Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Dethleffs Advantage A 5881 vm. 2007 / puhdasvesi valuu alle?

(1/6) > >>

dereke:
Otsikon kulkine, ja todella tuore matkailuauton omistaja siis kyseessä. Nyt saatu eka puraisu yöpymisestä 4-henkisen perheen ja ison koiran kera, ja onhan tää kyllä hienoa hommaa.

Hiukan haasteitakin ilmeni, eli huomaamatta alkoi puhdasvesisäiliö tyhjentyä samoihin aikoihin kun kytkettiin yöpymispaikassa 230-voltin piuha autoon kiinni. Havaintona, että puhdasvesi valui harmaanveden poistoputkesta auton alle ja vesipumppu kävi koko ajan. Kaikki hanat oli samaan aikaan kiinni, samoin vessan huuhtelupumppu ei vuotanut. Autossa Alde 3010 Classic kiertovesilämmitys, ja sieltä huomasin vain yhden keltapäisen muovisen "vetohanan" - ja sen olin ennen lähtöä laittanut kiinni-asentoon varmuudella, koska ennen sitä laski alleen Alden kautta kiertävät vedet. Nyt vaan en ilmeisesti jotain ole vielä hoksannut, eli onko jossain joku hana vielä auki joka vaikuttaa kun ollaan valtakunnan sähköverkossa kiinni? Vesipumppu oli käännetty penkin alla puhdasvesisäiliön päällä olevasta katkaisimesta ennen reissuun lähtöä päälle, ja se kävi vain kun hanoista jne. laski vettä. Sammui myös kuten pitikin.

Ja jos jollakulla on online-mallin mieluiten eng tai suomenkielisiä ohjeita ko. kulkineelle, niin enemmän kuin kiitollisena ottaisin vastaan.

lahelju:
Olisiko varaajan pakkasvahti vahingossa lauennut? Toinen malli vaatii 12v:n jännitteen pysyäkseen päällä ja toisessa on käännettävä vipu.

dereke:

--- Lainaus käyttäjältä: lahelju - 17.07.2023     kello on 23:04 ---Olisiko varaajan pakkasvahti vahingossa lauennut? Toinen malli vaatii 12v:n jännitteen pysyäkseen päällä ja toisessa on käännettävä vipu.

--- Lainaus päättyy ---

Lorotteleeko se sitten vedet harmaaveden poistoputken kautta ulos? Pitääpä selvitellä, mistä moinen löytyy tuosta omasta kulkineesta, kuulostaisi kyllä ihan järkeenkäypäiseltä.

dereke:
En löytänyt (toistaiseksi) missä tuossa Alde 3010:ssa voisi olla se pakkasvahti, etsintä jatkuu.
Se ei kuitenkaan liene sama asia kuin tuo tyhjennysproppu, kuvassa tuo missä keltainen vipuhana?

Sen sijaan löysin pienen nestevuodon, tahmeaa nestettä glykolinestettä kierrättävän pumpun alla pikkuinen määrä. Ei onneksi paljon, mutta tahrii kyllä hyvästi paikat jos enempi alkaa vuotamaan...

PS. tuolta löytyy suomenkielinen perusohje 3010:een, hyvä että nämä on julkisesti ladattavissa:
https://www.jyvascaravan.fi/wp-content/uploads/2021/03/Alde-3010.pdf

Reissaaja80:

--- Lainaus käyttäjältä: dereke - 18.07.2023     kello on 12:02 ---En löytänyt (toistaiseksi) missä tuossa Alde 3010:ssa voisi olla se pakkasvahti, etsintä jatkuu.
Se ei kuitenkaan liene sama asia kuin tuo tyhjennysproppu, kuvassa tuo missä keltainen vipuhana?

--- Lainaus päättyy ---

Pakkasvahti on esim. tällainen. Jossain mallissa punainen ylösvedettävä nuppi.

https://vaunupalvelu.fi/tuote/alde-pakkasvahti-12mm-varaajaan/

Onko ihan varma, että vesi tulee harmaanveden poistoputkesta? Ja pumppu pyörii ja hanoista ei tule vettä? Jos ei vika selviä, niin laita kuvia mistä vesi tulee jne, niin eiköhän täällä joku tiedä vastauksen. Eikö vasta ollut jollain jossain takaiskussa vika, kun vastaavanlainen ongelma oli?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View