Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Kannattaako ostaa uutta dieselkäyttöistä matkailuautoa?

<< < (3/4) > >>

KM1ka:
Ajot jatkuu varmasti dieseleillä vielä pitkään, mutta polttoaineissa siirrytään biopohjaisiin tai näin on odotettavissa ainakin rakennus- ja teollisuusalojen kuljetusten osalta, Oletettavasti biodieselinkin valmistuskustannuks et putoaisivat, kun voluumit kasvaisivat. Verotuksen vaikutuksista tuskin kukaan pystyy ennustamaan.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: KM1ka -  6.10.2023     kello on 09:51 ---Ajot jatkuu varmasti dieseleillä vielä pitkään, mutta polttoaineissa siirrytään biopohjaisiin tai näin on odotettavissa ainakin rakennus- ja teollisuusalojen kuljetusten osalta, Oletettavasti biodieselinkin valmistuskustannuks et putoaisivat, kun voluumit kasvaisivat. Verotuksen vaikutuksista tuskin kukaan pystyy ennustamaan.

--- Lainaus päättyy ---
Verotus on jo nyt iso kustannus, mikäli kuljinta pitää liikennekäytössä koko vuoden (aika harva kuitenki?)

On varmaan totta, että (kaupallista) tavaraliikennettä ei vielä yössä tai parissa, eikä vuosiin vielä, voida korvata dieselittömällä vaihtoehdolla, marginaalisesti kyllä. Vero-ohjauksella, esim. N-luokan ajoneuvot voidaan rajata tulevissa laeissa omaan karsinaansa kuten on jo..
Ongelma matkailuautojen osalta on tuo kuuluminen siihen kuritettavien kastiin.. jos henkilöautokansa halutaan viherpestä, niin liikkuvat kodit menee samaan pesukoneeseen. Ei ole sellaista kansantaloudellista merkitystä, että tätä naavatukkaisten joukkoa jotenki erityiskohdeltaisii n.

mjh48:
Sitten kun puolet maanteiden rahtikuljetuksista liikkuu akuilla, kannattaa alkaa katselemaan akku matkista, ei ennen.
Minä tuskin tulen näkemään sitä.

Vesa:
https://www.linkedin.com/pulse/electrifying-open-road-why-electric-motorhomes-next-big-chris-gati?utm_source=share&utm_medium=member_ios&utm_campaign=share_via

Tässä hyvää pohdintaa tulevaisuuden sähköisestä matkailuautosta mitä kaikkia uusia mahdollisuuksia se tuo matkailuautoihin.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: Vesa - 10.10.2023     kello on 22:46 ---https://www.linkedin.com/pulse/electrifying-open-road-why-electric-motorhomes-next-big-chris-gati?utm_source=share&utm_medium=member_ios&utm_campaign=share_via
Tässä hyvää pohdintaa tulevaisuuden sähköisestä matkailuautosta mitä kaikkia uusia mahdollisuuksia se tuo matkailuautoihin.

--- Lainaus päättyy ---

Olipa varsinainen 'maailma pelastuu' juttu.
100kg kun saadaan pois ilmastoinnista ja kaasulaitteista, niin voi olla viikoja puskissa!     :laugh:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View