Varmaan helpoin
Sivuja: [1] Siirry alas
Mikä olis toimiva ja helppo kloonaus-softa jos innostuisi pöytäkoneen levyn vaihtamaan? Vanha levy on teranen hybridi ja tilalle samankokoinen SSD.
Semmonen softa, joka osaa siis kloonata boottaavan kopion. dd komento tekee identtisen kopion.
Tai sitten clonezilla tekee kanssa kopiota. dd komento tekee identtisen kopion. Kopioiko tuo dd kometo myös boot sektorin? Minulla on ainakin kaksi kopiointiohjelmaa conozellan lisäksi, joilla homman voi hoitaa kannattaako noita ohjelmia varmuuskopioida?
Asentuvat nykyjään suht nopeasti netistä kaikki. Ite kopsaan vaan omat tiedostot. Parilla koneella, ja lisäksi siirrettävillä kovoilla. Joista varakopiot vanhempien talossa kassakaapissa. kannattaako noita ohjelmia varmuuskopioida? On siinä yli parinkymmenen ohjelman hakemisessa oma hommansa samoin kuin niiden rekisteröintitunnus ten kaivelussa. Nykin piti soittaa Microsoftille, kun asennus herjasi Office ohjelman olevan jo käytössä, tietysti oli kun se on siellä minun vanhalla kovalevyllä, jolta ei boottaus onnistu. Ilmaiset ohjelmat ovat tietysti helppoja, vaan kun ohjelman muistaa vasta sitten kun sitä tarvitsee, silloin ei välttämättä olisi aikaa. Töissä oli käytössä EZ GIG IV niminen softa. Siinä softa tuli tikulla ja oli levyadapteri usbi-porttiin.
Korppuaikaan käytin Ghost nimistä softaa, se oli sen ajan kunkku, kait. 🙂 Kopioiko tuo dd kometo myös boot sektorin? Kyllä, tekee levystä täysin identtisen kopion bittibitiltä. On siinä yli parinkymmenen ohjelman hakemisessa oma hommansa samoin kuin niiden rekisteröintitunnus ten kaivelussa. Joo...joskus on tuntunut että uudelleen asennus jonkun vuoden välein on tarpeen muutenkin. Lähtee samalla kaikki turha moska ja cookiet. Asennusohjelmista pitää olla oma laatikko jossa kaikki lerput, korput cd:t, tikut yms... ja tietty ne koodit. Salasanoista pitää olla myös oma tiedosto ja printti varmassa paikassa. Omassa salasana listassa on jo viitisensataa riviä.... ei viitsi edes yrittää muistaa... Olen vuosia käyttänyt Macrium Reflect-ohjelmaa. Voi tehdä erityyppisiä varmuuskopioita, myös täydellisiä levykopioita. Ilmainen kotikäytössä. On pelastanut tilanteen parissa lyvyrikkotilanteess a. Kunhan muistaa ottaa kopion riittävän usein.
Työtiedostot sijoitan yhteen päähakemistoon jolloin ne on helppo varmuuskopioida, kopioidaan vain tuo päähakemisto. Se on nopea kun käytetään hakemistojen synkronointitoimenp idettä, en tiedä onko Windowsilla omaa tällaista vaihtoehtoa, itse käytän Total Commander, halpa ja hyvä levynselausohjelma. Mikä on järkevin tapa tehdä täydellinen varmuuskopio Windows 10:lle? Ei ole mitään järkeä tehdä varmuuskopiota kaikesta. Kannattaa ennemminkin varmuuskopioida valitut kansiot OneDriveen (koska jos talo palaa, on data silti tallessa) ja jos dataa on yli teran, osta verkkolevyasema ja valitse mitkä kansiot haluat varmuuskopioida sille. Kloonaamalla kloonaat kaikki ongelmat samalla ja yksittäisten tietojen hakeminen on hankalaa ellei mahdotonta. Se on sit kiva kun ei klooni lähekään käyntiin... Meni koko Win 10 asennus uusinsi, kun uuden koneen bios ei tukenut vanhaa ssd levyllä olevaa asennusta
Nyt on puhdas asennus Kingstonin M.2 levyllä Näin saattaa käydä helposti kun tekniikka kehittyy.
Siksi pelkkien filejen varmuuskopiointi monesti suositeltava tapa. Onhan ohjelmien lataamisessa oma vaivansa mutta se on aina tehtävissä kuitenkin. Pojan uusi "supertietokone" (I9-13900 + geforce 4090 + nestejäähdytys + kymmenkunta flektia yms) tuossa alkuvuodesta värkättiin toimintaan ja vanhasta ei kopioitu mitään vaikka ohjelmia ja pelejä on ihan sairaan paljon...asennuksii n meni kuitenkin vaan tunti tai pari. Nopeella netillä ne tulee vilauksessa. Ja sitten on täysin puhdas kone kaikista pipareista yms. Sivuja: [1] Siirry ylös
|