Tekniikkakeskustelut > Lämmitys ja ilmastointi

Lämmittimen tyyppi ja meteli

<< < (2/5) > >>

Hesus:

--- Lainaus käyttäjältä: Matti_Kojo - 27.11.2022     kello on 10:01 ---Mullakin sängyn pääpuolessa vasemman oven kynnyksessä, päällä vain 10mm levy ja terassimatto.

--- Lainaus päättyy ---

ehkä se terassimattokin vähän ääntä eristää, mutta oikea äänierstematto on hyvinkin toimivaa  Thumb

itsekin äänieristin sen kaapin missä Alde on. Ei enää edes kuule kun lähtee päälle. Patterit tietty vähän paukkuu kun alkaa lämpöleejentua, mutta se on vain kodikas ääni keskellä talvea  :-*

Ossi66:

--- Lainaus käyttäjältä: Hesus - 27.11.2022     kello on 13:34 ---ehkä se terassimattokin vähän ääntä eristää, mutta oikea äänierstematto on hyvinkin toimivaa  Thumb

itsekin äänieristin sen kaapin missä Alde on. Ei enää edes kuule kun lähtee päälle. Patterit tietty vähän paukkuu kun alkaa lämpöleejentua, mutta se on vain kodikas ääni keskellä talvea  :-*

--- Lainaus päättyy ---

Kun pistää kylmään aikaan jatkuvalle kierrolle, poistuu patterien napsuminen ja samalla tasoittuu lämpö entisestään kun kiertovesi tasisen lämpöistä eikä alkupäästä 60 asteista jos termostaatti katkoo kiertopumppua ;)

miksu88:

--- Lainaus käyttäjältä: Aakku - 27.11.2022     kello on 10:07 ---Planarissa mulla saa valikosta säädettyä sammumis- ja käynnistyslämpötila n muutaman asteen verran. Toimintatapa on hyvin paljon akkua syövä ja sillä saa 100 Ah akun liki tyhjäksi yhdessä yössä. Käytän viilempänä aikana jatkuvaa lämmitystä ja silloin lämmitysteho tuntuu toimivan portaattomasti. Kun ei lämmitin sammu ja käynnisty termostaatin mukaan, niin sähkön kulutus on pieni. Mittarin mukaan hieman alle 1 ampeerin kulutus jatkuvassa käytössä.
Homma toimii  portaattomasti, tai sammutellen vain ainoastaan uudemman ohjauspaneelin kanssa.  Vanha Webasto vanhassa retkiautossa tuntee vain täys- ja puolitehon termostaatilla. Se on hankala kesäkelillä, kun tulee liian kuuma helposti. Pakko ohjata lämpöä ikkunoita raottamalla.

Pumpun ääni riippuu toki kumivaimentimista, mutta äänen voimakkuuteen vaikuttaa myös pumpun asento. Se pitää olla juuri oikeassa kulmassa, niin on lähes äänetön auton alla. Myös pumppuja on monenlaatuisia markkinoilla.

Tällainen Planarille:
https://www.planar.fi/434357587/product/4969375/uutuus-comfort-control-ohjauspaneeli?catid=981259

--- Lainaus päättyy ---

Ok eli lämmitystyyppi onkin ohjauspaneelista kiinni. Tuo oli jännä pointti että jatkuva päälle ja pois kytkeminen myös syö akkua. Jotain tuohon pitää kyllä keksiä webastonkin kanssa, ehkä jokin toinen valmistaja on kehittänyt paremman ohjauksen.

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: miksu88 - 28.11.2022     kello on 09:55 ---Ok eli lämmitystyyppi onkin ohjauspaneelista kiinni. Tuo oli jännä pointti että jatkuva päälle ja pois kytkeminen myös syö akkua. Jotain tuohon pitää kyllä keksiä webastonkin kanssa, ehkä jokin toinen valmistaja on kehittänyt paremman ohjauksen.

--- Lainaus päättyy ---
Käynnistyksen aikana mittari näyttää noin 4,5 A kulutusta...

Samoin virrankulutus nousee samoihin lukemiin, kun lämmitin sammutetaan. Molemmat toiminnot kestävät useita minuutteja. Kokeilin kesällä sammuttavaa toimintoa, mutta se vei akun jännitteen niin alas, ettei Planar enää käynnistynyt aamulla. Kesällä jatkuva lämmitys on liian tehokas, vaikka termostaatilla säätäisi pyynnön alas. Syksymmällä viileämmillä ilmoilla homma toimii jatkuvalla lämmityksellä, jolloin termostaatti säätää lämpötehot liki asteen tarkkuudella. Akkuvirrat riittää pienestäkin akusta silloin ehkä parin vuorokauden jatkuvaan lämmitykseen.

Planarissa tulee yleensä mukana PU-27 ohjain, joka on aika alkeellinen verrattuna tuohon uudempaan Comfort ohjaimeen. Olettaisin, että johtavalla Webastollakin olisi jo saatavana kehittyneenmpi ohjain.

Vanha PU-27
https://www.planar.fi/434357587/product/3171034

Lerssinen:
Mulla on mylläkkävaunussa planar ja siinä se "esi-fiksuohjain" eli tämä
https://www.planar.fi/434357587/product/5213724/pu-11m-12v-ohjain?catid=1006024

Lämmitysmoodiksi saa tuolla sen että lämmittää haluttuun lämpötilaan termostaatilla tuosta ohjaimesta ja sitten menee "tyhjäkäynnille" eli ei sammuta liekkiä eikä puhallinta mutta käy tooooooooodella harvakseltaan naputellen ja sisään tulee lehmänhenkäystä (virrankulutus minimaalista).

On ollut aika sopiva tuohon vaunuun jos ulkona on alle +5 astetta. Jos sen päälle niin pikkuhiljaa sisälämpö kiipeää ylöspäin mutta ei tuollaisia hienompia säätimiä vielä silloin ollut myynnissäkään kun omaa rakentelin. Nyt varmaan laittaisin mutta mulle piisaa nykyinen niin hyvin etten näe vaivaa sen vaihtamiseen  :)
Tuo edellämainittu käynnistysvaihe kuluttaa paljon virtaa, se on totta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View