Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Matkailuvaunun (n.1500kg) vinssaaminen mökkitietä ylös, mitä tekniikkaa hommata?

<< < (6/7) > >>

Ossi66:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 22.08.2023     kello on 07:52 ---Vaikka tällainen traktoriin...

Mulla on tuollainen kolmipistekiinnitte inen terapiatraktorissa pihasiirtoihin.
https://www.ikh.fi/fi/vetokoukku-kolmipistekiinnitys-cat1-v9007

--- Lainaus päättyy ---

Annetuilla tiedoilla pitäisin tätä ainoana vaihtoehtona.  Traktoriyrittäjiä kyllä löytyy auttamaan, jos hommaa/tekee tuon vetokoukun itelle.

megaman:
Meidän vaunu n. 1300 kiloa, vietiin paikoilleen 800cc mönkijällä. Ensin tiukat käännökset, pieni pätkä jyrkkää mäkeä, sitten ahtaassa pihassa vekslausta ja peruutusta terassin viereen.
Ei olisi varmaan auton kanssa onnistunut, ainakaan helposti.

88k5:
Pieni saivartelu tähän; en edelleenkään lähtis 2tn (perälukottomalla) terapiavehkeellä keulimaan.. mainos oli cat1 tapein  :laugh: cat2:lla olettais traktorilta yli 4tn massaa ja enemmän kuin 35hp..  8)
Peruutushommaan sekin, että raskaalla nelikkomaasturilla itse tulee tehtyä 2½tn venetrailerilla tuota usein. Sentäs n 10m pitkä kok.mitta kärry+kyytiläinen, ja on veturikin yli 6m. Osaamiskysymys, ja rutiiniksi muodostuu, kuten "pääseekö tuosta" ..

Mutta kysyjää tämä ei auta, paitsi ehkä arvioimaan vastauksia  :-X
Kertauksena vielä, että tässä oli tarve päästä mäki ylös+mutka mökin pihaan, ja tietty pois alaskin sieltä.
Autona 1500kg omamassainen etuveto, perässä saman painoinen vaunu. Aika nou-nou onnistumaan etuperin - tai sitten mäki olikin olematon. Takaperin nousee paremmin (pidemmälle, jos vauhditon lähtö),   auto kestää (dsg?, pakki riittävän tiheä) ja ratinvääntäjä osaa homman.

Ducaatti:

--- Lainaus käyttäjältä: Ossi66 - 22.08.2023     kello on 09:40 ---Annetuilla tiedoilla pitäisin tätä ainoana vaihtoehtona.  Traktoriyrittäjiä kyllä löytyy auttamaan, jos hommaa/tekee tuon vetokoukun itelle.

--- Lainaus päättyy ---
Aika monella traktoristilla, varsinkin yrittäjällä, on emmeet valmiina että saa kuulakytkimellisen vaunun kiinni.
 Ja tulee tod.näk paljon halvemmaksi  kuin kaskon omavastuu -puhumattakaan todennäköisestä vakuutusyhtiön korvausvähennyksest ä "omalla toiminnalla aiheutetun vahingon" (=hölmöilyn) takia.

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 22.08.2023     kello on 09:55 ---Pieni saivartelu tähän; en edelleenkään lähtis 2tn (perälukottomalla) terapiavehkeellä keulimaan.. mainos oli cat1 tapein  :laugh: cat2:lla olettais traktorilta yli 4tn massaa ja enemmän kuin 35hp..  8)

--- Lainaus päättyy ---
Tämä kolmiohinauslaite oli vain esimerkki...

En minäkään pienellä terapiatraktorillan i lähtisi tuollaista nousua kiipeämään, mutta saahan sen kolmiohinauslaittee n isoonkin traktoriin kiinni. Cat1 tapin saa kyllä sovitteella cat2 reikään sopimaan, mutta ei kovin helposti toisinpäin.
Tämä nyt siihen, jos saivartelua halutaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View