Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Harmaavesiputkien eristys ja lämmitys

<< < (5/6) > >>

Karabiilisti:
esim sitä että sisällä jossain kaapin takana kulkevaan putkeen kun laittaa eristeen niin voipi käydä niin että sisätilan lämpö ei pääse enää pitämään sitä sulana ja jäätyy helpommin.

Sama ilmiö kuin esim taloissa jos laittaa ulkoseinään vesiputken eristeen sisään. Seuraa melko varmasti jossain vaiheessa jäätyminen.
Putken pitää olla siellä vasten lämmintä sisähuonetta ja huoneen puolella minimimäärä eristettä....että sisäilman lämpö pääsee paremmin putkeen kuin ulkoilman kylmyys.

Mautoilija:
Aihe käsittelee harmaavesiputkea. Sehän on enimmäkseen täynnä ilmaa joka ei jäädy. Siihen laskettu vesi on + asteista. Jos kaapin takana on pakkasta, on kulkineessa muutakin vikaa. Mistä kylmä pääsee putkeen jos se on lämpimässä tilassa?
Toki jätevesiputken eristys sisätilassa on turhaa.

Hesus:

--- Lainaus käyttäjältä: Reiska78 - 26.12.2022     kello on 09:17 ---Nyt tullut testattua käytännössä että harmaavesiputket pysyivät auki hyvin. Useampi yö vietetty vaunussa ja -15 astetta oli kylmimmillään pakkasta. Samalla ressulla tuli huomattua että kasetti-wc sisältö ei tullut kokonaan ulos tyhjennykseessä, eli taisi olla pohjalle jäätynyt tavaraa. Lisäksi keittiön hanasta ei tullut enää vettä kolmen päivän kuluttua, eli tainnut putki jäätyä jostain kohtaa. Outoa sikäli että mielestäni vesiputki on sisätilassa koko matkalta. Pitää tutkia ettei vaurioita ja miettiä ratkaisut vielä näihin. Luultavasti eristystä lisäämälä ensin ja tarvittaessai sulanapitokaapeli lisäksi.

--- Lainaus päättyy ---

Villi veikkaus on että keittiön hanan letku makaa eristämättömän pyöränkotelon päällä ja on siksi jäässä.

mjo33400:
Missä vaunussa pyoräkoteloa ei ole eristetty?

Reiska78:
Selvisikin tänään että ei se keittiön hanaan tuleva vesiputki ollutkaan jäätynyt. Kyseessä olikin käyttäjän virhe. Kun hanan säätökahva on ihan oikealla ääriasennossa ( kylmä vesi) ei vettä tule hanasta vaikka vesipumppu menee päälle. Jos laittaa kahvaa hieman vasemalle vettä tulee normaalisti. Wc:n hana taas toimii kyllä normaalisti vaikka kahva ääriasennossa oikealla tai vasemmalla. En sitten tiedä onko suunniteltu noin tuo keittiönhana vai onko siinä vikaa. Ei siis tarvetta kenties muille toimille kuin uusia se keittiön vesihana  Thumb. Ihme kyllä että en aikaisemmin ole törmännyt tähän vikaan/ominaisuuteen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View