rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?  (Luettu 3405 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 12:49
 • Vaunumaakari
Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?
« : 24.06.2022 kello on 20:44 »
https://yle.fi/uutiset/3-12506579

Tässäkin jutussa edustetuilla leirintäalueilla ei paljon enään ole varaa nostaa hintoja, ovat olleet jo pidempään hinnat korkeat. Valitettavasti vielä kyseisillä alueilla ei ole palvelut ole ollenkaan kunnossa.
Tältä viikolta taas yksi muistutus Suomen leirintäalueiden tilasta tuli Tampereelta. Oltiin 3 vuorokautta Härmälässä, hinta 132e? Mitä saimme?
Leikkaamattomat nurmikot, syksyn lehdet oli vielä haravoimatta, wc/suihkutiloja ei ollut siivottu, sandaalit tarvittiin, että ilkesi mennä. Pitäisikö hintaa silti nostaa??

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:15
Vs: Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?
« Vastaus #1 : 24.06.2022 kello on 22:10 »
Leikkaamattomat nurmikot, syksyn lehdet oli vielä haravoimatta, wc/suihkutiloja ei ollut siivottu, sandaalit tarvittiin, että ilkesi mennä. Pitäisikö hintaa silti nostaa??

Pitäisi, jos nykyisillä ei ole varaa pitää paikkoja kunnossa.    ;D

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:19
 • Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?
« Vastaus #2 : 25.06.2022 kello on 07:55 »
Kilpailuahan se on. Leirintäalueen hinnat kun nousee liikaa, alkaa porukka kaikkoamaan ja etsimään muita vaihtoehtoja, joka sitten johtaa siihen negatiiviseen kierteeseen kun on vähempi maksavia asiakkaita alueella ja kulut ei kuitenkaan mihinkään ole kadonneet ja näin niitä hintoja pitää nostaa vielä uudelleen jne :-\

Hotellissa saat sentään hiukka toisen tason yöpymiskokemuksen aamiaisineen yms. ja kun leirintäalueen vs. hotelliyön hinnat menevät jo liian lähelle toisiaan, niin... Ja taas toisaalta Suomessa on myös paljon paikkoja joissa voit sen yösi viettää leirintäalueen ulkopuolellakin, ilmaiseksi. Ja jälleen jos hinnat nousevat liikaa, alkaa tuo ns. puskaparkkeilu kiiinnostamaan jo huomattavasti nykyistä useampia. Ja onhan tuossa vielä välimuotonakin nämä mm. joidenkin huoltamoketjujen harrastamat matkaparkitkin. Huoltamon katon alta löytyy niin sapuska- kuin sosiaalipalvelutkin ja pihamaalla saat sähkötolppapaikan, niin eipä tuo nyt ihan hirveästi enää joistain leirintäalueista jälkeen jää. Toki maisemat, (jatkuva) autojen mökä jne. ja näin kokemus sinällään ei välttämättä ole ihan samaa tasoa, mutta eipä useimmiten ole hintakaan Thumb

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 2.07.2022 kello on 14:08
Vs: Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?
« Vastaus #3 : 25.06.2022 kello on 08:40 »

 Oltiin 3 vuorokautta Härmälässä, hinta 132e? Mitä saimme?
Leikkaamattomat nurmikot, syksyn lehdet oli vielä haravoimatta, wc/suihkutiloja ei ollut siivottu, sandaalit tarvittiin, että ilkesi mennä.
Aika pienellä selvisitte.
Eihän siellä tällä kertaa edes ammuttu toisin kuin  viikko sitten... Vaunuun ja autoon reikiä, ihmiset oli sisällä vaunussa. :)
https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008895132.html

 • Vieras
 • Vs: Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?
  « Vastaus #4 : 25.06.2022 kello on 11:08 »
  Onneksi suurin osa karavaanereista ei parjää ilman sähköä ja vessaa. Jää meille enemmän tilaa puskiin 😁

  *****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:26
   • circleset
  Vs: Leirintäalueiden hinnoissa nousupaineita?
  « Vastaus #5 : 25.06.2022 kello on 11:23 »
  Kaikkihan tässä kallistuu - valitettavasti.

  Jotta toiminta on kannattavaa, on tuottojen oltava kustannuksia korkeammat. Aika monella alalla taitaa hinnoittelu mennä kustannusperusteise sti eikä ole mahdollisuutta hakea vain maksimihintaa kysyntäperusteisest i.

  Toinen juttu on sitten tuo hinta-laatusuhde. Korkeammalle hinnalle olisi syytä saada vastinetta. Turvallisuus, siisteys ja hyvä palvelu eivät yleensä juuri maksa lisää joten jos ne ei ole kunnossa, niin ainakin itse äänestän jaloilla. Toki joskus sijainti saattaa olla se tekijä minkä takia ei ole juuri valinnanvaraa.

  Suomen alueilla SFC-paikoissa ollut omalla kokemuksella paras hinta-laatusuhde. Hintaa on voinut pitää jopa edullisena.

  Ja kaikki on suhteellista. Itsellä on varattuna ja maksettuna 7 vrk Piani di Clodialle ensi viikolla alkavalle euroreissulle. Näyttää olevan 122 €/yö meidän poppoolta ja laskussa vielä maininta  "The price does not include tourist tax to be paid by departure."

  https://www.pianidiclodia.it/en

  No elämä on. Todettiin aikanaan DNA:n mainoksessa.

  Edit:

  Katsoin mielenkiinnosta muutaman Saksan perustasoisen leirintäalueen hintatason reitin varrelta ja näyttäisi olevan välillä 40 - 65 €/yö paikasta riippuen. Nämä siis 2 aikuista, 2 lasta ja koira + auto, vaunu ja sähköt. Näyttää esikoinen hyppäävän listoissa aikuisten hinnoitteluun. Ja en muista onko tuo nyt listoilla ollut ympäristömaksu per hlö ollut aiemmin hinnastoissa vai onko uusi lisähinta.
  « Viimeksi muokattu: 25.06.2022 kello on 11:43 »