01.2011 kello on 20:55 »
Viestin välittäjänä tuon seuraavan näytille:

Kaiken kaikkeaan on hienoa, että saimme aikaan katsastusuudistukse n. Saimme oikeastaan aikaan isomman muutoksen kuin pidimme edes mahdollisena. Muutama asia kuitenkin askarruttaa uuteen lakiin saamassamme muutoksessa. Ensinnäkin hintataso tuskin tulee merkittävästi muuttumaan ilman autoilijoiden omaa liikenneturvapalvel ua, koska korjaamotkin ovat voittoa maksimoivia yrityksiä. Samaan aikaan myös kapasiteetti tulee lisääntymään eli tehokkuus laskee edelleen nykyisestä alle 40 % käyttöasteesta. Tällä on taipumusta nostaa hintoja. Toiseksi Trafi kertoi muutama viikko sitten, että katsastusten taso on laskenut hälyttävästi jo nyt. Tätä kehitystä ei auta se, että Suomen autokorjaamoista 70 % eli 1400 korjaamoa, miettii katsastuspisteen perustamista. Jos näistä 300 loppujen lopuksi perustaa katsastuspalvelun, nousee Suomen katsastusasemien määrä lähes 100 % yli 600 katsastuspisteen. Tästä syntyy Trafille mielenkiintoinen valvontatehtävä. Tällaisesta joukosta väkisinkin tulee varsin kirjava monessa mielessä.

Olen sitä mieltä, että katsastuksen järjestämisessä autoilijoiden liikenneturvallisuu skonseptissa olisi ideaa edelleen. Tällöin voisimme itse rakentaa tiukan konseptin, jolla toimittaisiin ja jossa pyrittäisiin nollatoleranssiin teknisen vian aiheuttamien liikenneonnettomuuk sien suhteen. Tähän jos vielä lisättäisiin ns. omakatsastaja mahdollisuus niin, uskoisin, että liikenneturvallisuu tta voitaisiin parantaa entisestään. Katsotaan, miten kysely otetaan vastaan ja pääsemmekö uudelleen neuvottelupöytiin. Monta asiaa on jo valmiina mietitty, jos autoilijoiden oman liikenneturvallisuu spalvelu päätetään toteuttaa. Välttämättä me emme korjaamoja tarvitse yhteistyökumppaneik si mutta järkevää se olisi. Monenlaisia mahdollisuuksia toivottavasti aukeaa, jos kyselyn tulokset näitä ajatuksia tukevat.

Osallistukaa siis kyselyyn alla olevasta linkistä ja katsotaan, mitä saamme aikaan.
http://sunkatsastus.surveca.net/survey/2a1184d79e55f9bf202285608e455803d6fdc06b6.html
Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioikaa se selaimen osoiteriville hiiren avulla ja painakaa Enter.

Tämän linkin voi lähettää sähköpostin mukana kelle tahansa. Kaikki autoilijat voivat osallistua kyselyyn vaikka eivät olisikaan Sun Katsastuksen kannattajia, oikeastaan se olisi suotavaa.

Uudistunet Oy
Eero Grönroos
info@sunkatsastus.fi


*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:27.12.2012 kello on 08:21
Vs: Sun Katsastuksen kysely
« Vastaus #1 : 26.01.2011 kello on 21:00 »
Sama näytti mulla olevan s-postissa.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:15.05.2024 kello on 17:28
Vs: Sun Katsastuksen kysely
« Vastaus #2 : 27.01.2011 kello on 06:09 »
kyselyyn on vastattu eikä ollut vaikeaakaan ...nyt jään oottelemaan josko tähänkin käpykylään saatais oma katsuskonttori ... mut tuo kyl mietittyttää jos noit autoi korjaamolla voi katsastaa niin tehdäänkö niihin vikoja ,jotta saadaan hylkäämisiä / kautta niin sit hintaa sille katsastukselle , kun autoja korjaillaan ... ???

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 19:07
Vs: Sun Katsastuksen kysely
« Vastaus #3 : 27.01.2011 kello on 12:17 »
Pitäs saaha sekin muutos ettei tarvi jälkikatsastaa samassa paikassa missä korjausmääräys on annettu.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:17.05.2024 kello on 11:05
 • Oulun seudulta
Vs: Sun Katsastuksen kysely
« Vastaus #4 : 27.01.2011 kello on 17:22 »
Pitäs saaha sekin muutos ettei tarvi jälkikatsastaa samassa paikassa missä korjausmääräys on annettu.

Tuo ois ajamisen arvoinen asia. Jos asiakas tuntee tulleensa epäoikeudenmukaises ti kohdelluksi, niin voisi toisella konttorilla saada toisenlaisen näkökulman jälkinäytön syyn tarpeellisuudesta.


 • Vieras
 • Vs: Sun Katsastuksen kysely
  « Vastaus #5 : 27.01.2011 kello on 18:20 »
  Tuo ois ajamisen arvoinen asia. Jos asiakas tuntee tulleensa epäoikeudenmukaises ti kohdelluksi, niin voisi toisella konttorilla saada toisenlaisen näkökulman jälkinäytön syyn tarpeellisuudesta.

  Jostain jäi mieleen, että näiden korjaamokatsastuste n hylkäämisistä voisi käydä hakemassa lausuntoa varsinaisilta katsastuskonttoreil ta. Sekin aika erikoinen menetelmä, kun ne kuitenkin kilpailee keskenään ja varmaan nokitteleekin. Valistunut asiakas kyllä nopeasti löytää itselleen parhaan kanavan ja korjaamoidenhan pitää myös tehdä ja pitää erillään katsastustoimi. Niillekin asiakkaille, jotka tulee vaan katsastukseen.

  Monessa maassa katsastukset on pakollisia vain joka toinen vuosi. Pitäisi saada museoajoneuvojen lisäksi myös virallisesti "harrasteajoneuvo"- status käyttöön. Eräänäkin vuonna yhteen harrasteautoon tuli katsastusten välillä 200 km mittariin. No, se oli oma moka kun menin yhtä päivää liian aikaisin konttorille. Eli seuraavana päivänä olis saannu "uuden, pitkän leiman" ( siis ehkä ajoa olisi tullut sitten 1000 km). Olen paria harrasteautoa katsastanut pitkään ihan tarkoituksella vain joka toinen v kun rekisterinumero päättyy 8:iin. Silloin voi heinäkuussa ottaa taas käyttöön talviseisonnan jälkeen. 7 olisi ehkä paras loppunumero noille vanhoille, nyt on 3 jotka päättyy 8:iin.

  *****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:17.05.2024 kello on 11:05
  • Oulun seudulta
  Vs: Sun Katsastuksen kysely
  « Vastaus #6 : 27.01.2011 kello on 19:15 »
  J Eräänäkin vuonna yhteen harrasteautoon tuli katsastusten välillä 200 km mittariin.

  Mulla tuli vara-autoon 5 km, eli konttorille ja takaisin kotiin.