rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Alde 2920  (Luettu 1862 kertaa)

*****
  • LämmitinGuru
  • Aluevalvoja
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:00
Vs: Alde 2920
« Vastaus #15 : 14.09.2022 kello on 18:06 »
https://aijaa.com/rJ3YBf

Eipä ollu paljoa tekstiä jäljellä tuossa lämpösulakkeessa. Kuinka käy jos laitan väärän lämpöarvon sulakkeen? Ja pitääkö uuden lämpösulakkeen päälle laittaa tuota punosta vai saako olla paljaana?

Pitää suojata, laita riittävän iso kutistussukka ja lämmitä sitä hieman toisesta päästä, että pysyy paikallaan. Laita se 128 asteinen, mutta ei lämpöarvolla ole toiminnan kanssa mitään tekemistä on turvakytkentä.

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #16 : 17.09.2022 kello on 16:55 »
Ei toimi vieläkään vaikka lämpösulake on vaihdettu. En tosin tajua vieläkään tuon lämpösulakkeen toimintaa, kun eikös tuo ole oikosulussa kun nuo kupari johtimet ottaa toisiinsa kiinni ja samoin lämpösulake on oikosulussa kun tuohon laitan sukan tiukasti päälle?  ;D

https://aijaa.com/bRxxDN

*****
  • LämmitinGuru
  • Aluevalvoja
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:00
Vs: Alde 2920
« Vastaus #17 : 17.09.2022 kello on 18:18 »
Ei toimi vieläkään vaikka lämpösulake on vaihdettu. En tosin tajua vieläkään tuon lämpösulakkeen toimintaa, kun eikös tuo ole oikosulussa kun nuo kupari johtimet ottaa toisiinsa kiinni ja samoin lämpösulake on oikosulussa kun tuohon laitan sukan tiukasti päälle?  ;D

https://aijaa.com/bRxxDN

Näyttääkö ohmi mittauksessa oikosulkua? Löysennä liekkivahdin cabillariputke niin, että saat sen kahden kuparijohdon palikan ( valkoinen ) pois ja puhdista kontaktipinnat.

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #18 : 17.09.2022 kello on 19:02 »
Näyttää muutaman ohmin lukemaa eli lienee oikosulussa?

Voitko tarkentaa mistä osasta on kyse mikä pitää irrottaa? Tuo mihin menee kaks kuparijohtoa niin ei ole valkoista palikkaa vaan sen viereinen pyöreä on valkoinen.

*****
  • LämmitinGuru
  • Aluevalvoja
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:00
Vs: Alde 2920
« Vastaus #19 : 17.09.2022 kello on 20:44 »
Näyttää muutaman ohmin lukemaa eli lienee oikosulussa?

Voitko tarkentaa mistä osasta on kyse mikä pitää irrottaa? Tuo mihin menee kaks kuparijohtoa niin ei ole valkoista palikkaa vaan sen viereinen pyöreä on valkoinen.

Katso kuvaa.



*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #20 : 18.09.2022 kello on 18:44 »
Mittasin tuon palikan ja 0.04 ohmia näyttää liuskojen välissä eli oikosulussa on. Toki liuskoja ei siinä kovin paljoa ollu jäljellä.

https://aijaa.com/vtTl6F

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #21 : 19.09.2022 kello on 15:50 »
mjo33400 Onkos tälle nyt enään tehtävissä mitään tai onko hyviä ideoita mistä lähteä vikaa etsimään?

*****
  • LämmitinGuru
  • Aluevalvoja
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:00
Vs: Alde 2920
« Vastaus #22 : 19.09.2022 kello on 20:14 »
Mittasitko jännitteen kuparijohtojen molemmista liitoksista? Siis käynnistät lämmittimen ja pidät liekin päällä niin näet, että kehittääkö jännitettä myös ylempään kuparijohtoon.

*****
  • LämmitinGuru
  • Aluevalvoja
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:00
Vs: Alde 2920
« Vastaus #23 : 19.09.2022 kello on 20:18 »
Oikosuljin nuo kaksi liitintä ruuvimeisselillä ja lämmitin ei sammunut vaikka muutaman minuutin pidin oikosulussa.

https://aijaa.com/fYDNq3

Syttyikö tässä tilanteessa iso liekki?

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #24 : 19.09.2022 kello on 21:42 »
Mittasitko jännitteen kuparijohtojen molemmista liitoksista? Siis käynnistät lämmittimen ja pidät liekin päällä niin näet, että kehittääkö jännitettä myös ylempään kuparijohtoon.

Mittarin toinen johdin oli polttimen rungossa ja toista mittapäätä käytin kummassakin kuparijohdossa erikseen ja niistä tuli noin 10mV jännite.

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #25 : 19.09.2022 kello on 21:44 »
Syttyikö tässä tilanteessa iso liekki?

Tässä tilanteessa oli kokoajan iso liekki.

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #26 : 22.09.2022 kello on 13:28 »
Vaihdoin uuden lämpösulakkeen ja ainakin nyt toimii lämmitin hyvin. Voi olla että edellinen lämpösulake meni pilalle, kun laitoin suojasukan siihen päälle ja lämpöä perään.

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:47
Vs: Alde 2920
« Vastaus #27 : 22.09.2022 kello on 14:04 »
Vaihdoin uuden lämpösulakkeen ja ainakin nyt toimii lämmitin hyvin. Voi olla että edellinen lämpösulake meni pilalle, kun laitoin suojasukan siihen päälle ja lämpöä perään.
Varovasti pitää sukkaa lämmittää, ettei lämpöä tule yli sen 128 astetta.

*****
  • LämmitinGuru
  • Aluevalvoja
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:00
Vs: Alde 2920
« Vastaus #28 : 22.09.2022 kello on 15:02 »
Vaihdoin uuden lämpösulakkeen ja ainakin nyt toimii lämmitin hyvin. Voi olla että edellinen lämpösulake meni pilalle, kun laitoin suojasukan siihen päälle ja lämpöä perään.

Hyvä.  Thumb

*****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:30.09.2022 kello on 19:52
Vs: Alde 2920
« Vastaus #29 : 25.09.2022 kello on 12:44 »
Ei tämä asia ratkennutkaan vielä. Kahtena edellisenä päivänä kylmänä käynnnistin järjestelmän ja 5-10min pysyy päällä ja sitten poltin sammuu naksauksen kera. Ehkä 4 tai 5 kertaa kun käynnistää lämmityksen uudestaan niin sen jälkeen toimii moitteetta. Liekkivahdin alempaan liittimeen tulee noin 13mV ja ylempään 7mV jännite. Onko liian alhainen?

Tänään tein poikkeuksen ja laitoin hauenleuan liekkivahdin liittimiin mistä lähtee ne kuparijohdot niin poltin toimi heti kunnolla eikä sammunut kertaakaan.

Mistä tämä nyt voisi johtua, että lämpösulake ohittamalla toimii ok?