Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Tulevat sähkökatkot

<< < (2/13) > >>

Karabiilisti:
Joo kotipäätelaitteet ei ole ongelma kunhan kaapelia tai mobiilia pitkin vaan tulee dataa siihen asti.
Kotoa löytyy päätelaitteiden hengissä pitämiseen pikku ups ja lisäksi 300Ah akusto 1600W intikalla. Sekä siniaaltoinvertteri agre.
Ja tietty pihassa M auto joka aika omavarainen...

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: megaman - 23.09.2022     kello on 00:08 --- ”12 tunnin vaatimus koskee yleensä paikkoja, joihin on hankala päästä. Taajamissa varavirran vaatimus saattaa olla vain kaksi tuntia. Keskellä kaupunkia sähkövika saadaan aika paljon helpommin korjatuksi kuin tunturin laella tai ulkosaaristossa.”[/i] TELIA

--- Lainaus päättyy ---

Pieniä on akustot nykyään, tunteja vaan kestävät.
Joitakin vuosia sitten salama poltti kaapelin ja oltiin vuorokausia ilman TV:tä ja puhelinta.
Sitten tuli helikopteri ja nosti agren kiven päälle.

megaman:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 23.09.2022     kello on 07:42 ---Joo kotipäätelaitteet ei ole ongelma kunhan kaapelia tai mobiilia pitkin vaan tulee dataa siihen asti.
Kotoa löytyy päätelaitteiden hengissä pitämiseen pikku ups ja lisäksi 300Ah akusto 1600W intikalla. Sekä siniaaltoinvertteri agre.
Ja tietty pihassa M auto joka aika omavarainen...

--- Lainaus päättyy ---

Ei tarvii modeemille upsia, kun kännykästä voi jakaa 200 Mbps "varayhteyden" hotspottina. Kannettavasta löytyy 10 tunnin akkukesto. Pöytäkone joutaakin olla silloin alhaalla.
Virtapankista sitten lisävirtaa kännyköihin ja tabletteihin tarvittaessa.
Eli varsin vähin valmisteluin tulee toimeen, jos nyt mitään tilannetta edes tulee.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: megaman - 23.09.2022     kello on 10:59 ---jos nyt mitään tilannetta edes tulee.

--- Lainaus päättyy ---

No siinähän se. Tässä taas hyperventiloidaan oikein urakalla taannoisen korona-vessapaperin tavoin kun media vielä heittää ihan kunnolla vettä kiukaalle. Teoretisoidaan asioilla mitä ehkä kenties mahdollisesti tapahtuisi jos... Thumbd

Karabiilisti:
Hyperventiloidaan kyllä.
Mutta valmius on hyvä olla muutenkin. Ja nuo hankinnat valmiuden eteen tukee aika hyvin myös tuota Mautoilua sitten myöhemmin. Esim reilun kokoinen siniaalto intikka ja mini agre. Pärjää umpi puskassakin pidempään.
Sinällään jos ajatellaan kovalla pakkasella 2h lämmityskatkoa...ei vielä paha mutta mitä tapahtuu kun se virta palaa...kaikki patterit loimottaa punaisina... riittääkö virta verkossa silloin....

Eilen näytti wattanfalli lähettävän kirjeitä joissa marraskuun alusta alkaen toistaiseksi voimassa olevan sopparin sähkö reippaat 50 cent.... lokakuussa nostiavat 35 paikkeille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View