Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Harmaavesiputkien eristys ja lämmitys

(1/6) > >>

Reiska78:
Ei vielä ole ollut jäätymisiä putkissa vaunussa, mutta ajattelin asentaa eristyksen harmaavesiputkiin lämmityksen kera. Eristyksenä puuilosta saatava solukumieriste https://www.puuilo.fi/solukumieriste-9x28mm-2m ja lämmitystä varten 4m sulanapitokaapeli: https://www.puuilo.fi/cobek-sulanapitokaapeli-4m. Onkos joku tehnyt vastaavaa projektia ja kannattaako asentaa sulanapitokaapeli putken sisälle vaiko ulkopuolelle putken ja eristeen väliin?

Mautoilija:
Saattolämmitys kannattaa asentaa putken ja eristeen väliin. Esim. nippusiteillä putkeen kiinni. Ei tule tiiveysogelmaa. Kaapeli pitää putken sulana ja putkeen laskettava vesi on aina yli 0°C.

vaanari61:
Tarkista ettei sulanapitovastus ole liian tehokas, en nyt tarkkaan muista Wattimäärää metrille  ( oisko ollut 10W/m, tarkista asia . . . ) mikä saa olla Max.teho kun kyseessä muoviputki ja muovi tai solukumieriste. . .

Laita vastus putken alapintaan ja ulkopuolelle, on tullut vastaan tapauksia joissa vastus kierretty putken ympärille. Sellaisessa tapauksessa jää kylmiäpätkiä putken alapintaan jossa vesi virtaa ja vesi on jäätänynyt/jäätänyt putken tukkoon.

Kierrä eristeen päälle esim. hyvä muoviteippi, tiellä oleva hiekka renkaista lentäessä syö melko pian eristeen rikki jos eristettä ole suojattu.

Reiska78:
^^ ja ^  kiitokset vinkeistä! Asensin tänään saattolämmittimen nippusiteillä putken alapuolelle ja eristeen siihen päälle. Eristettä joutuu vielä ostamaan pari metriä lisää ja lopuksi ym. vaanar61 ehdotuksen mukaan jotain teippiä suojaksi. Mietin olisiko ilmastointiteippi hyvä vai olisiko alumiiniteippi parempi? Alumiiniteippihän eristäisi lämpöä lisää ja suojaisi myös?

Asennetun saattokaapelin speksit oli juurikin 10W/m ja pitäisi olla ns.itsesäätyvä.

latushka83:
Noista kahdesta valitsisin ilmastointiteipin. Kestää hiekkapuhallustakin kohtuu hyvin niin luulisi kestävän auton allakin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View