Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Dethleffs Advantage A 5881 vm. 2007 / puhdasvesi valuu alle?

<< < (6/6)

dereke:

--- Lainaus käyttäjältä: 0yxxy0 - 21.07.2023     kello on 21:39 ---Minulla on vaunussa vain 1 hana putkistossa, toinen vesisäiliössä ja kolmas harmaavesi. Juuri tuollainen edellä mainittu keltainen vipu oikein hankalassa paikassa, suurin piirtein käsikopelolla tavoittaa. Tyhjennyksen suorittanut vipu ylöspäin ja vesihana vessasta ja keittöstä eriaikaan auki sekä kuumalle että kylmälle puolelle kääntäen, vessan pyttyä unohtamatta, olettaen että ko putki kerennyt tyhjentyä varaajalle asti. Joskus joko puhaltamalla tai kompuralla sievällä paineella avittaen että lähtis loputkin mahdolliset vesitaskut pois.

--- Lainaus päättyy ---

Kompuralla puhaltamista mietin myös, sehän olisi järjen kanssa tehden toimivin ratkaisu saada putkistosta enimmät vedet pois.

vaanari61:

--- Lainaus käyttäjältä: dereke - 21.07.2023     kello on 21:43 ---Kompuralla puhaltamista mietin myös, sehän olisi järjen kanssa tehden toimivin ratkaisu saada putkistosta enimmät vedet pois.

--- Lainaus päättyy ---

Kompuralla ( öljytön ) n. 1.5bar paineella olen vesisäiliöltä päin painanut vedet putkista pois, varaajan olen ensiksi laskenut tyhjänsi ettei sen sisältöä tarvitse hanan kautta tyhjentää.

Jokaisesta hanasta vuorotellen lämpimästä / kylmästä putkesta niinkauan että kaikki vesi on tullut pois. Vessan nappia niinkauan painaen että ei tule tippaakaan.

Lopuksi hanat auki, pakkasvahti auki asentoon, mahdolliset vipuset hana keskiasentoon ja auki. Säiliön pohjatulppa kiinni ja säiliön kuivaus puhtaalla paperilla.

Ne vesitipat mitä hanoihin/putkiin jää eivät jäätyessään riko mitään. Jäätymisen estämiseen hajulukkoihin olen lirauttanut propyleeniglykolia joka on glykoleista luontoystävällisint ä. Näin toimien olen säästynyt pakkasvaurioilta.

Jokainen saa tehdä kuten haluaa ja parhaaksi näkee . . .

mike:
Entäs mites onko noita hajulukkoja monessakaan? Niihin ja poistoputkiin jäätymätöntä jotain, vaikka pirtua ettei tuu sanomista näillä vihreillä!

dereke:
Talveksi tyhjäsin myös harmaavesisäiliön, mutta kun joskus aina testailin näyttöpaneelin toimivuutta pakkasilla niin näytti harmaavesisäilö muka olevan jopa puolillaan. Kyseessä paneeli, missä analogiset "jännitemittarit". Nyt lämpöisemmillä keleillä näyttää taas tyhjää kuten kuuluukin, ja pitihän tuo pakkasten loputtua vielä varmistaa että varmuudella olin tyhjentänyt ja jättänyt harmaavesisäiliön hanan auki-asentoon. Ilmeisesti jotain anturihäikkää, mutta mistähän suunnasta harmaavesisäiliön osalta moinen voisi löytyä?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View