Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

6m vs. 7m auto (integroitu) käyttökokemuksia

<< < (2/5) > >>

88k5:
Onhan se taivahan totuus, että metrin lyhyempi menee metriä lyhyempään tilaan  :P Kysyjäkin tietää tämän..
6½m auto menee hikiseen ruutuun, mutta 7½m ei. Näin se vain  on. Lisäksi integroidun kuskinovi on leveässä kohdin autoa, toisin kuin pakuohjaamoisella..
Jos on takaylitystäkin enempi, mutta voi olla akseliväliäkin - se tekee kankean kaupungissa, ja maantiellä vakaammaksi, ei niin sivutuuliherkkä..

Integroitu on kieltämättä eri luonteinen. Siitä mistä mahtuu elefantin korvat, mahtuu loputkin autosta.

Kakein kanssa on tultu toimeen, mutta eroja ei voi kiistää..

Tietis:
Integroidulla on joitakin kiistattomia etuja puoli-integroituun verrattuna, se on selvä. Yhden näkökulman kuitenkin nostan esille pohdittavaksesi, kun mainitsit ympärivuotisen käytön ja puskaparkit. Mieti millaisessa maastossa ja olosuhteissa liikut ja harkitse, pitäisikö auton kuitenkin olla neliveto.

Et maininnut, millaisella alustalla olet vankkuria hankkimassa. Nämä vehkeet on niin takapainoisia, että etuveto voi olla etenkin talvella hankala. etenemiskyky on dramaattisesti huononpi kuin etuvetoisella henkilöautolla. Vankkuri jää herkästi sutimaan. Ja on kesälläkin puskaparkkeilussa mahdollista eksyä vähän pehmeämmälle alustalle ja jäädä jumiin. Jo pelkkä märkä nurmikko ja liikkeelle lähtö ylämäkeen saattaa olla hankala paikka. Takaveto on jo selkeästi parempi, ja neliveto sitten se paras.

Tähän viestiini vastaa kohta joku, joka sanoo, että nelivetoon on ihan turha panostaa, parempi panostaa toimivaan asuinosaan kun ilman nelivetoakin pärjää. No niin pärjääkin, jos liikkuu vain sellaisissa olosuhteissa että pärjää. Nämä on kompromisseja aina, ja jokainen joutuu tekemään valintansa omista lähtökohdistaan.

Tämä liittyy tuohon korimalliin sikäli, että ainakaan minun silmiini ei ole ikinä nelivetoista integroitua osunut. En tiedä, onko sellaisia. Kaikki havainnot nelivedoista ovat olleet joko retkiautoja tai puoli-integroituja.

Itselläni on puoli-integroitu neliveto, enkä ole hetkeäkään katunut vaikka samalla rahalla olisi saanut huomattavasti toimivamman asuinosan vajaavetoiselle alustalle. Minä myös liikun ympäri vuoden ja paljon puskaparkeissa. Neliveto on mahdollistanut paljon hienoja paikkoja, mihin ei vajaavetoisella ole mitään asiaa.

Eli mieti vielä, onko tämä näkökulma sinulle merkittävä. Jos ei, anna mennä vaan integroituun. Toimivia ovat.

K.E.V:
Tuossa esim 4x4 Hymer, kuski näkyy ikkunassa
Itsellä eka matkailuauto oli 6.18m pitkä integroitu. 55 tkm 3 vuoteen, nykyinen 6.99 pitkä integroitu jolla ajanut 55 tkm 2.5v aikana. Aina on mahduttu menemään. Käyty niin Turkissa kuin Irlannissa ja Norjassa. Vähän sillä välillä jossain myös. Nykyinen on tuplapohjainen Alden lämppärillä. 

Matkavehje:
Kiitos kaikille hyvistä kommenteista. Itsekin kävin tänään katsomassa 6m autoa lähemmin ja olihan se mukavan kompakti ulkoa, mutta sisätilat oli aivan liian ahtaat. Eiköhän se valinta mene sitten siihen 7m luokkaan itselläkin.

Nelivetoa olen henkilöautossani suosinut jo vuosia ja pois en vaihda. Kelpaisi siis, mutta kun tällä hetkellä on tarjolla vain pienehköjä retkeilyautoja alle 60 k€ hintaluokassa. Takavetoisistakin näyttäisi olevan vain yksi juuri ja juuri nämä tarpeet täyttävä. Itselle vain omaan käyttöön ostaisinkin retkeilyauton, mutta nyt tarpeena on nämä työjutut etusijalla, johon se ei käy. Nyt ei siis ole oikein muita kuin etuvetoja vaihtoehtona. Talvella auto siis lähes kokonaan työkäytössä, jolloin käyttö auratuilla alueilla. Puskatkin saa löytyä joltain parkkikselta. Kesällä itse menisin mielelläni pöpelikköön, mutta tässä tilanteessa pitää pysyä tiellä.

Lumiketjut varmaan kannattaa olla valmiina autossa? Ja tiepalvelun jäsenyys? Mitä muuta vinkkiä, jos etuvetoisella jää jumiin?

Tällä hetkellä tämä yksilö näyttäisi olevan todennäköinen vaihtoehto: https://www.nettikaravaani.com/burstner/viseo-i-694/1610345
Mitä mieltä raati?

Tampereella vähän pidempänä myös aika hyvä kivemmalla sängyllä: https://caravanlandia.fi/ajoneuvot/adriavision-i707-sgstg-643/


Aurinkopaneelin ajattelin asennuttaa heti ja lisäakun. Mitä muuta ehdotonta irtovarustusta pitäisi hommata? Ainakin nyt etulasin päälle lämpöpeitto jne.

armas ujomieli:
Alde lämmönvaihtajalla puskajussille passeli, pystyy konetta lämmittämään. Toki Webastokin homman hoitaa.  Hiekkaa mulla kulkee mukana, katuharja, kurakaukalo ja pikku lapio; näillä pärjännyt mainitsemiesi lisäksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View