Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Matkailuvaunun (n.1500kg) vinssaaminen mökkitietä ylös, mitä tekniikkaa hommata?

<< < (7/7)

88k5:

--- Off-Topic: ---
--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 22.08.2023     kello on 10:16 ---Tämä kolmiohinauslaite oli vain esimerkki...

.. saahan sen kolmiohinauslaittee n isoonkin traktoriin kiinni. Cat1 tapin saa kyllä sovitteella cat2 reikään sopimaan, mutta ei kovin helposti toisinpäin.
Tämä nyt siihen, jos saivartelua halutaan.

--- Lainaus päättyy ---

cat1 kolmio on vain 61cm leveä, ja cat2 sentään 93cm. Ei ainakaan mun 4tn nelikkotraktoriin vetovarret mene noin kapealle, tai no menee kun irrottaa sivutuet, mutta sitten on ihan sama vaikka jättää cat1 tapit kilisemään sokkien varaan cat2 reiässä. Pelkkä koristus  ;D

Sitten olisi vielä reikävetopuomi (2p kiinnitys) vaihtoehto..

Olkoot kun tässä ollaan jo kaukana aloituksesta  ;)

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 22.08.2023     kello on 10:29 ---
--- Off-Topic: ---cat1 kolmio on vain 61cm leveä, ja cat2 sentään 93cm. Ei ainakaan mun 4tn nelikkotraktoriin vetovarret mene noin kapealle, tai no menee kun irrottaa sivutuet, mutta sitten on ihan sama vaikka jättää cat1 tapit kilisemään sokkien varaan cat2 reiässä. Pelkkä koristus  ;D

Sitten olisi vielä reikävetopuomi (2p kiinnitys) vaihtoehto..

Olkoot kun tässä ollaan jo kaukana aloituksesta  ;)

--- Off-Topic: ---
--- Lainaus päättyy ---
Siis tuo kuva oli vain esimerkki...

Onhan niitä virityksiä myynnissä monenlaisia. Olen ymmärtänyt, että niitä tukivarsiin kiinnitettäviä ei kuitenkaan olisi syytä käyttää vetoon tieliikenteessä. Pitäisi olla kiinteätä sorttia.
Mites olisi vinssi sinne traktoriin. Niitäkin on monen sorttisia.[/ot]

Yrjö:

--- Lainaus käyttäjältä: Martu - 21.08.2023     kello on 10:53 ---Tuttavaperheen mökkitiellä on noin 30metrin mäki sepelipohjalla ja arvioituna 30-35asteen nousulla. Mäen päällä mutka vasemmalle, joten vaijeriratkaisulle ei ole kunnolla tilaa.

--- Lainaus päättyy ---
  Tuo arvio todennäköisesti on väärä?
  Siinä ehkä veturin jarrulla koko yhdistelmä pysyy, vielä voidaan varmistaa, että on kiilan kanssa henkilö varmistamassa vaunun takana, kun vaijerin kiinnitystä vaihdetaan, tai jos talja pettää?
  Sen kerran kun yhdistelmää taljalla vedin mäkeen, niin ajotaidoton vaimo oli valmiina jarruttamaan jos lähtee taaksepäin (moottori käynnissä jotta jarrut toimii). Kerran lähtikin, kun liian pieni puu lähti juurineen irti. Elävään puuhun pitää kiinnittää U-lenkillä, hirttämällä kiertää kuoren irti.
  Meillä oli käytössä pieni "virvelitalja", tuolla romuvarastossa on myös paksulla vaijerilla varustettu "lompakkotalja", joutaa lainaan.

Stara:


Liekö vaunu koskaan noussut mäen päälle?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View