Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Hyttyskarkoitin tuli

<< < (2/3) > >>

Kosmic:

--- Lainaus käyttäjältä: tucson -  8.06.2022     kello on 19:54 ---Minulla on jo aikaisemmin thermacell hyttyskarkoitin ja se toimii. Siinä vain on kohtuuttoman hintaiset peukalonpään kokoiset kalliit kaasupatruunat. Youtubessa on video, miten patruunasta poistetaan takaisku ja sitä pystyy täyttämään sytkärikaasun täyttöpullolla.
MUTTA...thermacelli lla on malli, joka kierretään stanttu pikkukaasupullon päähän, jotka maksaa muutaman euron ja niitä ei tuoda suomeen, eikä ilmeisesti mihinkään lähieuroopan maahan. Eläköön markkinatalous. Tilasin sellaisen australiasta, hinta n.70 ekee, tulli ja alv .15 ekee ja tänään tuli. 450 g pullolla palaa 360 tuntia. Se kannettava malli saa pysyä marjametsäkaverina ja tämä vaunun iltaseurana. Aussista lähti kahdella lennolla 2,5 vrk, tullattuna toimitettiin postiin ja lajiteltiin 1.6 ja tänään jo sain  ;D

--- Lainaus päättyy ---
Kyllä mä viime vuonna ostin jostain säläkaupasta moisen karkoittimen ja nyt ostan puuilosta kaasua 450 g 5,90€ Thumb

mattikoo:
Parina vuonna katsellut Thermacellin Backpackeria ja nyt taas uudelleen. Siinä on kuitenkin käytännössä käytettävä kiinan random-mattoja, että sen käytössä olisi kovin euroissa laskettavaa järkeä. Niimpä mennään tämäkin vuosi originaaleilla kaasuilla ja matoilla. Ei se kuitenkaan 24/7 tarvi päällä olla ja en halua nuuskia nokkaan jotain random käryjä mistä ei ole mitään tietoa tai varmuutta mitä se on ja kuinka vahva annostelu.

Originaalit Thermacell matot, ilman kaasupatruunoita maksaa melkein saman kuin kaasujen kera. Lisäksi kovin harvasta paikasta löytää noita täyttöpakkauksia Backpackerille, siis ilman kaasuja. Periaatteessa voisi ehkä käyttää Ryobin mattoja, mutta niille tulee sama hinta/kpl kuin Thermacellin originaaleille kaasujen kera. Hyvin on hinnoiteltu.  :-\

Ossi66:
Joo, ongelma ei oo kaasu eikä sen hinta, vaan alkuperäisten mattojen tai niitä vastaavien hinta noin 2eur/kpl :(
Mattohan toimii pitempään kuin 4h.

Olkaapa tarkkoina näiden kanssa jos on perheessä pieniä lapsia tai (pieniä)koiria /kissoja - Ainakin yksi pieni koira on saanut kohtauksen kun on ollut thermacellin lähellä.  Ainehan on jonkin sortin hermomyrkky.

Hesus:

--- Lainaus käyttäjältä: Ossi66 -  9.06.2022     kello on 06:57 --- Ainehan on jonkin sortin hermomyrkky.

--- Lainaus päättyy ---

jep, kun puhutaan "karkotteesta" niin puhutaan kyllä hyvin kevyesti vaarallisesta myrkystä.

Veikkaan että vuosikymmenien päästä hämmästellään miten tällaisia on saanut myydä ja käyttää. Eipä ole ensimmäinen kaupallinen tuote jonka haittavaikutuksista saadaan vuosikymmeniä myöhemmin tarkempaa dataa.

Heroiini oli päänsärnkytabletti, röntgeniä käytettiin huvikseen, asbestipölyä hengiteltiin... ja istuttiin iltaa pralletriinipilvess ä.

Aakku:
Joskus reilu vuosi sitten ostin Thermacellin setin...

En ole käyttänyt sitä kertaakaan, kun lueskelin sen haittavaikutuksista . Saattaa johtua siitä, että olin aikani mehiläistarhaajana ja menetin mehiläiseni kasvinsuojelumyrkky jen käytön seurauksena. Tutkittu juttu, mutta myrkyn lähdettä ei löytynyt.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View