rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Keittiön hana vuotaa, pitääkö hankkia uusi?  (Luettu 10099 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:20.02.2024 kello on 19:22
Terve!

Ihmettelin äsken miksi "keittiön" maton kulma on märkänä ja pienen tutkimuksen jälkeen huomasin että hanan lämminvesiletkun liitin vuotaa hanan ja liittimen välistä. Kuvassa tämä on siis tuo punainen liitin.

Koetin työntää liitintä syvemmälle, mutta se ei "naksahda" paikoilleen kuten kylmävesiletkun liitin tekee.

Mitä mieltä olette, pitääkö hankkia kokonaan uusi hana vai voisiko uusi liitin korjata tilanteen?

Ihmeen heppoisilta vaikuttavat nämä liitokset, kuuluuko niiden lähteä näin vetämällä irti?Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk


*****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:36
Vs: Keittiön hana vuotaa, pitääkö hankkia uusi?
« Vastaus #1 : 29.08.2023 kello on 22:37 »
Jos sinne on jäänyt tippa vettä, se on jäätynyt ja jää on työntänyt palikkaa ulospäin.
Silloin lukkotappi viistää uran reunasta palan, eikä liitos pysy aloillaan.

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:20.02.2024 kello on 19:22
Vs: Keittiön hana vuotaa, pitääkö hankkia uusi?
« Vastaus #2 : 29.08.2023 kello on 23:42 »
Kiitos vinkistä! Luulen että syy vialliseen liitokseen selvisi. Altaan alla oleva vetolaatikko ottaa kiinni tuohon liittimeen aina kun sen sulkee. Tästä johtuen liitin oli vääntynyt vänkyrälke ja liitos alkanut vuotamaan. Testasin sinisellä liittimellä ja se napsahti paikoilleen kuten kuuluukin. Pistin Jyväscaravanille kyselyä josko heiltä saisi varaosina näitä.  Eipä tuo uusi hanakaan maksanut kuin reilu 60 e liittimineen, mutta katsotaan nyt mikä on järkevintä.

Tulppasin  putken päät nyt ensihätään kahdella Bilteman marker-tussilla kun 10mm reikään sopivasti upposivat. Saa aamulla käyttöveden vessasta ennen kuin suuntaan  Ivalon LVI-maailmaan ostamaan oikear tulpat :))

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:18.07.2024 kello on 18:12
Vs: Keittiön hana vuotaa, pitääkö hankkia uusi?
« Vastaus #3 : 30.08.2023 kello on 08:14 »
Minulla oli uudessa autossa vastaava ongelma. Syyksi paljastui uudenkarheus.

Muutaman kuukauden käytön jälkeen vessan hana alkoi tiputtelemaan. Syyksi paljastui toinen vesijohdoista, josta jo silmällä näki että se ei ole yhtä syvällä hanan pohjassa kuin se toinen. Yritin painaa paikalleen, mutten onnistunut. Otin hanan irti, ja nostin vähän ylöspäin jottain sain liittimet ylöspäin helpompaan työasentoon. Painoin liitintä paikalleen niin paljon kuin miehestä lähti ja tovin ähellettyäni se naksahti paikalleen ja vuoto loppui siihen. Oli kyllä erittäin tiukka liitos ja ehdin jo ajatella että täytyy viedä vankkuri takuuhuoltoon tunnin matkan päähän.

Luultavasti jommankumman muoviosan valu ei ollut ihan mitoissaan ja liitos oli liian jäykkä. Tehtaan asentaja ei ollut sitten saanut sitä pohjaan asti ja veden paine oli pikku hiljaa painanut liitintä ulospäin niin että se alkoi vähitellen tiputtelemaan.