Sivuja:
Toiminto
  • #1 kirjoittanut SportTraveller 08 May 2024
  • Tulipas vaihdettua auto vaunuun ja niin se on Sloveniassa laitettu tuo puhistin sinne peräseinälle. Ja arvata saattaa että peräpäässä hiki virtaa silloin kun edessäkin tarkenee. Ja siihen tietenkin saa sitä multiventtiä, mutta on siinäkin taas porattavaa ja kaapeloitavaa. ja hintakin aika suolanen ollakseen puhallinoottori, jossa on vain kaksi nopeutta.

    Päädyin sitten näin alkuun  hommaamaan tollasen comet merkkisen koteloidun rupelin. Noh virtaahan sille pitää saada. ja katkaisija.

    Siihen sitten löytyi kätevä langaton katkaisija himmentimellä. Kuvista jos googlaa niin varmaan löytää ettei tässä millään paksulla setelinipulla tehdä, vaan tutkimusprojektina. Olkoonkin että tuo kyseinen moottori ei mahda kestää pitkään vääntelemällä tehoa portaattomasti, eikä ole mikään valtava fööni, joten senkin voisi kyllä vielä vaihtaa johonkin kompuutterin megatuulettimeen, jos siltä tuntuu.

    Mutta ennen kun tästä lähden rapsimaan putkia poikki, niin olisin uteliaisuudesta kysellyt että mihinkä kohtaan putkistoa olette noita välituulettimia laittanu? Jos vajaa 6m vaunussa lämityspönttö on perällä?



  • #2 kirjoittanut seppoko 08 May 2024
  • Onko siinä asennusohjeessa mitään mainintaa lämpötilan kestosta? No vaikka ei olisikaan, niin kovin lähelle lämmitintä ei  kannata laittaa. Se siten vähentää mahdollisuuksiin paikan valinnassa.
  • #3 kirjoittanut SportTraveller 08 May 2024
  • Näkyy tuolla navettamyymälän sivuilla olevan että KÄYTTÖLÄMPÖTILA: MAX. 85 ° C.
    Mutta noita rupeleitahan saa 80mm kehykseen maailmalta jos vaikka millä speksillä.
    Lähinnä ajattelin että onko joku nohevampi joskus miettinyt/kokeillut että mikä olisi optimi.
    Tietty järkeilemällä pitää ajatella aikasempien reikien sijainti putkessa jne. Täytyypä lähteä vaunuun laskeskelemaan, ja saahan sitä paikkaa vaikka vaihdettua.
    Kuitenkin tollanen 5-7 metriä pitkä torvihan sieltä jostakin tulee sinne eteen.
  • #4 kirjoittanut SportTraveller 08 May 2024
  • Sepäs olikin hieman fiksummin tehty kuin ajattelin, sieltähän siis tulee takaa piiiitkä putki eteen omanaan. Ja puoleen väliin oma putkensa. Keskellä vaunua puhallusnopeudet oli 2.2 m/s per rööri.
    Edessä pitkästä putkesta henkäys 1.8/ms, ruttuja putkissa ei juurikaan ole ainakaan näkyvissä paikoissa.

    Päädyin sitten linttaseen sen eteen menvän putken heti kerrossängyn alta takaa heti poikki, ja siitä kun mittas niin puhalsi 5.4 m/s. ja laittamalla tuon cometin väliin siihen katkolle sai vauhtia 7.3m/s joka sitten etupäässä nosti vauhdin 2.3 m/s.
    Tokihan sitä vois puhaltaa nopeampaa sinne eteenpäin, koska sinne putkeenhan se ilma jäähtyy. Tai noh, vaunu on tietysti nyt suht viileä. joskin katkolla ilman lämpötila oli 22.9c ja etupäässä lisäpuhalluksen kanssa 21.4c.

    Ehkä siihen vois vielä investoida 10 eurolla hiljasemman mutta tehokkaamman, ja vähän erilaisella rupelilla olevan puhaltimen niin ei aiheuttaisi niin paljon tukkoa ollessaan pois päältä kuin tuo comet puhaltimen design ehkä tekee.
  • #5 kirjoittanut tsahkali 09 May 2024
  • Ehkä siihen vois vielä investoida 10 eurolla hiljasemman mutta tehokkaamman, ja vähän erilaisella rupelilla olevan puhaltimen niin ei aiheuttaisi niin paljon tukkoa ollessaan pois päältä kuin tuo comet puhaltimen design ehkä tekee.

    Sitä tehoa taitaa kyllä olla enemmän kun niissä 'hiljaisissa' arvauskoneen tuulettimissa.
  • #6 kirjoittanut SportTraveller 09 May 2024
  • Sitä tehoa taitaa kyllä olla enemmän kun niissä 'hiljaisissa' arvauskoneen tuulettimissa.

    No aika tasoissa se on tollasen pöytäpelitötterön kanssa tuolla  (44 cfm) teholla, mikäli noi speksit pitää paikkansa. Lapojen muoto ei ole kyllä mikään mahdoton painetta tuottava.

    Meinasin että jos laittas sellasen rupelin mitä palvelimissa on, ne kestää tehonsäätöä tuolla lanagttomalla mokkulalla varmaan paremmin, ja niissä on kyllä helposti virtausta 2-3 kertaa enemmän.

    Ilman liikehän sitä ääntä sitten tuo, "hiljanen" ei taida tarkottaa muuta kun sitä itse moottoria  ;D
  • #7 kirjoittanut mjo33400 09 May 2024
  • Onko kysymyksessä Truma 3002:n?
  • #8 kirjoittanut tsahkali 09 May 2024
  • No aika tasoissa se on tollasen pöytäpelitötterön kanssa tuolla  (44 cfm) teholla, mikäli noi speksit pitää paikkansa.

    Niissä moottoreissa on kaikenlaisia tarroja...
    Joskus, kun yhden ottaa pois, löytyy alkuperäinen.
  • #9 kirjoittanut SportTraveller 09 May 2024
  • Onko kysymyksessä Truma 3002:n?

    Taitaa olla tuo 5004:nen
  • #10 kirjoittanut Yrjö 10 May 2024
  • Päädyin sitten näin alkuun  hommaamaan tollasen comet merkkisen koteloidun rupelin. Noh virtaahan sille pitää saada. ja katkaisija.
    Siihen sitten löytyi kätevä langaton katkaisija himmentimellä.
    (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)
      Meillä on mutaman vuoden ollut pari ton näköstä puhallinta käytössä, en tuntenut tarvetta pienentää tehoa, pikemminkin lisätä.
  • #11 kirjoittanut SportTraveller 17 May 2024
  •   Meillä on mutaman vuoden ollut pari ton näköstä puhallinta käytössä, en tuntenut tarvetta pienentää tehoa, pikemminkin lisätä.

    No siihen löyty lääkettä.
    Kerkesin vihdoin kokeilemaan ja mittailemaan.

    Tuuletin               Speksit
    Comet                 75m3/h --> 5.0m/s (Ilman sitä putkisovitetta 5.1 m/s) äänitaso 42db
    PF80251B2          97m3/h -->7,3 m/s äänitaso 44db
    PF80251V1          101m3/h --> 8.4 m/s äänitaso 44db
    PMD1208PMB1A   143m3/h --> 10m/s äänitaso täysillä on 55db matalimmalla teholla 36db

    Olisko nuo sellasia 15-20 Euron tuulettimia kaikki. ja vain kahdella johdolla.


    Viimeinen on 32mm paksu, notta pidemmät ruuvit pitää laittaa että saa ne sovitteet kiinni, mutta tämä siis kesti tuolla himmentimellä tehonsätöä, siten että alimmilaankin tuli tuon 5m/s. ja on silloin jopa hiljasempi kuin comet.
    Taidan laittaa tämän sinne lopulta. Kyseinen tuuletin on käsittääkseni nimenomaan "paineentuottoon"

    Nytpä ei sattunut ruuveja olemaan taskussa niin laitoin tuon keskimmäisen sinne kiinni. Se on joku sunone "mag lev" ääni itse moottirissa ei ole comettia kummempi. Etupäässä ilman virtaus kasvoi lähemmäs 4m/s lukemaan.
Sivuja:
Toiminto