Sivuja:
Toiminto
 • #1 kirjoittanut mattuome 22 Aug 2023
 • Moikka,
  ostettiin pari vuotta sitten Adria Aviva PS400 pieni vaunu. Melkein uusi. Erään reissun jälkeen huomattiin todella paha haju vaunussa ja ruvettiin selvittämään. Vessan alta oli jostain valunut penkin alle kellertävää mönjää. Ei mitään käsitystä mitä se oli. Vessajätteeltä se ei suorastaan näyttänyt eikä haissutkaan, mutta pahalta kyllä. Se siivottiin ja huoltoliikkeessä pönttökin irrotettiin ja siivottiin sieltä mitä pystyi. Samalla löytyi vika vessan hanasta joka oli vuotanut. Ainakin yksi puulista vessan seinän vierestä oli ihan märkä, mutta huoltoliike sanoi että muualta kosteutta ei löytynyt.

  Siivousoperaation myötä haju hälveni lähes kokonaan, mutta tänä vuonna taas tullut uudestaan. Ei niin pahan kuin ennen, mutta joka kerta kun astuu sisään niin haisee enemmän tai vähemmän. Ei missään tapauskessa normaali vaunun haju. Huoltoliikkeessä löytyi jälleen samasta hanasta löysä liitos ja samainen puulista oli kostea. Korjattiin ja kuivattiin, mutta haju jäi. Huoltoliike levittelee käsiä.

  Ollaan koitettu nuuhkia kaikki nurkat ja kolot että mistä se haju oikeastaan tulee, mutta yhtä tiettyä paikkaa on mahdoton sanoa. Haju on ehkä hiukan orgaaninen, mutta ei kokonaan sitäkään. Mitähän kannatttaisi kokeilla seuraavaksi? Vessan alle on lähes mahdoton päästä tutkimaan purkamatta puolta vaunua, joten se vaikeuttaa tilannetta.

  Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.
 • #2 kirjoittanut 99 22 Aug 2023
 • Otsonointi? Ja sen jälkeen seuranta mistä alkaa hajua tulla?
 • #3 kirjoittanut Karabiilisti 22 Aug 2023
 • Kellertävä mönjä vessan alla lienee ihan omia tuotoksia...falskan nut tiiviste ja kuivuessaan liemi muuttuu yleensä kellertävän ruskehtavaksi suht tiukassa istuvaksi geeliksi.

  Nuuskuttamalla kaapit ja reunat läpi missä voimakkain haju.
  Onko seinissä, lattiassa tai katossa reunoissa tai luukkujen lähellä värjäymiä pinnoissa?
  Ulkopuoliset luukut käykää sormikopelolla läpi luukkujen reunat sisäpuolelta (seinälevy) onko kosteita kohtia.
  Onko kaapeissa tai pöydillä, sängyllä, koetaululla, penkeillä, mustia tai ruskeita "strösseleitä" onko pöydillä tai astioissa pieniä kellertävän ruskeita tahroja?

  Haju lähtee otsonaattorilla. Mutta palaa takaisin ajan kanssa jos lähdettä ei poisteta.
 • #4 kirjoittanut Ossi66 22 Aug 2023
 • Mahdoton veikata mitään kun hajua ei voi tänne jakaa, mutta pari asiaa tulee ensiksi mieleen.

  Onko vaunussa mattosarja lattialla?  Meidän on pitänyt nostaa vaunuista alkuperäiset koko lattian peittävät mattosarjat varastoon, kun niistä tulee sellainen haju ettei me sitä siedetä - etenkin silloin kun lattialämmitys käytössä.

  Millaisella pesuaineella lattiamatto on putsattu vessan alta? Jotku pesuaineet saattaa aiheuttaa muovissa mitä ihmeellisempiä tuoksuja.
  Esimerkkinä meillä sattunut hajutapaus.  Eteisessä alkoi olla paha haju ja sen lähdettä hain ensin peiliovikaapissa olevista vaatteista ja kengistä - ei vaikutusta vaikka vei kaikki pois ja pesi koko kaapin rungon.  Kaapin sokkelin irroitin, josko sinne olis joku elukka päässy - ei ollu.  Ullakolta kävin penkomassa villaa eteisen kohdalta, josko sinne olisi päässyt jostain vettä - ei ongelmaa...
  Erään kerran tulin ulkoa, jolloin haju oli tietysti voimakkain puhtaaseen nokkaan, nuuskuttelulla sain paikallistettua peiliä kiertävään muovitiivisteeseen - vein ovet pois ja haju meni mukana.
  Vaimo oli pessyt peilit aina Kiillon ikkunapesuaineella jossa jotain hajustetta mukana.  Tarkka pesu ja jatkossa hajusteeton Kiillon pesuaine niin ei enää hajuongelmia.  Peiliovissa muuten vaan maalatut alumiinireunat ja peili.
 • #5 kirjoittanut mike 22 Aug 2023
 • Avaathan sen säiliön luukun ennen kun teet tarpeet?
 • #6 kirjoittanut mattuome 22 Aug 2023
 • Kiitos vastauksista. Otsonointia ei tosiaan vielä kokeiltu kun tuntuu vähän turhalta jos lähdettä ei ole löytynyt. Mönjän alkuperä tosiaan tuntuu  arvattavalta vaikka tiivisteistä ei ole vikaa löytynyt. Ja toki löydetyt mönjät jo puhdistettu. Yksi puulista värjäytynyt kellertäväksi varmaan juuri tuon mönjän vaikutuksesta, mutta kuivana siitäkään ei tunnu juuri hajua lähtevän.

  Mietittiin tosiaan voisiko olla jokin kemiallinen reaktio kun vettä valunut johonkin, mutta sen luulisi häipyvän kuivuessa. Mattosarjankin vein kokeeksi pois, mutta ei mainittavaa eroa. Täytyy vielä kopeloida kaikki mahdolliset luukut läpi löytyykö kosteutta.
 • #7 kirjoittanut Vesa 22 Aug 2023
 • Adrian viemäriputket kulkee vaunun sisällä lattian päällä. Voisiko haju tulla viemäriputkeen jääneestä "maidosta" yms.

  Istuinlaatikoiden/sängyn lattiailmasolien vanerit kannattaa välillä irrottaa lattiasta ja siivota lattia sieltä. Sinne kerääntyy yllättävän paljon likaa.

  WC kasetin voisi viedä vaunusta pois ja katsoa häviääkö haju.

  Voisihan sitä viedä kaikki tyynyt ja patjat pois vaunusta ja katsoa muuttuuko haju? ja kaikki muukin tavara, jos metsästää hajun lähdettä?

 • #8 kirjoittanut megaman 22 Aug 2023
 • Jos kaikki on perusteellisesti tutkittu, ei jää jäljelle kuin wc-kasetti, jossa on vikaa. Sinnehän ne ne liemet kerääntyy. Halkeama tms.

  Jos laittaa (Thetford Aqua Kem Sachets) sinisiä pusseja säiliöön, sininen väri on ja pysyy liemissä ja näkee vuotaako jostain. Jos ei, niin sittenhän se on jotain muuta. 🙂
 • #9 kirjoittanut Karabiilisti 22 Aug 2023
 • Se voi uittaa lirut sinne ohi säiliönkin jos gummi falskaa siitä välistä.
  Tai paine on niin iso että kiertää sieltä jostain muuta kautta reunoja pitkin.
  Tai kulhossa pore.
  Säiliöstä tuskin on peräsin jos sinisiä tabletteja on käytetty. (siis säiliöön laitettavia) Sillon ois lattia sininen.

  Kuivuneena urea mömmö ei haise mutta saadessaan kosteutta alkaa haista....bakteerit jyllätä.

  Kattokaa nyt ettei ole "strösseleitä" lattialla ja muualla....kaapit laatikot yms
  niiden levittelijät saa aikaa melkoisia hajuja myös.

  JV säiliöstä voi joskus tulla myös karsea haju jos ei ole huuhdeltu reissun jälkeen.

 • #10 kirjoittanut putkimies 22 Aug 2023
 •  Mitenkä on harmaavesiputkiston hajulukot, onko niissä vettä? Jos ei ole niin sieltä tuulee sisään ei niin raikasta ilmaa. Tulppa altaisiin ja myös suihkuhuoneen lattia-altaaseen.
 • #11 kirjoittanut Karabiilisti 22 Aug 2023
 • Onko niissä yleensäkään aina hajulukkoja?
  Ainakaan sellaisia joissa olisi vettä.
 • #12 kirjoittanut 88k5 22 Aug 2023
 • Moikka,
  ostettiin pari vuotta sitten Adria Aviva PS400 pieni vaunu. Melkein uusi...
  Onko takuu vielä voimassa - jos, niin antaa myyjän vain tehdä hommansa..  :D

  En tiedä mikä kasetti-WC kyseessä, mutta C250-26x säiliöissä on SOC (eli tuuletus) pohjassa (aiemmissa päällä). Jos säiliötä tyhjennettäessä vatkattu sisältöä paljon, voi wc-paperia jäädä venttiilin väliin, ja sitä itteänsä läikkyä venttiilistä "pohjalaatikkoon". Sitten jos valmistaja on sen tuuletuksen/ylivuodon jättänyt "siihen", voi liemi lähteä lattialle karkuun..


  Onko niissä yleensäkään aina hajulukkoja?
  Ainakaan sellaisia joissa olisi vettä.
  No, on. Pitääkö laittaa kuva fränkistä - pohja kierretään pois puhdistusta/talvehtimista varten..
 • #13 kirjoittanut Arska 22 Aug 2023
 • Mun Adriassa ei ainakaan ole haju lukkoa suihku ja pesualtaassa. Tiskiallasta en oo tutkinut
 • #14 kirjoittanut Karabiilisti 22 Aug 2023
 • Saattaa siellä letkukulmarasia olla mutta onko oikeaa hajulukkoa kuin harvoissa ja valituissa....
  Vaatii melkeen kaksoispohja ratkaisun että voisi olla... muuten kylppärin lattiassa ainakin 10cm korkeen kohouma...tai vesilukko pakkasessa...

  Ainakaan omassa lavuaarissa ei ole onneksi...ei tarvi huoltaa...
  eikä kyllä spa osastaollakaan lavuaarissa eikä altaissa.
 • #15 kirjoittanut 88k5 22 Aug 2023
 • Eli siis pitää  :laugh:
  kyöskissä 3 pohjatulppaa, joilla yhteinen..


  Wc -lavuaarilla oma.


  Ja kolmas vielä suihkualtaan; 2 pohjatulppaa vie niiden yhteisee, joka lattian alapuolella - se on ainoa "hankala" kun käynti ulkoa luukusta tuonne tuplapohjaan.
Sivuja:
Toiminto