Sivuja:
Toiminto
 • #1 kirjoittanut jorkusmakelainen 19 Jun 2023
 • Moi,

  Periaatteessa pitäisi olla yksinkertainen juttu, kun puhutaan kuluttajien välisestä kaupasta. Tällöinhän alvia ei pitäisi maksaa, eikö niin. Mutta mutta...kun katsoo tuolta käytettyjä vaunuja https://fin.auto24.ee/, niin kaikki vaunujen hinnat on ilmoitettu VAT 0%? Mikä juttu? Miten kuluttaja voi myydä vaunua ALV 0%? Ja eikö se silloin tarkoittaisi sitä, että minun tulisi maksaa alvit, jotta saisin sen Suomessa kilpiin? Maksetaanko alvit siinä tapauksessa Viroon vai Suomeen? Internettiiä oon yrittänyt pelata, mutta kunnon selkeää vastausta en ole löytänyt. Onko jollain omakohtaista kokemusta aiheesta?
 • #2 kirjoittanut relluttelija 19 Jun 2023
 • Toin toissa syksynä Ruotsista vaunun, yksityiseltä sotin. Kukaan ei koskaan missään vaiheessa kysellyt minkään alv:n tai muiden verojen tai maksujen perään. Asuntovaunuja kun saa tuoda vapaasti, Eli ei muuta kuin auto laivaan ja vaunu koukkuun Virsota.
 • #3 kirjoittanut mjh48 19 Jun 2023
 • Tarkoittaako tuo VAT 0%, ettei siitä ostaja voi tehdä verovähennystä, vaikka menisi ammattikäyttöön, esim. vuokraukseen?
 • #4 kirjoittanut K.E.V 20 Jun 2023
 • Kun katsot niitä vaunuja. Niin paljon englannista tuotuja, ovi väärälläpuolen ja heidän vesi systeemit. Ovat halpoja.
 • #5 kirjoittanut Karabiilisti 20 Jun 2023
 • Verottajan sivut sanovat...

  "Milloin ajoneuvon myynti on arvonlisäverollista?
  Ajoneuvon käyttötarkoitus ratkaisee sen, pitääkö ajoneuvon myynnistä maksaa arvonlisävero.

  Myynnistä pitää maksaa arvonlisävero, jos ajoneuvo on ollut yrityksessä arvonlisäveron vähentämiseen oikeuttavassa käytössä. Arvonlisävero täytyy maksaa, vaikka ostohintaan ei olisi sisältynyt vähennettävää arvonlisäveroa.
  Arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa, jos ajoneuvo on ollut vain yksityiskäytössä tai muussa sellaisessa käytössä, joka ei ole oikeuttanut arvonlisäveron vähentämiseen.

  Esimerkki: Pakettiauto on ollut vain yrityskäytössä. Ostohintaan ei ole sisältynyt arvonlisäveroa.
  Rakennusalan yritys on ostanut pakettiauton käytettynä yksityishenkilöltä, joten ostohinnassa ei ole mukana arvonlisäveroa. Yritys ei ole siis tehnyt oston perusteella alv-vähennyksiä. Yritys käyttää pakettiautoa vain yhtiön liiketoimintaan. Autolla ei ole ajettu yksityisajoja. Kun yritys myy pakettiauton, sen pitää maksaa myynnistä arvonlisäveroa, koska auto on ollut arvonlisäveron vähentämiseen oikeuttavassa käytössä.

  Esimerkki: Pakettiauto on ollut yrityskäytössä ja yksityiskäytössä
  Siivousliikkeellä on ollut pakettiautoksi rekisteröity ajoneuvo, jota on käytetty sekä siivoustoimintaan että henkilökunnan yksityisajoihin. Yhtiö on vähentänyt pakettiauton hankintahinnan ja käyttökustannusten arvonlisäverosta sen osuuden, joka on vastannut yritystoimintaan liittyvää käyttöä. Yksityiskäytön osuutta yhtiö ei ole saanut vähentää.
  Yhtiö myy pakettiauton ja maksaa myynnistä arvonlisäveroa samassa suhteessa kuin pakettiauto on ollut liiketoimintaan liittyvässä eli vähennykseen oikeuttavassa käytössä. Yksityiskäytön osuudesta ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa.

  Esimerkki: Henkilöauto on ollut työsuhdeautona
  Rakennusalan yritys on ostanut henkilöauton yhtiön toimitusjohtajan työsuhdeautoksi. Jos yritys myy auton eteenpäin, myynnistä ei makseta arvonlisäveroa, koska henkilöauto ei ole ollut pelkästään vähennykseen oikeuttavassa käytössä."
   
 • #6 kirjoittanut tohoh 20 Jun 2023
 • Tämä 0% ALV tarkoita, että myyjä on ihminen tai yritys jonka laskulla on ALV 0 euroa.
 • #7 kirjoittanut Antza0 20 Jun 2023
 • Periaatteessa pitäisi olla yksinkertainen juttu, kun puhutaan kuluttajien välisestä kaupasta. Tällöinhän alvia ei pitäisi maksaa, eikö niin. Mutta mutta...kun katsoo tuolta käytettyjä vaunuja https://fin.auto24.ee/, niin kaikki vaunujen hinnat on ilmoitettu VAT 0%? Mikä juttu? Miten kuluttaja voi myydä vaunua ALV 0%? Ja eikö se silloin tarkoittaisi sitä, että minun tulisi maksaa alvit, jotta saisin sen Suomessa kilpiin? Maksetaanko alvit siinä tapauksessa Viroon vai Suomeen? Internettiiä oon yrittänyt pelata, mutta kunnon selkeää vastausta en ole löytänyt. Onko jollain omakohtaista kokemusta aiheesta?

  Eikös tämä mene nyt niin, et tuo 0% on sama juttu kuin 'ei sisällä vähennyskelpoista alvia'. Ts. välissä on ollu yksityinen omistaja, joka on maksanut alvin. Kun yksityinen ostaa, niin kaikki ok. Jos yritys ostaa, niin ei saa ALV-verotuksessa vähennettävää.

  Jos on ollut EU:n alueella rekisterissä, jonkun EU-maan ALV on varmasti maksettu, eikä yksityisen ostajan maksuun sitä enää noinvain lisätä. Jos on rekisteröimätön, EU-alueen ulkopuolelta tuotu, niin silloin (EU-) ALVin maksaminen voi olla epäselvempi juttu. Yksityisen myyjän kohdalla tuskin on maksettu, yrityksen myydessä voi olla maksettu maahantuotaessa tai sitten ei. Rekisteröimättömiss ä voi olla varmempi tehdä kaupat rekisteröitynä, on ehkä turvallisempi kilvittää Suomeen jos on jo ollu EU-alueella kilvissä. Tulli- ja ALV-asiat on silloin jo kattottu kuntoon. Kohtuu tuore katsastus tulee samalla, silti joutuu varmasti tekemään rekisteröintikatsas tuksen Suomeen kilvitettäessä. En tiedä jäisikö tuolla rekisteröintikatsas tuksesta jotain vuosikatsastuksen tyyppistä pois vai ei.
  Muuten, siirto- tai tullikilvet ei vielä merkkaa mitään, vasta se että on ollut ko. lähtö- (EU-) maan rekisteritunnus.
 • #8 kirjoittanut HiTec 20 Jun 2023
 • Muuten, siirto- tai tullikilvet ei vielä merkkaa mitään, vasta se että on ollut ko. lähtö- (EU-) maan rekisteritunnus.

  Se on just näin, itsekin ensirekisteröin tuon oman peflettini Suomessa, vaikka se olikin jo kertalleen saksalaisissa siirtokilvissä matkan jämäriltä satamaan 8)
Sivuja:
Toiminto