Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

6m vs. 7m auto (integroitu) käyttökokemuksia

<< < (3/5) > >>

vaanari61:

--- Lainaus käyttäjältä: Matkavehje - 28.11.2023     kello on 19:17 ---Kiitos kaikille hyvistä kommenteista. Itsekin kävin tänään katsomassa 6m autoa lähemmin ja olihan se mukavan kompakti ulkoa, mutta sisätilat oli aivan liian ahtaat. Eiköhän se valinta mene sitten siihen 7m luokkaan itselläkin.

Nelivetoa olen henkilöautossani suosinut jo vuosia ja pois en vaihda. Kelpaisi siis, mutta kun tällä hetkellä on tarjolla vain pienehköjä retkeilyautoja alle 60 k€ hintaluokassa. Takavetoisistakin näyttäisi olevan vain yksi juuri ja juuri nämä tarpeet täyttävä. Itselle vain omaan käyttöön ostaisinkin retkeilyauton, mutta nyt tarpeena on nämä työjutut etusijalla, johon se ei käy. Nyt ei siis ole oikein muita kuin etuvetoja vaihtoehtona. Talvella auto siis lähes kokonaan työkäytössä, jolloin käyttö auratuilla alueilla. Puskatkin saa löytyä joltain parkkikselta. Kesällä itse menisin mielelläni pöpelikköön, mutta tässä tilanteessa pitää pysyä tiellä.

Lumiketjut varmaan kannattaa olla valmiina autossa? Ja tiepalvelun jäsenyys? Mitä muuta vinkkiä, jos etuvetoisella jää jumiin?

Tällä hetkellä tämä yksilö näyttäisi olevan todennäköinen vaihtoehto: https://www.nettikaravaani.com/burstner/viseo-i-694/1610345
Mitä mieltä raati?

Tampereella vähän pidempänä myös aika hyvä kivemmalla sängyllä: https://caravanlandia.fi/ajoneuvot/adriavision-i707-sgstg-643/


Aurinkopaneelin ajattelin asennuttaa heti ja lisäakun. Mitä muuta ehdotonta irtovarustusta pitäisi hommata? Ainakin nyt etulasin päälle lämpöpeitto jne.

--- Lainaus päättyy ---


Lämmitys, lämmitys, lämmitys,  siinä 3 tärkeitä asiaa kun talvikäyttöön kampetta kahtelet. >  Eli Alde nestekiertolattialä mmityksellä/lämmönvaihtimella jonka avulla voit lämmittää Aldella moottorin lämpimäksi ja käyttää moottorin lämpöä ajonaikana hyväksi. Truma on sähkösyöppö/tuottaa "vetoista"lämpöä . . .

Ikkunat, sellaiset joiden pielustat on tehty niin etteivät "itke".

Suihkutila ja sen käytettävyys talviolosuhteissa / harmaanvesisäiliön sijoitus jottei se jäädy. Suihkutila sellainen että wc pytty jää sen ulkopuolelle ja kiinteillä seinillä/ei verhoviritys.

Talvella pimeää jolloin aurinkopaneelit ei tuota, seurauksena sähköä vähän käytettävissä > jääkaappi kaasukäyttöinen.

Integroitu ilman kuljettajan ovea, yksi kylmä"reikä"vähempänä, ilman kuljettajan ovea pärjää ihan hyvin.

Hyvä talvipeite joka peittää keulan maahan asti, hyvää laatua esim: https://www.mhuhtalo.fi/

Etsi Kabe, maksaa mutta se on edes yritetty tehdä kylmiin olosuhteisiin . . .

Karabiilisti:
jos ajelee pääasiassa suomessa niin pärjää vaikka linja-auton kokoisella autolla. Mutta kun sujautat milanoon, roomaan, napoliin tms niin iso koko ei ole eduksi...

Kyllä runsas 7 metrinen on aina mahtunut parkkiin mutta vie 4 paikkaa marketin pihassa.  8)

Taas on eksytty aiheesta...pituudes ta piti...mutta ollaan jo lämmittimissä ja eristyksissä... :laugh:

Alan:
Olen pärjännyt 8 metrisellä paremmin kuin alkuun uskoin, mutta se ei edelleenkään sovi kuuden metrin rakoon.

Ratkaisevaa on peräylitys ja sen korkeus tai mataluus. Itse nostan tiukassa paikassa perää ylös ilmajousilla. Onnistuu vain hitaassa vauhdissa, muuten alkaa laskea automaattisesti normaaliasentoon. Kerran on raapaissut takapää tiehen, 30.000 km alkaa olla ajettuna.

Olen nähnyt noin 7 metrisen Ducato-alustaisen auton (tai ehkä AlKon alustalla), jonka takapää kulki aivan toivottoman matalalla. Varmaan hyvä ajaa motarilla. Merkkiä en muista, suomalaisen omistajan kanssa Saksassa alueella juttelin.

K.E.V:
Psst, @karabiilisti. Luettelemasi paikat ei ahtaita, koska täytyy tosi sekaisin olla että isohkolla autolla kujille menee. Ne ahtaat löytyy vaikkapa Walesista, Cornwallista, Irlannista jne ja ne on maanteitä. Onneksi tiheästi ohituspaikkoja kun single track kyseessä. Ja kyllä lämpimyys ja muu varustus on ihan olennaista kulkimen hankinnassa.

vaanari61:
https://www.rintajouppi.fi/matkailuautot-ja-vaunut/lmc/t712-cruiser-premium/EOK961/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Jatkuva%20Matkailuauto%20Dynaaminen%202021&utm_content=Jatkuva%20Matkailuauto%20Dynaaminen%202021%20-%20Matkailuautot%20-%20Yleinen%20-%20broad%20-%20Dynamic%20Product%20Ad%20-%20Matkailuautot%20%7C%20Dynamic%20Carousel%202


Vois olla toimiva puoli-integroitu  . . .

Loppu makuasioita . . .  LMC, ei pitäis huono olla . . .

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View