Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Tulevat sähkökatkot

(1/13) > >>

Karabiilisti:
Olikos palstalla verkkojuttujen tuntijoita...eli mites mahtaa olla tulevan talven sähkökatkojen aikana etätyön tekemisen mahdolllisuudet...e li jos kylältä virta pois niin toimiiko kaapelinetti tai 4G tai 5G mikäli omat koneet ja nettipurkit toimii intikalla tai agrella?

ELi onkos nuo verkot ja tukiasemat akkuvarmistettuja tai varavoimalla tai muuten varmistettu sähköjen pysyvyys?

Mautoilija:
Tukiasemat ovat akkuvarmennettuja. Palvelinkeskukset varavoimalla. Kunhan sinulla on tarpeeksi hernekeittoa ja vessapaperia, ei hätää. Maailma pelastuu.

megaman:
No kaapelinetti voi kyykätä samantien vaikka taloyhtiön sähkökeskuksessa vahvistimen sammumiseen.

"Sähkövirran varmistuksen kriittisissä paikoissa määrää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kriittiset pisteet on luokiteltu eri luokkiin tärkeysjärjestyksen mukaan. Määräys voi edellyttää, että varavirtaa riittää esimerkiksi 12 tunniksi. Siihen mennessä pitäisi saada sähköverkko takaisin toimintaan.

 ”12 tunnin vaatimus koskee yleensä paikkoja, joihin on hankala päästä. Taajamissa varavirran vaatimus saattaa olla vain kaksi tuntia. Keskellä kaupunkia sähkövika saadaan aika paljon helpommin korjatuksi kuin tunturin laella tai ulkosaaristossa.” TELIA

elwari:
Nykyään kun on 2G, 3G, 4G ja vielä 5G, niin kaikkia radioita ei välttämättä pidetä akkujen varassa ollessa päällä. Puheliikenne pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkään, niin data saattaa sitten hidastua.

0yxxy0:

--- Lainaus käyttäjältä: Mautoilija - 22.09.2022     kello on 23:09 ---Tukiasemat ovat akkuvarmennettuja. Palvelinkeskukset varavoimalla. Kunhan sinulla on tarpeeksi hernekeittoa ja vessapaperia, ei hätää. Maailma pelastuu.

--- Lainaus päättyy ---

Näin on, tukiasemissa jonkin verran akustoa, laki määrää keston (en muista tuntimäärää) mutta mobiilidata tipuu ensin alas, puhelut myöhemmin. Kuitu/kupari kopeissa kans akusto mutta miten asiakkaiden päätelaitteet onko ups:n perässä. Epäilen että suurimmalla osalla ei ole jolloin data katkeaa. Taloyhtiöt vois kans laittaa ratkaisevat päätelaitteet ups:n perään, mutta myös asunnoissa sitten jos on päätelaitteita.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View