rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Solifer artic45T apuja  (Luettu 1633 kertaa)

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.07.2022 kello on 10:35
Solifer artic45T apuja
« : 21.07.2022 kello on 19:43 »
Tuollainen kunnostuksessa.Näit ähän täällä paljon mutta en löydä sopivaa aiheeseen.Eli purkuun ja tuunattavaksi vaunu.Puurunko jossa osassa kattoa ja seiniä tummunutta puuta joka aivan karisee käsiin kun puristaa.No,tämä oli tiedossa ja urakka kova mutta kertokaa kun aion ne uusia ja sisälle uudet levyt ym.että kannattaako minun purkaa ensin katto ja vaihtaa vioittuneet vai seinä? Ajattelin tehdä seinä tai katto kerrallaan jotta ryhti pysyy yllä.Eli meneekö esim.seinälevy katon yli jolloin olisi aloitettava katosta vai pökkääkö seinälevy kattoon?? Ja kuinka vioittuneet puut vaihdettava,voiko vaan huonon osan vaihtaa ja onko mahdollista kun ulkopuolen listat toki ruuvilla puussa kiinni ja ne irrottaa että pellit putoaa?Ulkopuolelta vaunu melki virheetön.Asiallist a kommenttia kiitos,laitan kuvia kun joudan projektista..

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:36
Vs: Solifer artic45T apuja
« Vastaus #1 : 22.07.2022 kello on 02:05 »
 Ei kannata. Koska se että puuosat on mätiä, niin syynä on ulkokuoren vuotoviat.  Miten kuvittelet saavasi sen ulkokuotören pitämään vettä tiivistämällä kymmeniä vuosia vanha peltiä, kun ei ole saanut tehtaalla tiivistettyä uuden ja puhtaan pellin pintaa.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 16:42
 • Lempäälä
Vs: Solifer artic45T apuja
« Vastaus #2 : 22.07.2022 kello on 07:37 »
  Oletko lukenut?
  https://karavaanari.org/index.php/board,58.0.html
   Hyviä juttuja on paljon mutta esim.
   https://karavaanari.org/index.php/topic,24735.0.html
   Paljon nuo vanhat vaunut noudattalee samoja rakenteita.
  https://karavaanari.org/index.php/topic,19573.0.html
  Tiiviiksi saaminen tietenkin tärkeintä, tehtaalla monessa kohden urakalla tehty, ehkä siitä vuodot??

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 12:47
Vs: Solifer artic45T apuja
« Vastaus #3 : 22.07.2022 kello on 11:18 »
Oletan numeroista päätelle, että 70/80-luvun taitteen mallista kyse. Taisi tulla nolla perään -83, -84

Mistä se vesi sinne alupellin alle sitten menee, niin ruuveista ja hakasista, jotka on ropsittu pellin läpi ja jemmattu listoilla. Välissä kumi koriste, mutta se vesi tiiviys on tehty butyylimassalla. Se kylläkin kovettuu käyttöolosuhteista riippuen reilussa 10v. Sitten pakkanen ja vesi löytää tiensä sinne ruuveille ja hakasille - ruostuttaa, haurastuttaa ne, ja niiden pito heikkenee (jopa katkeavat) - reiät alumiinissa onkin jo sitten väljät. Sitten onkin jo aika väljä sauma ulkokuoressa, ja vesi jatkaa kulkuaan puu- ja styroksrakenteessa alas ja ylös (kapillaarisesti)
Sisäkosteus muovitapettien sisäpinnoilla pahimmilla keleillä voi hikoilla ja vetenä valuu alas - reittejä tapetin alla olevaan vaneriin löytyy..

Talonrakentamisesta poiketen vaunuissa rakenne ei hengitä mitenkään. Sinne päätynyt vesi ei haihdu, ainoastaan valuu alaspäin.. lattiavanerille.

Kukkamullaksi menneet puuosathan pitää purkaa eristeineen. Minä olen aina tehnyt ulkoapäin kun sisävaneritkin menevät seinä -ja kattoliitoksien sisään. Tuntuu luontevalta tukea sisältä nuo ja kasata ulkoa tiivistäen/massata liitokset. Kattohan tulee seinien päälle (seinät rakennettu lattian päälle), ja tuntuisi oudolta kasata uusi kattorakenne mädän päälle, ja purkaa seinät sitten pois..

Jos tiloja riittää, niin koko seinän voisi tehdä yhtenä elelmenttinä tasaisella lattialla vaakatasossa - jopa alipaineella puristaa sandwitch-tyyliin kuten kait tehtaalla aikoinaan.. Joku DIYnä noitakin täällä tehnyt - jostain vanhasta projektiketjusta löytyy tietoa..

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:23.07.2022 kello on 10:35
Vs: Solifer artic45T apuja
« Vastaus #4 : 22.07.2022 kello on 20:14 »
Hyvin projekti etenee..Seinää menen pala kerrallaan uutta rimaa ja styroksia peltiin liimaten.Onko niin että voin pikkihiljaa edetä näin koko vaunun osalta? Eli pysyykö kasassa vai täytyykö laittaa uutta seinälevyjä jo jäykistämään?