Tekniikkakeskustelut > Myyjäliikeet ja korjaamot

Riitatilanne,BC vs 128420

<< < (2/24) > >>

K.E.V:
No kerro nyt edes pääpiirteissään asia meillekin.

Mautoilija:

--- Lainaus käyttäjältä: 128420 - 29.11.2022     kello on 16:49 ---Best Caravan Oy luovutti minulle uuden retkeilyauton Hobby Vantana vesivuotoisena.
--- Lainaus päättyy ---
Korjausten toteutuminen pitäisi olla helppoa. Uudessa autossa ei saa vikoja olla.
BC:n on turha vedota maahantuojaan tai tehtaaseen. Myyjä vastaa myymästään tuotteesta. Takuullakaan ei ole merkitystä.

--- Lainaus ---Virhevastuun kesto määräytyy tapauskohtaisesti tavaran oletettavissa olevan kestoiän perusteella. Virhevastuulle ei ole laissa aikarajaa.
--- Lainaus päättyy ---
https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/tietoa-ja-ohjeita-yrityksille/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/virhevastuu-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa/#virhevastuun-kesto

Viallisen boilerin aiheuttama kosteusvaurio menee toisen lain piikkiin:

--- Lainaus ---Tuotevastuu laki koskee tuotteesta henkilölle taikka yksityiseen käyttöön tai kulutukseen tarkoitetulle ja vahinkoa kärsineeen pääasiassa sellaiseen tarkoitukseen käyttämälle omaisuudelle aiheutuneen vahingon korvaamiseen. Tuotevastuulla tarkoitetaan siis vahingonkorvausvelv ollisuutta, joka aiheutuu tuotteen henkilölle tai omaisuudelle aiheuttamasta vahingosta.
--- Lainaus päättyy ---
https://www.minilex.fi/a/mit%C3%A4-on-tuotevastuu

128420:
Ohjeiden mukaan pitää olla ensin yhteydessä kuluttajaneuvontaan ja sitä kautta yrittävät vaikuttaa yhtiöön joka olisi vastuussa. Näin menettelin omassa tapauksessani ja kuluttajaneuvoja kertoi, että kuluttajariitalauta kunnassa on vuosien jonotus edessä ja että nopeimmin haet ratkaisun, jos annat jutun lakimiehen hoidettavaksi.

Kuluttajaneuvonta yritti taivutella caravanliikettä lunastamaan auton ,tai edes jälkikäteiseen hinnanalennukseen suostumaan, kyseinen liike kiisti. " meidän näkökulmastamme katsoen ei ole syntynyt mitään sellaista tilannetta, joka oikeuttaisi kaupan purkamisen tms."

Oikeasti sellainen tilanne kuitenkin syntyi ja on edelleen olemassa, koska vesivahinkoisena myytyä uutta autoa ei pystytä tutkimaan muuten kuin purkamalla kaikki kalusteet, lattia jne.jne.

Ja kyseessä siis alunperin valmistajatehtaan "luokaton" asennustyö ja sen seuraukset ja edelleen maahantuoja-myyjä osapuolen suorittamat tarkastukset, mitkä mahdollistivat pahasti viallisen auton luovuttamisen asiakkaalle.

Oikeutta en ole saanut ja harkitsen parhaillaan lakimiehen ottamista asian selvitykseen.

Seppo Harinen:
Auto on siis uutena tilattu ostettu ja luovutettu mainitsemani yhtiön toimesta. Ainoa keino saada oikeutta epäonnisen "maanantaikappaleen" kohdalla näyttäisi olevan, että antaa jutun lakiasiaintoimiston hoitoon, tiedä sitten miten siinäkin kävisi?

BC:n kanssa ei tavallinen autonostaja pärjää kun tulee kuvatun kaltainen ,tai vastaava ikävä tilanne ja vaikka vesivuoto uudessa autossa ollut suurin ja pahin dilemma (lopullisesti tutkimatta vielä mitä on voinut aiheuttaa) on ollut lukuisia muitakin vikoja ja virheitä tässä uutena hankitussa autoyksilössä.

Lukekaa kuitenkin viimeisestä Caravan lehdestä kuinka siinä näistä reklamaatioiden hoidosta kerrotaan. Omalle kohdalle ei niin hyvää palvelua osunut tässä yhtiössä, kuin jutussa annetaan ymmärtää, vaikka kyseisen yhtiön markkinointijohtaja antaa ymmärtää, että hyvää oppia yhtiölle jokainen tehty reklamaatio.

Mihin ne opin käyttää, se onkin vallan eri asia?
 

Mautoilija:

--- Lainaus käyttäjältä: 128420 - 29.11.2022     kello on 17:06 ---vesivahinkoisena myytyä
--- Lainaus päättyy ---
Onko auto myyty vesivahinkoisena, kuten tekstistä voi päätellä? Silloin ei asiasta kannata valittaa.
Jos vesivahinko on tullut myöhemmin ja kyseessä on laitevika, ei maksajasta ole epäselvyyttä. Myyjäliike. Myyjä selvittää asiansa keskenään maahantuojan/valmistajan kanssa.
Käyttövirheestä voi onnitella itseään selkään taputtamalla. Pakkaskaudella kannattaa hanat tyhjentää.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View