Kirjoittaja Aihe: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.  (Luettu 1065 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 15:41
 • Vaunulla mennään.
Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
« Vastaus #15 : 26.01.2011 kello on 09:51 »
Soommoro!

Kysymys Alanille. Miksei maalämpökone toimi agrella?
Meillä suunniteltiin sitä aikoinaan kanssa kun asutaan täällä ilmajohtojen takana.
Tosin Tampereen Sähkölaitos on hoitanut tähän asti homman komeesti.
Lyhkäsiä katkoja on ollut mutta on jääneet n.pualeen tuntiin maksimissaan.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 14:40
 • Strömma Kemiönsaari
Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
« Vastaus #16 : 26.01.2011 kello on 10:09 »
Toi omavaraisuus on kyllä varteenotettava vaihtoehto, ei pelkästään sähkökatkojen osalta, vaan myös taloudellisten tilanteiden muuttumisen kannalta!!!

Olen jo 20-kymppisestä alkaen pitänyt yllä sellaista survival-aatetta ja pitänyt pientä mökkiä varamajoitteena ja nyt vanhemmiten vielä kenties tulevana pysyvänä majoitteena vakavasti otettuna vaihtoehtona!

Konsepti on yksinkertainen! Isohko tontti, pelto , kaivo, maakellari, puulämpö, solarpower/tuulienergia, kompostoiva käymälä.pieni kanala,ja kalastus-alue!

Tota eläkeikää kun nostetaan ja eläkkeitä pienennetään ja vanhat rahastot pelataan täytyy olla itellä vaihtoehto jolla pysyä hengissä! Ja säilyttää omavaltainen päätäntäkyky oman elämänsä suhteen!!!

Toi mun hehtaarin tontti riittää just ja just tollaiseen harrastus-survivaliin, mutta puut täytyy ostaa, sillä on mahdottomuus niitä iteltä saada! Ens kesänä mökki pystyyn joka on juuri ja juuri sopivan kokoinen kahdelle immeiselle ja neljälle koiralle. On ainaski juuri sellainen josta on aina haaveillut!

Ja mikä tärkeintä, pitää kuukautiset kulungit kurissa, niin pärjää pienelläkin kk-rahalla!

Onhan tää yhteiskunta aika haavoittuvainen jos jotain katastrofaalista tapahtuisi.... puuhella pitäis olla pakollinen joka talossa, mutta eikös se EU viisaudessaan ole määräämässä polttokielto pikkuhiljaa( räkäistä raikuvaa naurua)

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 07:06
 • Kulkija
Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
« Vastaus #17 : 26.01.2011 kello on 10:15 »
Soommoro!
Kysymys Alanille. Miksei maalämpökone toimi agrella?

Sähköasentaja kertoi, että normiaggregaatti ei pysty tuottamaan tarpeeksi laadukasta sähköä. Ammattimiehet, joita foorumilla ilmeisesti on, osaavat varmaan kertoa, mitä tuo tarkoittaa. En pysty enää muistamaan tarkempia perusteluita.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:24.11.2020 kello on 22:00
Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
« Vastaus #18 : 26.01.2011 kello on 11:23 »
HUIIIIIIIII .... kaamee aatoskin jo ... täs läppäris ei ol akkuvirtaa , kuin tunti tai jotain, , mut  miten sit pärjäis , kun ei pääsekkä ..orgiin  ???  >:( ... ekaks laittaisin tuonne yläkerran rappusiin jonkun paksun peiton niin , ettei lämpö menis sinne , kun puuhellaa lämmitän ... ja takkakin pitää lämpimänä , kun on varaava meil muuten on suorasähkölämmitys , jot vileeks vetäis , jos ei ois noit tulipesii ... sit sulkisin myös vierashuoneen käytöstä se sais kylmettyy eli sohval sit vain nukuttais ...mut miten tuo porakaivo , kun ei toimis kauaakaan .. siin tapaukses pitää toivoa , et sitä vettä  sais palolaitokselt haettua tai jostain muust pisteest , joissa ois yleinen veden jakelu ..puucee tulis myöskin käyttöön ta  ei sittenkään siel on kylmä pitää täys istuntoo ... no ainakin tuo tupa-caarsin wc ois käytös  .. siellä kyllä pärjää muutenkin jos vaan diisselii piisaa , kun lämpöäkin saa sen kautta ..tv,kin näkyy sekun toimii akulla , jot luulen siirtäväni itseni sinne tupa-caarsiin sekä  " pojat " = kultsin ja kisulit ... jot kyl sitä pärjäis vaik toivonkin , et ei niin vaan ikin tapahtuis :(

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla: 3.09.2019 kello on 14:18
 • Volvo XC60 D3 2,4 aut 205hv Polestar vm2010
Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
« Vastaus #19 : 26.01.2011 kello on 11:28 »
Jos semmoottinen pitkä katkos tääl sattuis, kylmähän tääl kerrostalos tulis, no silloin ei muutako muutto tohon pihhaa moottoroituunmatkam ökkiin, kyl siel tarkenoo kaasun turvin

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 6.08.2020 kello on 22:15
Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
« Vastaus #20 : 26.01.2011 kello on 12:02 »
Sähköasentaja kertoi, että normiaggregaatti ei pysty tuottamaan tarpeeksi laadukasta sähköä. Ammattimiehet, joita foorumilla ilmeisesti on, osaavat varmaan kertoa, mitä tuo tarkoittaa. En pysty enää muistamaan tarkempia perusteluita.

Normiaggregaatti..?  :o Sillä ilmeisesti tarkoitetaan noita käsipelillä raahattavia. Mutta kun otetaan tarpeeksi iso, niin kyllä hoituu. Onko sellaisen hankinta hinnan takia erittäin satunnaiseen käyttöön sitten järkevää, on toinen asia.

Saapa nähdä, koska PV rupeaa poistamaan niitä hinattavia 32 ja 33,5 kVA hinattavia linnavuorelaisia. Sillä täyttäisi jo parin-kolmen talon varavoimatarpeen kummasti. Sellaisia on joskus tullut jarrutettua vastuskuormalla nimellistehoon asti ja aavistuksen ylikin, ennenkuin sähkön laadussa huomasi mitään.

 • Vieras
 • Vs: Oletetaan että sähkökatko sattuisi omalle kohdalle.
  « Vastaus #21 : 26.01.2011 kello on 12:45 »
  Oletuksen asteelle se jää, koska ok- talo on kaapeloidun verkon alueella ja sähköä voidaan syöttää useampaa reittiä aika lähelle. Kaapelivian korjaaminen kestäisi muutaman tunnin. Oletetaan, että sähköä tuottava voimalaitos ja sähköasema "räjähtäisivät", niin puutetta olisi. Ensalkuun otettaisiin m- auton invertteriltä virtaskaa kaukolämmön kiertovesipumpulle, niin pysyis mökki lämpimänä ( on kerran kokeiltu ja toimii hyvin). Olettaen, ettei kaukolämpökin olisi "epäkunnossa" sen totaalivian takia. Sitähän se olisi, koska lämmintä vettä tulee sähköntuotannon sivutuotteena. Tosin korvaavia lämmityskattiloita on, mutta sähköä nekin tarvitsee ja niiden lämpimäksi saaminen ottaa aikaa. Pitäis olla lähes "sotatila".

  Jos lämpöä ei tulisi riittävästi, vaikka kiertovesipumppu pyörisikin, niin sitten pitäisi laittaa Alde tulille ja mennä autoon asumaan. Moottoria pitäisi varmaan käyttää silloin tällöin. Voisi ajatella myös siirtymistä/käyntejä kesäasunnolle, mikä on kohtuullisen matkan päässä ja aivan eri sähköyhtiön alueella. Ehkä siellä olisi sähköä akkujen lataamiseen. Toisin kuin kotona, siellä on myös puulämmitteisiä uuneja. Tärkein asia olisi kuitenkin ok- talon vesien ja putkistojen pitäminen sulana.

   

  Sivustoa katsottu kertaa

  Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

  karavaanari.org powered by Debian Linux


  Sivu luotiin 0.165 sekunnissa. 37 kyselyä tietokannasta.